Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yghty

szukam pracy!!!

Polecane posty

Gość yghty

witam. Mam 20 lat, w tym roku skonczylam szkole srednia, technikum ekonomiczne. Obecnie nie studiuje, ale szukam pracy oczywiscie z marnym efektem czyli zadnym;/ kazdy potrzebuje ludzi z doswiadczeniem, nie moge dotac sie do zadnego sklepu a co dopiero gdzies dalej, nie wierze juz w to ze znajde prace w tym roku dlatego chcialam was spytac o staze. W urzedzie pracy ciagle mowia mi ze od nowego roku ale czy jak chodze tam czesto teraz i pytam to mam duze szanse na to ze od stycznia dadza mi jakis staz zebym mogla zdobyc jakiekolwiek doswiadczenie? Gdzie moglabym probowac? Najbardziej podobalby mi sie staz w policji na stanowisku biurowym, czytalam troche na ten temat ale nie wiele sie dowiedzialam. Czy trzeba miec jakies specjalne uprawnienia? kogo mam pytac czy mnie wezma na staz? bo jak sobie pomysle ze mam tam isc to jakos mnie ciarki przechodza:P nie wiem czy oni moga wziasc tak poprostu osobe z ulicy na staz to takiej jednostki gdzie wszystko jest tajne. Albo jakies staze w urzedziegminy, starostwie mam szanse na takie cos czy czeka mnie tylko sklep? gdzie niestety tez nie moge sie dostac:( jestem juz zalamana:( nic w zyciu nie osiagne, wiecznie bede na utrzymaniu rodzicow bo nie potrafie sobie znalezc pracy:(:(

Gość yghty
ponawiam pytanie

Gość HuHuHuHuHuuu
Ja jestem po prawie i nikt nie chciał wziąć mnie na staż, nie ma miejsc dla takich jak my w tego typu instytucjach :(

Gość yghty
to co ja moge w takim razie? co mam ze soba zrobic bo oszaleje zaraz:(:( chce zaczac pracowac, zarabiac na zycie a nie mam od czego zaczac;/

Gość HuHuHuHuHuuu
Ja mam dużo lepsze wykształcenie niż Ty, ba, mam ich kilka, ale nie mam doświadczenia, bo nikt nie chce mnie przyjść, nie mam więc jak go zdobyć i tak bujam się bez celu :(

Gość yghty
wiesz co z tego co widze to w dzisiejszych czasach raczej nie wyksztalcenie jest najwazniejsze tylko wlasnie doswiadczenie, sama jestes tego najlepszym przykladem, masz wyksztalcenie a i tak pracy znalezc nie mozesz:( nie wiem jak mam sobie poradzic z takim problemem, jestem kompletnie zdolowana mimo ze mam dopiero 20 lat:( ale chcialabym zaczac juz odkladac na "wazne cele":(

Gość yghty
prosze was doradzcie mi cos:(

Ze stażami jest tak, że nie wystarczy zgłoszenie się na staż; na ogół jest kilku kandydatów i wybierają więc to gdzie byś chciała się dostać nie ma kompletnie żadnego znaczenia bo pójdziesz tam gdzie Cię przyjmą; ja juz dawno skończyłam studia i pamiętam że problem był ten sam; mozesz chodzić i pytać o pracę, najlepiej tak z buta w małych sklepach pytać, żeby załapać się choć na chwile i mieć co wpisać w CV ;)

Gość iiiiiiiiiiixxxiiiiiiiiiiiiii
Ja też poszłabym do jakiejś pracy. A mam 36 lat - no 35 lat. Do jakiej? Jakiś kurs by mi się przydał. Co ja mam robić? I tyle :(

choc powiem wam ja nawet WIEM CO MAM ROBIC i to bardzo dobrze wiecie ale nie mam za co i tyle :( Nie mam za co żyć. Ja nawet na kurtkę nie mam zimową. A takie ładne są kurtki, ale ZA CO? I tyle :( Tak siedzę w domu i płaczę. Co robić :(

jak wyglądają kredyty na jakąś działalność. Tylko tyle w zasadzie. Kredyt na działalność. No pomózcie mi . Zdrowia najlepszego nie mam no ale... i tyle :(

młodzi ludzie maja teraz ogromne problemy, ani państwowo ani prywanie nie jest łatwo znaleźć pracę.. nie poddawaj siei szukaj na najpopularniejszych serwisach a najlepiej sama zamieść ogłoszenie promujące siebie...

Gość polajna
ja mam 19 lat i studiuję, ale... pracowałam już w wielu dziedzinach- hostessa, pilnowanie dzieci, sprzedaż, robienie gofrów, cokolwiek. jutro ide na rozmowe o pracę jako kelnerka, a na grudzień mam już podpisaną umowę jako hostessa. jakiekolwiek doświadczenie, ale jest ;]

oj oj .. ale użalania dużo.. idż do urzędu dzielnicy, tam Ci wszystko o działalności opowiedzą

Gość polajna
trzeba chodzić na kursy, szkolenia, mieć jakieś zainteresowania i gadane ;)

a to prawda, zgodze się z Tobą polajna, trzeba mieć gadane i łapać cokolwiek; jak się czegoś nie wie albo się nie robiło to mwić ze przecież się nauczysz; że chcesz sie uczyc itd. i odpuścić sobie niewiarę w siebie... skoro inni mogą to ja też i ciągle próbować aż sie uda ;)

