Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam oklapłe cienkie włosy

CIENKIE, OKLAPŁE WŁOSY - lepiej ściąć ?

Polecane posty

denerwują mnie moje włosy, mam tak do połowy łopatek, są cienkie, oklapłe, smętne, codziennie suszę suszarką, a że jest zimno to na najwyższej temp. żeby dobrze wysuszyć. Musze myć rano bo po nocy są całkiem oklapłe. Planuje ściąć bo chyba nie warto zapuszczać... Kto tak ma?

Gość MarinkaaAaaaa
Ja mam włosy normalne, tzn nie są oklaple i nie są zbyt grube.Mam je dość długie i tak czy inaczej dumam nad obcieciem, wiesz to chyba kwestia pogody...brzydko szaro to wlosom nie służy najlepiej.Latem jak słoneczko świeci chyba inaczej postrzegany swoje fryzury ;) A co do obcięcia to ja zawsze jestem za byle nie na całkiem krótko, myśle Ze tak do ramion

chciałam właśnie takiego long boba do ramion, zawsze jak zapuszczam włosy to jak mam do takiej długości jak teraz to strasznie mam klapnięte i podcinam tylko że teraz chciałabym mocniej ściąć

też miałam ten problem, miałam wystopniowane, i ściełam konkretnie końcówki, góra nadal była lekko wystopniowana zeby ładnie sie układały a znowu dół wlosów ściełam na prosto, efekt ! natychniastowy, włosy odrazu wydały sie gestsze, stosuj jeszcze odrzywki a włosy beda tak geste że będa az przeszkadzać :)) Pozdrawiam;*

Gość MarinkaaAaAaa
Jak najbardziej bob!najlepsza fryzuraka dla cienkich włoskow..mnie tez sie bardzo podoba i pomyśle o niej za jakiś czas :) łatwo sie ja układa bo wystarczy pianka i gruba okrągła sczotka.

Gość ndasubdiwebd
jak ktos juz wyzej napisal, dlugosc jest mniej wazna jak samo ciecie, najlepiej jest miec wycieniowane, wtedy one sie "podniosa"

dzięki dziewczyny za rady :* a co myślicie o dłuższym bobie, takim do ramion? karo92 - masz może zdjęcie takiej fryzurki? czy to jest właśnie taki dłuższy bob? jakie odżywki możecie polecić? co myślicie o tym pudrze na objętość co reklamuje heidi klumm?

Gość diabl12
tylko weź pod uwagę, że jak zetniesz się na boba, to może szlag cię trafić jak będą ci wlosy na twarz lecieć. Ani ich spiąć, ani nic. Lepiej troche pocieniować. Ja mam tez cieńkie wlosy za lopatki, myję co rano, suszę glową "w dół", nie używam żadnych lakierów, tylko markowe profesjonalne szampony i odzywki (kupuję Loreala lub Matrixa). Uważam także że zamiast wynalazków typu suche szampony, puder - lepiej jest takie wlosy poprostu myć.

ja miałam włosy do pasa, też takie ulizane wiecznie;/ w te wakacje obciełam do ramion i mocno pocieniowałam. Są puszyste i wyglądają jakby było ich bardzo dużo ;)

diabl12 - myję włosy codziennie rano (wieczorem nie myję bo rano bym miała mega oklapnięte po nocy) suszę głową w dół, staram się używać powietrza zimnego i cieplejszego na zmianę ogólnie mam do dupy włosy - cienkie oklapłe, ale przetłuszczające się, a końcówki się rozdwajają :o z tego co zauważyłam wiele moich znajomych ma takie włosy, im dłuższe je mają tym gorzej to wygląda... :o olaboga123 - ja słyszałam że cienkich włosów nie powinno sie cieniować, że cieniuje się grube włosy żeby były lżejsze

"tylko weź pod uwagę, że jak zetniesz się na boba, to może szlag cię trafić jak będą ci włosy na twarz lecieć. Ani ich spiąć, ani nic." - no właśnie tego się boję, bo pewnie się skończy na tym że będę brać włosy za uszy, albo będę je stale poprawiać ... chyba żebym miała przedziałek bardziej z boku, albo cos takiego, sama nie wiem, nie mam pomysłu na fryzurę! :(

Gość gdfsgfdghdfsgh
czy cienkie długie włosy moga być ładne? ja mam takie długie do pasa ale oklapłe, czesto wystaje mi ucho wiec wiąże - też myslę zeby ściąć bo nie lubie miec spietych

Gość też mam cienkie włosy
ale cieniowaniu mówię stanowcze NIE! Niezależnie od długości w wycieniowanych wlosach wyglądam tragicznie - zostaje pare piórek nie włosy :( Przy ktrótkiej fryzurze to już w ogóle wyglądam jak wyskubana gęś :P

Gość cienkowloska
to co proponujesz? ja myslę że najlepsze max do ramion ale też nie krótsze...

idź do fryzjera zrobi Ci trwałą tzw. push-up zabieg trzeba powtarzać,rzecz jasna

Gość sdfghjkl
Bob jest super fryzurą. Jest tyle jego wersji ze kazda dla siebie cos wybierze.Chyba nie ma bardziej twarzowej fryzury.Pasuje do kazdych włosów tych cienkich i grubych.

Gość nie polecam tego
ja miałam robioną trwałą push up -trzeba ją powtarzać co ok 2-3 miesiace - pierwszy raz super - miałam takie fale i odbite od skóry głowy, jednak po drugiej był już dramat... włosy strasznie się kruszyły, łamały nie wspomnę o końcówkach, aha i do tej trwałej trzeba mieć włosy maks do ramion zeby był efekt... Jednak nie żałuje ze sprobowałam chociaz delikatnym cienkim włosom jednak nie polecam...

Gość nmvbvxczzcvxzhgfd
j atez takie mam dlatego nosze związane w kitkę