Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gankagostowiak

ból w biodrze u nastolatka

Polecane posty

Gość gankagostowiak

Mój 16-letni brat dostał niespodziewanie napadu bólu w biorze jedząc obiad, nie był w stanie odejść od stołu. Pojechał do lekarza. Ma pojęcie ktoś co mu może być??

Gość ironiczna rzez
tez tak czasami mam. chlopak rosnie więc bez obaw, a moze mam za malo sportu

Gość gankagostowiak
właśnie, że on rusza się wręcz za bardzo...Kocha piłkę nożną i ogólnie sport...Ale miał kiedyś podejrzenie białaczki, która jednak okazała się powikłaniem pogrypowym...na szczęście...leżał na onkologii...i dlatego trochę się martwię...

Gość gankagostowiak
no właśnie bolało go całe biodro...też pomyślałam o wyrostku.

Gość dziś trzeżwy
może być od kręgosłupa ,ale białaczka też może być a objawy takie same

Gość grecy pobierali
zrób mu morfologię to wykluczy lub potwierdzi białaczkę. a dlaczego miał podejrzenia? jakie miał objawy? a co do pytania to moze być mięsak Erwinga! konieczne prześwietlenie

Gość dziś trzeżwy
szybko do lekarza bo ja mam też ból i nie robią mi badań ,czekają na pieniądze a wyniki krwi mam złe zaniżone od roku i już nogi mi odmawiają noszenia .mam termin do szpitala na 13 grudnia wizyta do neurologa 500zł zapłaciłem

Gość gankagostowiak
miał siniaki na całym ciele, krwiaki, bóle mieśni, miał mało płytek krwi...Miał wtedy z 8 lat, miał robione co jakiś czas badania. Ale wychodziło wszystko w porządku

Gość grecy pobierali
no i co to było? bo trudno uwierzyć że tylko powikłania po grypie...

Gość gankagostowiak
lezał chyba ze dwa tygodnie na onkologii w Krakowie Prokocimiu . Miał badany szpik, lekarze stwierdzili, że to powikłanie pogrypowe związane z krzepliwością krwi. Płytki potem wychodziły ok, nie miał już potem żadnych takich objawów

Gość gankagostowiak
skaza krwotoczna to była jakaś, przypomniało mi się

Gość grecy pobierali
aha. no ja na Twoi miejscu zrobiłabym mu prześwietlenie biodra. a wcześniej zrób OB I CRP w laboratorium. zapłacisz ok. 30 zł ( lekarzy nie mozna doprosić o skierowanie!) i to już dużo Ci powie

Gość Łódzkie
wyniki B2 mikroglobulina 2,81 -powino być 0,80-2,20 ,krwinki białe 3,35powinno być 4,8-6,0, krwinki czerwone 3,35 powinno być 4,4 -6,3 ,OB od stycznia 110 - 130 ,w maju zeszło do 98 powino być do 10 ,CRP w maju 0,23 ,teraz 0,36 powinno być 0,0 -050 jest w normie ,może mi ktoś coś powiedzieć bo lekarze nic nie dają na to od maja badania robiłem 3 raz, i dopiero dziś dostałem witamine B12,A tak to przeciw bólowe nimesil ,ketonal i rozkurczowe i wiele odmianmasci ,już rok czasu i nie chodze

Gość Łódzkie
Co mam robić skierowania nie moge sie doprosić na żadne badania i do szpitala ,rezonans magnetyczny kręgosłupa kosztuje 600 za odcinek razy 3 = 1800 zł .Na tomograf może dostane w grudniu tak powiedział neurolog w szpitalu.A badania ostatnie krwi też robiłem prywatnie -nie mają pieniedzy a przeciż płace zus !!!!!!!!!

Gość grecy pobierali
ale co Ci dolega i o co w ogole chodzi bo zacząłeś wypisywać wyniki a nie wiadomo o co się rozchodzi

Gość Łódzkie
mam takie wyniki i gdzie mam sie udać czy do neurologa ,onkologa co mam robić gdzie szukać pomocy prywatnie bo wiem że na słóżbe zdrowia nie mam co już liczyć

Gość Łódzkie
może tu na forum śą ludzie co mnie pokierują,podpowiedzą jest mi cieżko bo wszedzie musze szukać kierowcy ,a jest ich coraz to mniej ,ponieważ pracują na zchodzie

Gość klmmlkmklmlk
u mnie tak sie zaczelo RZS tez mialam 16 lat wtedt to moze byc zapalenie stawow zrobcie OB I CRP Z KRWI -koszt okolo 16 zl oba

Gość Łódzkie
ja już nie chodze nogi mnie bolą od kolan w dół ,sam nie moge sie ubrać i ustać a wszystko szybko postępuje od 18 pażdziernika ,

Gość klmmlkmklmlk
łodzkie idz do lekarza rodzinnego i niech on cie pokeruje dalej czasem jak stan jest zly i badanie pilne okres ozekiwania jest krotki dzwon do innych miast, pytaj

Gość grecy pobierali
wiesz co zrób? upadnij na ulicy i niech wezwą karetkę i Cie od razu przebadają. w szpitalu chyba nie odmówią badań?

Gość Łódzkie
u rodzinnego byłem dziś i przepisał mi witamine B12 a o szpitalu pomarzyć koniec roku brak funduszy w czwartek mam kuzyna kierowce wiec pojedziemy do szpitala im Barlickiego może coś załatwimy

Gość Łódzkie
grecy pobierali -Oj Ty podsunełaś genialny pomysł wykożystam to w czwartek gdy bedę przed szpitalem .

Gość grecy pobierali
no co, poważnie. skoro nie da sie ze służbą zdrowia normalnie to trzeba być cwaniakiem bo inaczej przyjdzie nam umierac na ulicach. jak zasłabniesz to będą musieli Ci zrobić wszystkie badania.

Gość Łódzkie
tak tak otwożyłaś mi oczy ,na pewno podziała a i tak chodze na kolanach to zostawią mnie pod bramą i zadzwonią czy powiadomią na izbie przyjeć a jestem podobno bardzo blady .Pozdrawiam -nie dziekuje by nie zapeszać

Gość związek bez przyszłości masz
nie rób tego przed szpitalem, bo będą podejrzewać. Z innego miejsca też Cię karetka zabierze.