Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pelpa33

utrzymanie pięcioosobowej rodziny w niemczech !!! jakie trzeba mieć zarobki

Polecane posty

Gość pelpa33

hallo kochane mamusie podpowiedzcie , jak żyje sie rodzinom wieodzietnym mamy troje dzieci, mąż podjał prace w Niemczech jego miesieczne zarobki to 2500 euro, i bedziemy otrzymywali ponad 500 euro rodzinnego czy za 3000 euro spokojnie sobie pozyjemy , czy da cos sie odłożyć czy raczej niemożliwe ? narazie wstepne opłaty jak mieszkanie , ubezpieczenia, telefo, it... wynoszą nas łącznie 1000 euro.

Gość nikt wam
nie kazal robic tylu dzieci!!!to teraz nie narzekaj tym bardziej w niemczech

Gość pelpa33
ale ja nie narzekam, bardzo kocham swoje dzieci i cała trójka była planowana , wiec jesli nie znasz mojej rodziny to nas nie oceniaj, do tej pory żyło nam sie w polsce bardzo dobrze. niestety zw. z likwidacja zakładu pracy męża nasze zarobki stały sie bardzo minimalne, mąż dostał prace w Niemczech Narazie zarabia 2500 euro , potem ma miec podwyższke nie chcemy sie rozstawac wiec postanowilismy wyjechał wszyscy razem, ale nie wiem jak to sie przełozy na koszty utrzymania logiczne , ze jesli wysle mi 1500 euro to za 6000 zł utzymam rodzine w Polsce , ale minus rozłąka

Gość cgrhfd
spokojnie dacie rade:) 3000euro to super pieniadz

Gość ania lez
odlozyc bedzie ciezko ale utrzymac bez problemu zawsze mozesz tez sie starac o dofinansowanie do mieszkania albo doplate do kindergeldu ale tylko dla dzieci szkolnych

my czesto robimy wieksze zakupy w niemczech z racji tego,ze u nas nie ma niektorych produktow,a i jakosciowo niemieckie sa lepsze i za takie calotygodniowe zakupy w polsce wydajemy jakies 300zl, a w niemczech 200-300 euro. Policz to sobie razy mniej wiecej 5- to daje 1500 euro i 1500 na "Drobne wydatki", mysle,ze starczy spokojnie :)

Gość rtzuasdfghjkl##
2500 brutto czy netto?

Gość mała Gita
Domyślam się, że chodzi o zarobki brutto, ciekawe jaki podatek mu naliczą.