Gość yghty
no wlasnie. A jak sie jest osoba nieslamiala to ze sie wypada nawet na rozmowie kwalifikacyjnej. A byla tylko na jednej i to zostalam zaproszona z zaskoczenia jak przyszlam zlozyc cv. Glupie pytania, nie wiadomo co mowic;/ Nie mam kompletnie pojecia czego mam sie chwycic. Probowalam do sklepow, pytalam, skladalam cv ale nikt kompletnie nie oddzwonil, zreszta wiekszosc tylko wziela cv tak na odczepnego:( Jak tu sie nie poddawac jak z tego co widze to jedynie na sprzataczke moze by mnie ktos wzial bez doswiadczenia, bez sensu to zycie

Gość yghty
wlasnie na tej rozmowe tak powiedzialam ze nie mam doswiadczenia ale szybko sie ucze i co najwazniejsze chce sie nauczyc ale i tak nikt do mnie nie oddzwonil:(

haha.. na sprzątaczkęteż trudno siędostać, niech Ci sięnie wydaje, a niektóre z nich nawet dobrze zarabiają ;) ; lepiej probuj jako pomoc biurowa, asystentka... tylko nie matrymonialnie, bo takie ogłoszenia tez sie trafiaja - niech Cie to nie zraza...

Gość fajna spodniczka ale nie koncz
chcesz staz w policji to idz tam pogadaj z kierownikiem powodz ze chcesz staz tu odbyc czy jest taka mozliwosc, wtedy oni zloza papiery do pup taki wniosek imieny ze cha ciebie na staz, pochodz tez po innych firmach i zrob tak samo, no i nie odpuszczaj w pup, nie martw sie doswiadczeneim bo po to sa te staze, sama kiedys od tego zaczynalam w zycie mialam 3 staze i jakis kurs z bezrobocia, zawsze to cos jak sie nie ma nic.

Gość mallijka
miałam bardzo podobnie. też nie mogłam nigdzie podczas studiów znaleźć stażu, a wiedziałam, jak ważne jest doświadczenie. za namową koleżanki i rodziców, przeniosłam się na studia zaoczne i zaczęłam szukać stałej pracy. przez cały pozostały czas studiów pracowałam w eniro w telesprzedaży. oprócz tego, że mogłam odłożyć trochę oszczędności, to przy okazji zdobyłam doświadczenie zawodowe. po studiach łatwiej było mi znaleźć kolejne prace, bo mogłam pochwalić się tym, że już gdzieś pracowałam.

Gość yghty
Latwo powiedziec zeby nie zrazac sie na poczatku ale to nie jest takie proste;/ ja jestem osoba chyba slaba psychicznie. Bylam spytac w zwyklym sklepie spozywczym to zapytala co robilam do tej pory wiec powiedzialam a ona na to ze nie ma szans bez doswiadczenia. Wiec jak tu sie nie wkorwic;/ gdzie mam to doswiadczenie zdobyc;/ jedynie co mi powiedziala to ze biora na staze niekiedy ale oczywiscie up nie ma kasy i takie zalatwianie, zreszta nie wiem staz w sklepie spozywczym jest taki dobry, czy nie lepiej probowac w jakims urzedzie zeby juz nie zostac do konca zycia w sklepie. Nie mam pojecia co mam ze soba zrobic:( aaa i jeszcze spytala czy znam kogos z tego sklepu, powiedzialam ze taka dziewczyna tam pracuje co ja znam, chodzilam z nia do klasy do gimnazjum ale teraz tak nie utrzymuje z nia i tak kontaktu tylko tak na czesc i to wszystko wiec tez sie licza znajomosci chyba, pewnie zadzwonia tam do tego sklepu i beda ja wypytywac o mnie, bez sensu jest ta Polska

Gość yghty
Poradzcie mi cos bo ja zaraz oszaleje od tego myslenia. Powiedzmy ze chce ten staz w tym sklepie i co? jak mam to zaltwiac? mam isc jeszcze raz do tego sklepu i spytac czy to pewne i czy wysla wniosek do up? kiedy mam isc po ten wniosek? pieniadze beda na poczatku roku raczej wiec co juz mam zalatwiac? jak myslicie czy warto ten sklep na poczatek?

Gość yghty
ponawiam

Gość a ja dzieci miec nie bede;;;
moja rada: idź do potencjalnego pracodawcy spytaj czy przyjmie cie na staż z PUP, jeśli tak to daj mu wniosek i niech wypełni ci go imiennie, bo nieraz pracodawcy składają wnioski ogólne i przyjmuja wtedy tego kogo PUP podeśle, najlepiej miec imienny i zaniesc do urzędu wtedy kiedy bedzie to mozliwe:-)

Gość yghty
czyli kiedy najlepiej?:(

Gość marysienka maryska
wYGRAJ 500 PLN ROBIĄC TO CO W TEJ CHWLI. postując na forum, dane-miast.pl jest nową strona, która chce rozwinąć swoje forum, 4 nagrody po 500 pln dla najbardziej aktywnych forumowiczów :) http://www.dane-miast.pl/

Gość yghty
przepraszam ze o wszystko pytam ale poprostu szlak mnie trafia juz:( nie jestem zorientowana w tym wszystkim

Gość yghty
w dzisiejszych czasach bez znajomosci chyba nic nie osiagne