Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trykietka

Jak sobie poradzić ze SŁODYCZAMI - to mój nałóg pomocy!

Polecane posty

Gość trykietka

Próbowałam diety Dukana, diety 1000 cal, MŻ ale niewiele mi to daje, gdyż nie potrafię obyć się bez słodyczy. Przeszłam na czekoladę gorzką, ale co z tego, jak potrafię zjeśc całą na raz :-( Próbowałam nie jeść, łykałam chrom (może za krótko?), próbowałam gum do żucia, mycia zębów, próbowałam o słodyczach nie myśleć, jednak zawsze łamę dietę, bo zaczynałam już parę razy :-( Owoców, kiślu mogę nie jesć, to mnie nie kusi, więc takie "zamienniki" nie pomogą. Jak poradzić sobie z ochotą na słodycze???? Czy któraś schudła choć trochę je jedząc???

Gość trykietka
podnoszę

Gość Wiktoria2525
ja tak, jedzac 50g dziennie

Gość Wiktoria2525
ja moge zyc bez obiadu bez sniadania ale bez cukru niestety nie...:) wiec jem zazwyczaj ponad 100g dziennie jedna cala czekolada) ale cos musisz ograniczyc tzn normalne jedzenie np. ja waze 55kg i jem wszystko.ale 2 godziny dziennie uprawiam sporty.

Gość trykietka
Wiktoria, ale na diecie jestes jakiejś? chudniejsz? u ciebie sport spala te słodycze, a u mnie nie... Proszę o rady co zrobić by przestać ich tyle jeść :-(

Gość ja jadlam slodkie na dukanie
sernik - 4 kostki sera, do tego 2 serki homo 0 proc. waniliowe, jajka i łyzeczka plynnego słodzika robilam sobie budyn bez cukru ciasteczka czekoladowe na bazie kakao i slodziku i otrebow nutelle dukanowską kakao i slodzik i odtluszczone mleko spoko - zastapilo mi to wszystko normalne slodkie Nie wiem w czym masz problem. wystarczy zastapic cukier slodzikiem, stosowac produkty light i 0proc tluszczu, trzeba nauczyc sie paru przepisow i gotowe.

Gość ja zaczęlam jesc np. rodzynki
sliwki suszone albo winogrona świeże

Gość trykietka
do ja jadlam slodkie na dukanie- DZIĘKI za rady :-) a jakiej firmy ten serek homogenziowany waniliowy ze ma 0% >?? ja jakoś nie widziałam takich ani w Cerfur ani Kauflandzie ,,, Jak są serki to pisze 4% tłuszczu...

Gość trykietka
:-)

Gość dasz rade tylko muissz chciecj
ja mialma tak jak ty,ciagle tylko slodycze jadlam a teraz ich nie jem,czasem tak ale rzadko,mialam takie nalog,ze potrafilam wciagnac 3 tabeliczki czekolady,nie jadlam normalnie tylko slodkie, powiem ci jak to zorbilam,40 tabletek chromu tylko zjadlam,jedna dziennie,do wszystkiefo dodowalam zmielone siemie lniane,musisz miec duzo magnezu w produktach ktorych jesz,duzo cwicze, na poczatku bedzie trudno,ale dasz, rade,aha nie ograniczaj sie na poczatku za bardzo,bo pozniej sie rzucisz na wszytko,zjedz raz na tydzien cala czekolade,pozniej juz sama nie bedziesz jej chciala jesc