Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamcia2105

POKÓJ DLA DZIECKA:)

Polecane posty

a np. Miś? kurcze to moje pierwsze dziecko. Nigdy nie byłam jakoś super extra na dzieci nastawiona ale muszę coś kupić. Więc każda rada jest dobra

jak dla mnie niee. z tych baggi najladniejsze są z zólwikiem. Miś jest smutny i za dużo misiów (na jednym elemencie wyglądało by fajnie ale na kazdym mozliwym okropnie) pszczólka? Przecież mialo byc bez rożu? wiosna zabójcza. Takimi meblami urządziłabym przedskzole.

Gość kyrill
Bellamy i Timoor maja ladne meble. No i tradycyjnie Ikea (nie koniecznie zbudowane z dzieciecych kolekcji). Cilek ma za bardzo przekombinowane i przecpane kolorami i fakturami.

Niedawno też urządzałam pokoik dla dziecka i miałam dylematy jakie meble itd. OStatecznie zdecydowałam się na meble sosnowe (chociaż w domu mam styl nowoczesny) bo uznałam, że takie meble są jasne, ciepłe i ZAWSZE będę mogła dokupić "nowy" element bez obawy, że już danej serii nie pordukują - meble sosnowe były, są i będą:) Pokój jest pomalowany na słoneczną zieleń, ma sosnowe mebelki a kolory - bordowy, żółty, zielony, brązowy - przwijąją się w prześcieradle, ochraniaczu, przewijaku, kocu na kanapie, poduszkach - i każdy z tych elementów ma jednolity kolor - więc w pokoju jest jasno, ciepło, przytulnie i kolorowo, ale nie pstrokato i drazniąco. Jak dla mnie rozwiązanie optymalne i je polecam. :)

Gość kyrill
Jeszcze mi sie przypomnialy: Mibb, Sauthon, Kidsmill, Pacyga, Drewnostyl, Troll, Vox. No i Sebra i Leander, ale to juz wysoka polka.

Gość kyrill
Jeszcze Trama, Geuther, Cosatto, Mothercare, Klups, Drewex, Bloom.

Gość Nic specjalnego. Cos sie tak
uparla na te Baggi? Jestes pracownikiem tej firmy i robisz reklame?

Sama chciałam mieć takie meble w dzieciństwie z motywem przewodnim. Podobają mi się, są na mojej kieszeń. a ma ktoś może te meble? jak tam z nimi jakościowo?

a my kupowalismy mebelki typowo dzieciece, wcale nie ma tak malo miejsca w nich szzcerze mowiac. poza tym jest szafa z dolna polka, dwie komody, jedna sporawa na torej jest tymczasowo nakladany przebierak, no i lozeczko ozywiscie. ale to syn ma oddzielny swoj pokoj natomiast dybym miala dokupowac cos do swojej sypialny to by sie zdecydowala chyba na lozeczko i jedna komode.

Tak. tylko my w lipcu przeprowadzamy się do domu gdy mała będzie mial swój pokój i wcale nie taki mały. Teraz chce kupić łóżeczko, komodę ale przewijak pewnie okaże się zbędny bo miejsce przebierania będzie zależało od potrzeby małej:) Chcę kupić elementy zestawu żeby potem w takiej samej tematyce dokupić resztę.

Gość Mikołajowa234567889
Kup jakąś komodę na której położysz przewijak pasującą do waszego pokoju i takież łóżeczko.Nic więcej.Gdy już będzie ten osobny pokój łatwiej Ci będzie sobie to wszystko wyobrazić,wymierzyć.Na tle ścian,wykładziny,samodzielnie (bez waszych rzeczy).Kupisz też wtedy zwykłe łóżko(bez szczebelków),a komoda zawsze się wam przyda.Chcesz poszaleć to kup odjechane łóżeczko-nie musi nigdzie pasować bo długo nie postoi...:)Tak myślę.

Gość Mikołajowa234567889
Dodam ,że nawet mając swój pokoik przypuszczalnie wygodniej Ci będzie gdy łóżeczko będzie stało w waszej sypialni(do puki będzie się w nocy budzić)a pokoik ożyje dopiero gdy dzidzia zacznie chodzić..

