Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 wariatka.........

Mam nerwice i jestem hipohondrykiem. Bardzo prosze o pomoc bo jestem na skraju

Polecane posty

Go艣膰 wariatka.........

za艂amania nerwowego. Zdecydowa艂am sie napisac bo moze ktos zetkn膮艂 sie z takim problemem jaki mam ja i cos mi doradzi. Od roku mam stwierdzona nerwice, wczesniej przez 2 lata leczy艂am depresje. Mojej nerwicy towarzysz膮 objawy fizyczne : wysoki puls, ko艂atanie serca, dr偶enie r膮k, zawroty g艂owy, zas艂abni臋cia, 艣ciskanie w 偶o艂膮dku, md艂o艣ci. I od tego zacz膮艂 sie m贸j paniczny strach o zdrowie. Ca艂y czas widze u siebie objawy raka albo innych 艣miertelnych chor贸b. Mia艂am mn贸stwo badan. W ci膮gu p贸艂 roku krew pobierano mi chyba ze 4 razy. Mia艂am morfologie, ob, cukier, potas, magnez, 偶elazo, wap艅,kreatynina, tsh, ft3, ft4, . Do tego jeszcze rezonan magnetyczny g艂owy i badaniau okulisty i wszystko jest w normie. Mimo to strasznie martwie sie o swoje zdrowie, ten strach nie pozwala mi normalnie funkcjonowac i zatruwa mi zycie. Np. W gazecie wpad艂 mi w oko artyku艂 o raku sk贸ry ( czerniak) , tak sie zdenerwowa艂am ze zacze艂am ogladac swoje pieprzyki i w kazdym widzia艂am raka. Pobieg艂am do dermatologa i wszystko jest ok. Potem wydawa艂o mi sie ze mam guz w piersi, zrobi艂am usg tez jest ok i takich przyk艂ad贸w jest mn贸stwo. Kosztuje mnie to mn贸stwo stresu i nieprzespanych nocy. Ostatnio sen z powiek sp臋dzaja mi moje w臋z艂y ch艂onne. S膮 troche powi臋kszone pod 偶uchw膮, nie bol膮. Wyczyta艂am w necie ze bezbolesne powi臋kszenie w臋偶艂贸w moze byc objawem ziarnicy z艂o艣liwej i znowu panika, siedze i nie moge sie uspokoic, w g艂owie mam same czarne mysli. Mam troche katar, wiec moze dlatego mi sie powi臋kszy艂y, albo mnie przewia艂o, sama niewiem. W domu wszyscy mi t艂umacza ze przesadzam. Pr贸bowa艂am szukac pomocy u psychiatry ale niewiele mi pom贸g艂. Juz niewiem co robic, nie daje rady, nie chce zeby moje zycie tak wygl膮da艂o

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 wariatka.........
Dodam jeszcze ze m贸j fatalny stan psychiczny pog艂臋bia sytuacja w pracy. Jestem na wypowiedzeniu, atmosfera jest okropna i nerwowa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wariatka.........
By艂am dzisiaj u lekarza i babka stwierdzi艂a ze ona tu 偶adnychm ewidentnie powi臋kszonych w臋z艂贸w nie widzi! To ja sobie to wymy艣li艂am? Z jednej strony szyji mam takie jakby pod艂uzne zgrubienie pod koniec szcz臋ki. Co prawda czuc je dopiero jak mocno przycisne to miejsce palcem. Lekarka maca艂a mnie i maca艂a i nic nie wyczu艂a. A ja czuje, z drugiej strony takiego czegos nie mam. Czy ja juz ca艂kiem zwariowa艂am?! Z tych nerw贸w prawie nic nie jem i jest mi niedobrze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 karmazynowa panienka
Tylko spokojnie:) Przede wszystkim nie wmawiaj sobie choroby si艂a autosugestiii moze wiele zdzia艂ac:) Wiesz co Ci pomo偶e? Jezeli to 艂agodne stany to persen forte tabletki zio艂owe na uspokojenie i herbatka z melisy, wycisza i uspokaja, na noc warto wypi膰 melise w syropie, zorganizuj tez sobie codziennie troche ruchy 偶eby wy艂adowa膰 cia艂ko z negatywnych emocji:) Jaki艣 takiec, 膰wiczenia w domu. W powa偶niejszych stanach (ale najpierw spr贸buj to o czym Ci m贸wie) zg艂o艣 si臋 do psychologa, wygadasz sie, mo偶e Ci przepisa膰 leki homeopatyczne, kt贸re nie zaszkodz膮 a mog膮 wiele pom贸c:0 pozdrawiam i wytrwa艂o艣ci 偶ycz臋:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lalunkasss
sama mam powiekszonego w臋z艂a, pozosta艂os膰 po infekcji z dzieci艅stwa, ju偶 niestety sie nie wch艂onie i zostanie na szyji, nie ma co sie tym przejmowac:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aannn
Persen forte mam w domu i czasem go biore przed za艣ni臋ciem, ale nie chce sie za bardzo do tego przyzwyczaja膰. Fakt ze jestem ostatnio k艂臋bkiem nerw贸w. Chyba do cholery skoro lekarz mi m贸wi ze nie ma sie czym martwic to powinnam go pos艂uchac i nie marnowac 偶ycia na ci膮g艂y strach. Wkoncu to on konczy艂 medycyne a nie ja. Ehhh... czasem przychodza mi do g艂owy tak straszne mysli, ze zag艂uszaja zdrowy rozs膮dek Coraz czesciej zastanawiam sie nad wizyta u psychologa

Udost臋pnij ten post