Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

skorpionica88

mam 23 lata i się boję...

Polecane posty

Niedawno skończyłam 23 lata. Mam zawód, który kocham, udało mi się w nim pracować jakiś czas, a obecnie szukam trzeci raz pracy. Okropny okres w życiu każdego z nas, kiedy to tak wysyłamy CV, chodzimy, prosimy.... Mieszkam z rodzicami i bratem. Dobra rodzina. Doceniam ich. Nie mam obecnie partnera. Byłam z jednym 5 lat, maminsynek i leń. Następny rozwodnik z dzieckiem, też nam się nie udało, dla niego rzuciłam pracę i pojechałam do Holandii do pracy na szklarni. Wróciłam po dwóch miesiącach. Miłość oślepia, sprawia że nie myślimy realnie. Głupota.... Tak sobie siedzę już kilka tygodni i po prostu się boję wstać rano, otworzyć oczy, wstać. Nie mam motywacji, chęci. Wiem, że mam się dobrze, nie ma nad czym rozpaczać, ale jednak, mam głupie myśli, lęki, zawiasy. Pogadajmy, doradźcie, ochrzańcie, pośmiejmy się itd. !!

Jaki masz zawód?Jak długo nie masz pracy?Rozumiem Cie,kiedyś też pół roku nie miałam pracy i czułam sie tak jak Ty...

wróciłam do Polski w sierpniu, jestem kosmetyczką, ale z racji tego, że nie robię pazurków żelowych czy akrylowych to ciężko o pracę w tym zawodzie, mogłabym się nauczyć, ale nie kręci mnie taka sztuczność i nie umiem się przełamać...

Gość doulby
szczerze.... wspolczuje... ale powiem ci , ze nikt za ciebie zycia nie przezyje... ja mam 25 lat... skonczylam wymarzony kierunek techniczny... zaczynam magisterke... od 5 lat pracuje, mialam mala przerwe i nie moglam znalezc pracy w moim zasranym miescie,w ktorym nie ma oznak mojej branzy... to otworzylam wlasna firme ... wymyslilam swietny plan na zrobienie kasy i ja robie z duzym sukcesem... kupilam niezle auto, odkupilam od babci mieszkanie... jak sie chce to mozna :D ludzie mowia: strach pomyslec co ty osiagniesz majac 40 lat na karku... just move your ass

Gość kosmetyczka????
o ja pie.... faktycznie masz zajebiste wyksztalcenie.... :D teraz kosmetyczek jest jak nasral... i tak naprawda jedyna sciezka kariery dla takiej tepej pipy to otworzyc wlasny salon :D jestes mega

Jesteś zarejestrowana w UP? Moze po nowym roku,bo teraz to juz pewnie kasy nie mają :/ jakiś staż by Ci dali?

z tymi stażami w moim mieście już krucho, a tu jeszcze je mają uciąć o 60% w przyszłym roku, jasne że jestem zarejestrowana-ubezpieczenie

Gość doulby
wiem jak jest ciezko znalezc prace.... szczegolnie dla mnie - jestem po kierunku lotniczym a najblizsze lotnisko jest 120km ode mnie. wprawdzie pracowalam na okeciu ale rzucilam prace z racji studiow, ktore byly 300km od wawy. teraz pisze prace, przeprowadzam sie do wawy i miesiecznie wyciagam 7,5 tysiaca... a dodam, ze tym czym sie zajmuje zajmuje sie dopiero 4 miesiace :) poprostu mialam odwage (choc bylo ciezko, nieraz klepalam biede bo ladowalam wszystko w firme) , jestem uparta a moze nawet bylam zdesperowana.... fakt, ze teraz pracuje po 20h na dobe ale nie narzekam bo robie to co sprawia mi frajde :) kto nie ryzykuje ten nie pije szampana.... :) pomysl o dotacjach...moze wlasnie salon?

wystarczy spojrzeć ile jest salonów kosmetycznych, po za tym kobiety teraz nie mają pieniędzy na takie rzeczy, jestem realistką, wiem co i jak, myślałam o tym, oczywiście, że tak....

Gość Wkurwiony...!!!!!!!
Też kisłem w holandii... ogólnie to mnie wkurwia to że wszędzie chcą kogoś z doświadczeniem, więc ja się kurwa pytam JAK TO DOŚWIADCZENIE ZDOBYĆ SKORO NIKT NIE CHCE "ZIELONEGO" PRACOWNIKA?? Błędne koło normalnie...