Gość anita1978
www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/childrens_ikea/18706/ Moja koleżanka dla córki zrobiła pokój z meblami tej serii. Pokój wygląda super a dziewczynka ma 5 lat Ja dla swojej malej wstawiłam meble moje stare z BRW ale resztę pokoju zrobiłam na dziewczęco-dziecięco.Pomalowałam na ścianie Kubusia Puchatka i przyjaciół .Na drugiej ścianie półka ze sznurków na maskotki i pokoik wyglada super i jej zabawki i pokoik wygląda super

może i masz rację. Zaraz mnie nie bijcie.. ale bazuję na tych meblach baggi. Oni mają łóżeczko rozkładane w łózko. Kurde... nie wiedziałam że tyle z tym problemu.

Gość Mikołajowa234567889
Dopiero jak urodziłam i podrosło zrozumiałam że pospieszyłam się z niektórymi zakupami.Karmiłam piersią=dziecko spało z nami (nie chciało się przekładać w nocy)=zbędne łóżeczko(w dzień najczęściej usypiało też przy cycu gdzieś na łóżku lub w wózku-gondolce),Leżaczek-bujaczek:na podłodze nie bo...za blisko podłogi,pies,zimno(?)wysoko nie,bo "spadnie,spadnie na pewno spadnie"(schizy mamusine:) )huśtawka-klęska absolutna(przyrząd do walenia dziecka w czoło..) itd.itp.:)

to mi teraz namieszała.... !!! :) dziś ruszam w rejs z mężem może coś ogarniemy. On jest człowiekiem od zastosowań praktycznych:P

Gość Kasia Katina
Marekbury - podobają mi się te meble

Gość Hania Wilgotna
Fajne ale widziałam na allegro ładniejsze, kwestia gustu.

Gość podaj tacie zabawki
no porażka, 3 ostatnie posty pisała jedna osoba :D właśnie szukam łóżka na dwulatka, ale tak mnie wkurza takie narzucanie się że na pewno nie skorzystam ze strony domirodzina:o

ale ile macie na to kasy? cudowne i cudpwnie drogie meble i wszystko ogolnie jest na stronie babyvip.pl ewentualnie w ikea tez a fajne meble modułowe dla dzieci, seria mammut mi sie nie podoba

Gość gość
my kupilismy meble firmy klupś. cenowo przecietne, wiec nie szkoda bedzie sie ich pozbyc, jak corka wyrosnie. za to motyw zyrafy jest naszym motywem przewodnim :).

Gość gość
Lepiej doradżcie jakich błędów uniknąć przy meblowaniu pokoju dla dziecka. Jestem w ciąży, mam pokój - obecnie burdelownik- który chcę urządzić dla malucha. taki ok. 3 na 4 metry W sklepach namawiają mnie na "rosnące meble", w cholerę drogie. Ale czy to w ogóle ma sens? Po ilu latach trzeba takie meble wymienić? Czy zdążą urosnąć z moim dzieckiem, np. po 5 latach czy się nie znudzą? Co z tego że rosną, jak nie będziemy mogli na nie patrzeć? Byłam w dwóch miejscach narazie i tam o tych rosnąch meblach ciągle. Nie byłam w Ikei, choć dużo osób poleca. A ja już zgłupiałam. Czy kupić normalne meble, niezbyt drogie, których nie będzie żal wyrzucić i potem kupić nowe? Czy jednak te rosnące? Widziałam meble Pinio. Taki prowansalski, morski styl nawet mi się podoba, chyba seria Marine. Tylko, że drewniane i jakoś skrzypią ( pewnie dlatego, że drewniane) i zamknięcia takie niedorobione, trzaskają jak się zamyka... wygladają jakby miały się zaraz popsuć. Ale ja nie o tym.... W każdym razie co jest najważniejsze w urządzaniu pokoju dla dziecka i jakie meble powinny się znaleźć i jakich błędów uniknąć?