Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

o_l_a

POLICJA po studiach - czy to dobry wybór?

Polecane posty

Za rok kończę studia prawnicze i od dłuższego czasu zastanawiam się nad swoją przyszloscią. Mieszkam w województwie gdzie jest ogromne bezrobocie i nie ma praktycznie rynku pracy dla młodych ludzi po studiach. Jedyna praca to w usługach za marne grosze i umowe zlecenie. Bylam w lato na stazu w US i tam na jedno miejsce aplikowalo 300 osob.Ostatnio rodzice namawiaja mnie na pojscie do policji po studiach, mowia, ze zarobki wcale nienajgorsze, robota jest pewna i nie wywala z dnia na dzien. Ponoc po prawie mam wieksze szanse na przyjecie. Jak Wy bycie zroblili, mam jeszcze troche czasu, kiedys bym sie popukała w glowę jak ktos by mi cos takiego zaproponowal ale jak widze moich znajomych po studiach i nawet po aplikacji nie pracujacych w zawodzie, najczęsciej rozkladajacych towar w magazynach, to zastanawiam sie czy rodzice nie maja racji

Problem dzisiejszej młodzieży- wszyscy robią tony papierów nie myśląc o tym że tylko niewielki % dostanie pracę adekwatną do tych papierów... Pewnie że praca w policji to dobry pomysł. Domyślam się że nie jako mundurowy tylko "cywilny" pracownik. Doczytaj o takich bo oni nie mają już wcześniejszych emerytur. No i najbliższa rodzina (i ty) nie może być po ŻADNYCH wyrokach! Inaczej cię nie przyjmą.

Gość warszawski policjanttt
2480 mam na reke 3 lata słuzby plus 170 zł za brak mieszania, 13 i mundurówka tak naprawde ze 3 tys na reke wyjdzie

Gość MlodaMezatka
studia prawnicze tak na prawde nic ci nie pomagaja. trzeba przejs te testy i to jest najfgorsze. psycholog jak ci ebedzie mial oblac to i tak obleje. Moze tez wyjsc w Multiselect ze nie masz predyspozycji i tez po ptakach. No bo sprawnosciowke zakladam ze zaliczysz. Moj maz skaczyl informatyke (za kotra jest tyle samo punktow co za prawo)i oblal psychologa, zreszta tego dnia nie przeszla ani jedna osoba wiec... oblal po pytaniu prosze powiedziec cos osobie. Przedstawil sie, powiedzial ile ma lat, jakie skaczyl studia i bylo dziekujemy i oblal. Proboj ale te prawo nic ci nie daje w zwiekszeniu szans.

Gość gfgdffgdfgdf
Spójrzcie, to straszne, baba zastanawia się, pójsc wykladac towar w magazynie, czy do policji, pozniej taka baba bedzie ludziom zarzuty stawiala i do puchy posylala. Ona tak naprawde nie wie po co jest policja, ona szuka pracy do odbębnienia od 8 do 16, idz pracowac na poczte, do stukania stemplem sie nadajesz, albo na kase do supermarketu. DO POLICJI idzie się z powolania, tak samo jak do strazy pozarnej, lub pogotowie, trzeba chciec pomagac ludziom, nie pastwic sie nad ludzmi, nie bić, nie gnoić, pomagac, zrozumiec srodowisko patologiczne, trzeba umiec sie obronic, srodki przymusu bezposredniego, uzycie broni, kajdanek, techniki obezwladniania i walki wrecz. Kobiety w policji nie nadają się do pracy w patrolach, to jest głupota, naraża się partnera kobiety, który tak na prawdę jest sam. Kobiety powinne pracowac w policji tylko na komisariatach, w razie przesluchiwania kobiet, dzieci, oraz do ich przeszukiwania. Nawet w drogowce kobiety sie nie nadają, bo co taka kobieta wie o kierowaniu samochodem, żeby pouczac innych że źle jeżdżą.

Gość Drzewko5
W Wieliczce sa niscy policjanci, wiedza ponizej krytyki.To samo w Gdowie, sa tam niscy policjanci, smieja sie z nich ze sa podobni do pieskow preriowych. Wymogi w policji wzrost minimum 180 cm. Co to ma byc, zaden bandzior nie boi sie niskiego policjanta.Ja zmienilam opinie o policji gdy sie dowiedzialam jak policjanci posuwali nieletnie dziewczyny, byla taka afera kilka lat temu, naglasniala ja telewizja polska. W Wieliczce pracuje do dzisiaj Rafal Drag ktory wyzywa tam kobiety od kurw.