Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kanapka1989pp

powiedzialam chlopakowi ze albo alboo.

Polecane posty

powiedzialam chlopakowi ze albo przestanie pic albo sie rozstaniemy. on to odebral tak ze ja sie chce z nim rozstac tylko nie umiem mu tego wprost powiedziec. mowie mu ze ja chce z nim byc tylko musi przestac pic to on sie spytal czemu musi przestac pic.;/

no zadał ci proste pytanie na które jak widac bardzo trudno ci odpowiedzieć :P

Gość a może?
musi wypić żeby mógł na ciebie patrzec?

to zamiast mu pomoc stawiasz mu warunki? dziwną i nie kochającą kobieta jesteś :)

on nie chce mojej pomocy" a myślisz ze pragnie stawiania warunków?

Gość Eeerrr...
W takiej sytuacji tylko rozstanie! Skoro zaproponowalas pomoc, a chlopak jej nie chce i nadal pije, to nie ma innego wyjscia, bo skonczysz z alkoholokiem. Chce tylko podkreslic, ze po tym co mu powiedzialas bedziesz musiala go zostawic jesli nie przestanie pic, bo inaczej zrobisz sobie "z geby dupe" jak to mowia.

Gość Panna LL
Zostaw go, z alkoholika nic nie będzie tylko życie ci zniszczy. A taki kopniak w dupę jak rozstanie może pomoże mu się ogarnąć.

Gość Kłoliberek
Jasne po co stawiać warunki najlepiej pogłaskać alkoholika po główce i postawić mu flaszeczkę:-O

Gość yo yo winter
regres jebnij barana w sciane tym pustym łbem moze rozumu nabierzesz !!!

Skoro pije za dużo i ma z tym problem, to go zostaw. On nie przestanie pić, jeśli nie widzi w tym nic złego. Jest szansa, że gdy straci wszystko i sięgnie dna - odbije się. Jeśli zobaczysz, że się stara - bądź jego najlepszą przyjaciółką:). Możliwe, że weźmie się w garść i zawalczy o związek. Tego Ci życzę:). Jeśli tego nie zrobi - nie rozpaczaj, gdyż miałabyś ciężkie życie u boku alkoholika.

Jasne po co stawiać warunki najlepiej pogłaskać alkoholika po główce i postawić mu flaszeczkę" wcale nie :) Wystarczy powiedziec że : Jesli nie podejmie leczenia to odchodzę od ciebie :) To zmienia diametralnie postać rzeczy niz stawianie warunków w stylu albo przestajesz pić albo ja odchodzę !!!

Jak nie chce pomocy to co więcej możesz zrobić? 89 to Twój rocznik? Noż kurde znajdx sobie innego chłopaka. Nie siedź z pijakiem, klamka jeszcze nie zapadła....a nawet jakby zapadła to i tak nie siedź z pijakiem:p

Gość Kłoliberek
No tak zapomniałam, że faceta trzeba trzymać za rączkę i wytłumaczyć mu jak dziecku co ma robić żeby przestał pić bo inaczej sam na to nie wpadnie:-O

Tylko koniecznie wyjaśnij mu dokładnie, dlaczego odchodzisz i dlaczego nie wyobrażasz sobie życia z kimś, kto zbyt dużo pije. Żeby wiedział, że powodem rozstania jest Twój lęk o Waszą wspólną przyszłość zalaną alkoholem.

to napisz co pije,ile i kiedy? bo dla niektórych kobiet zrobiona flaszka w weekend z kumplami to juz alkoholizm :D

Gość czy ty w ogole myslisz?co
liczysz na to ze on sie zmieni? nie licz,ze na lepsze.bo bedzie tylko gorzej.zostan jak chcesz miec pozniej atrakcje z pijakiem.

Gość mireczkaa
regres- jeśli flaszka zrobiona jest w weekend w który np. oboje mieli plany to tak- jest to alkoholizm! Do autorki- dobrze robisz.

jeśli flaszka zrobiona jest w weekend w który np. oboje mieli plany to tak- jest to alkoholizm!" to ja ci radzę najpierw zapoznać sie z definicja alkoholizmu a dopiero poźniej zacząc sie w tym temacie wypowiadać :)

np umawia sie ze mna a pote mrpzychodzi do mnie do domu pijany. zdaarza mu sie to kilka razy w miesiacu." ale spoznia sie na te spotkania?

Gość Eeerrr...
Ale jakie ma znaczenie czy sie spoznia?!? Jezeli facet przychodzilby do mnie pijany kilka razy w miesiacu, to przy drugim razie juz kazalabym mu sie wynosic. Picia wodki z kumplami w kazdy weekend tez bym nie tolerowala, bo jest tyle innych rzeczy, ktore mozna robic zamiast picia. Dla mnie osoba, ktorej zycie kreci sie w okol alkoholu (nawet jesli nie pije w kazdy dzien) jest spalona!

Gość mamciuchna
a jakie ma znaczenie fakt, czy się spóźnia? Olewa wspólne plany i nie była to jednorazowa wyjatkowa sytuacja, więc raczej sobie chłopak nie radzi.

Gość zestresowana...
regres ty kretynie.. zawsze wpieprzasz sie w temat i dla ciebie zawsze kobiety sa zle, robia zle, ty wiesz najlepiej. Moze napisz jakas ksiazke na temat relacji damsko-meskich widzianych twoim okiem i posylaj kazdemu w odpowiedzi, zamiast tych durmych odpowiedzi. Niby taki dojrzaly a jaki glupi..

Ale jakie ma znaczenie czy sie spoznia?!? Jezeli facet przychodzilby do mnie pijany kilka razy w miesiacu" pijany czyli?

Gość mireczkaa
Regres- Ty się zapoznaj z definicja alkoholizmu. Jeśli alkohol staje się najważniejszy to człowiek jest alkoholikiem. Jeśli chłopak się umawia i przychodzi na spotkania pijany to sorry, ale ma problem z alkoholem. I tyle.