Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ZielonaWyspa

Od 3 dni

Polecane posty

paraliżuje mnie ból głowy, musze leżec na plasko bo gdy sie podnosze to trace równowagę, jestem wrażliwa na swiatlo, i dotyk. Glowa mi pulsuje od środka, wrecz mi ja rozsadza, od soboty spałam może z 8 godzin łacznie, obraz mi sie dwoi, w niedziele bol byl tak silny ze poszlo mi to na mowe - mowilam jak bym miala porazenie mowy, boli tak mocno ze z ledwoscia gryze np chleb, musze ze sie tak wyraze pomemlac to w buzi. Nie wiem co mi jest, objawy poczatkowo pasowały do migreny, ale czy migrena moze trwac juz 3 dzien?

Gość czemu??
Kochana na pogotowie i rezonans. Masz bardzo poważne dolegliwości, klasyczne objawy tętniaka, nie żartuję. Nie zastanawiaj się ani chwili dłużej, jedź na pogotowie.

Gość może może może
Ja ostatnio przez ból głowy wymiotowałam. Właściwie przy każdym ruchu bolała mnie głowa. A że była to niedziela i trudno było znaleźć otwartą aptekę to się tak męczyłam. Dopiero jak wzięłam Pyralginum to przeszło. Dwa proszki. A ty coś łykasz?

Mozliwe ze to zapalenie Nerwu Trojdzielnego, ale zwlekac nie powinnas tylko migiem do lekarza !!!1

wlasnie sie tego obawiam ze zaraz mi 5 tysiecy chorob znajda,czytałam juz o migrenie, wiele stron odwiedzilam. Tez wymiotowałam z bolu, fakt faktem ze jestem przed okresem i czasem bolała mnie glowa ale nie do tego stopnia, no i od dwoch miesiecy biore tabletki anty.

Gość może może może
Ja wtedy byłam w trakcie okresu, ale przed okresem też się zdarza, że głowa boli bardziej niż zwykle. To znaczy bez proszka sobie nie radzę.

a co do srodków przeciwbolych to brałam Ibuprofen czy cos takiego. niestety nie przeszlo, zawsze na bol biore ketonal ale tym razem zrezygnowałam

mam jechac na pogotowie i powiedziec ze tak mnie boli ze nie moge normalnie funkcjonowac? obawiam sie ze mnie tam wysmieja;/

Gość Kiki jndsf
To pewnie tętniak. Moja babcia tak miała tydzień... a potem

Gość może może może
Jeśli bardzo źle się czujesz jedź i powiedz w czym rzecz. Nie powinni cię wyśmiać. Nie wiem czy od razu wezmą cię na jakieś badanie, ale może przynajmniej coś doradzą na ten ból.

Gość Kiki jndsf
Tylko spokojnie, nie wpadaj w panikę, z tym można żyć. Tylko napierw na pogotowie. Lepiej nie prowadź auta.

Nie wyśmieją Cię. Moją siostrę tak własnie bolała głowa, pojechała na pogotowie, dostała ketonal w zastrzyku + rezonans. W ciągu 2 godzin nie przeszło- więc skierowanie do szpitala zakaźnego i okazało się po badaniu szpiku, że to zapalenie opon mózgowych. Nie wyśmieją cię, jedź.

Zadzwonilam po pogotowie bo sama nie jestem w stanie dojechac to odpowiedziano mi ze na to sie nie umiera, i mam wziąsc apap

Gość miałam to samo
przy trzecim opakowaniu anty, pojechałam na pogotowie, musiałam natychmiast odstawić tabletki i mam całkowity zakaz ich stosowania, musiał mi lekarz dobrać zupełnie inne...

to sa jedyne ktore moge stosowac, co sie po innych dzialo to lepiej nie pisac, bylam jedna noga na tamtym swiecie.

Żaden tętniak tylko migrena - dużo ludzi tak cierpi. Unikaj czekolady i słodzików, a ogólnie to u każdego są jakieś dodatkowe przyczyny występowania migren - światło, temperatura otoczenia, itp. Znałam pewnego Szweda który na takie migreny miał tylko jeden sposób - palił trawę... twierdził że to jest jedyny lek i naprawdę działający - ból mijał jak ręką odjął... możliwe, że kwalifikujesz się do tzw. trawy medycznej wydawanej na receptę w Kanadzie, itp.

Jedź do szpitala lub na pogotowie i dadzą ci silny lek w kroplówce. Ja znam ten ból więc dobrze cię rozumiem... można zwariować i jak ktoś nie przeżył migreny to nie ma pojęcia jak to jest :(

Wiecie ze slodkiego nie wiem hmm w ogole? Wczoraj mialam piekielna ochote na biala czeklolade i jak mi facet poszedl po nia i spojrzałam na nia, i wyobrazilam sobie jej smak to mi sie cofnela orenzada komunijna.

wrocilam po 7 żmudnych godzinach siedzenia w szpitlau, ze zdiagnozowana migrena, dostalam kroplówke i cos tam jeszcze i wczoraj polożylam sie bez bolu glowy :)

Cześć Zielona bidulko :) Ty to masz pecha, jak nie połamana to migrena Ci dokucza :o Życzę zdrówka mimo wszystko🖐️