Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mimi89

nie pomaga epiduo!:(

Polecane posty

a stosuję już 3 czy 4 tydzień, zmiany ropne jakie były takie są, twarz w tych miejscach bardzo mnie swędzi i boli jakoś ten lek nie radzi sobie z moimi problemami czy ktoś też tak miał?

Gość ghsgdhsagdha
Od epiduo silniejsze są tylko już rzetelne retinoidy z grubej rury. W Polsce dostępne jako płyn na skórę Atrederm w trzech stężeniach. Oczywiście ze środków zewnętrznych - silniejszego od płynu Atrederm nie ma. (na Zachodzie występuje jako Retin-A, u nas nieosiągalny w aptekach, ale Atrederm to dokładnie to samo) A powyżej Atredermu to już tylko Izotek - lek doustny. Słyszałaś o tym? Rozważałaś? Jak komuś trądzik wywołuje silną depresję, to decyduje się na Izotek. Ale to lek dla odważnych i zdeterminowanych, no i wyłącznie bardzo dobry dermatolog może monitorować kurację Izotekiem. Tak więc trądzik nie jest nieuleczalny. Ale czasem trzeba odwagi, żeby sięgnąć po Izotek. Ja, nawet gdybym miała taki problem, to na Izotek bym się nie zdecydowała, moim zdaniem to drastycznie silny lek dla całkowicie zdesperowanych ludzi. Ale za to skuteczny niemal w 100%. Każdy sam podejmuje decyzję, co dalej.

Gość ghsgdhsagdha
Aha, jak po lajtowym epiduo tak Cię skóra boli i swędzi, to po Atredermie będziesz chyba wyła do księżyca - skóra schodzi całymi płatami, przez długi czas, i jest bardzo czerwona. A potem staje się piękna, promienista, gładka, z okresowymi nawrotami łuszczenia i zaczerwienienia.

Gość brałam izo , jesli masz skłonn
osci do popekanych naczynek jasna cere, i jasne oczy to raczej odradzam bo to oznacz ze masz skłonnosci to tradziku rózowatego , ja po izo nabawiłam sie zapalenia brzegów powiek i gradówki :O ale izo pomaga po trzech miesiecach od czasu brania i po ok 2 miesiach po odstawieniu mialam buzie jak dupcia niemowleca niestety potem wrócił w mniejszym stopniu ale wrócił :O a podobno u ok 80 procent nie wraca :O miałam pecha. ze skutków ubocznych podczas brania to wysuszone usta, zaczerwienione oczy ( co niesty juz zostało) i bóle w plecach . izo brałam w 2007/2008 czyli ok 4 lata temu.

Gość ghsgdhsagdha
Współczuję ludziom, na których nie działa Atrederm i muszą brać izo :( Ja mam ciągle suche usta i dłonie bez brania kiedykolwiek izoteku, stosuję tonami pomadki do ust i kremy do rąk, a po izo to bym dostała normalnie wścieku macicy chyba od dodatkowego wysuszania. A w ogóle ile Cię kosztowała kuracja izotekiem? Tak pytam z czystej ciekawości, bo mnie ten problem nie dotyczy, ale interesuję się farmacją, jednak ceny lekarstw niesamowicie ewoluują ;)

moja kolezanke wyleczyła tradzik tetraslysalem brała go przez rok i plynem robionym w aptece w erytromycyną którym smaruje buzie przez az do teraz. nie wiem jaki dokładnie jest skład . a miała własnie tradzik taki ropowniczy kilka wiekszych "bulw" które długo nie schodziły . jesli twoje zmiany ulokowane sa głownie na brodzie lub okolicy wtedy przyczyna prawdopodobnie sa hormony.

nie pamietam juz ile mnie kosztowała dokładnie ale chyba ok 1500-1600 zł .za 20 mg 30 tabletek w polsce płaciłam ok 130-150 zł ale lekarka dała mi niemiecka recepte na niemieckie odpowiednik izo i poleciła tam kupowac gdyz jest on tam w przeliczeniu na nasze duzo tańszy a przynajmniej był 20 mg 100 tabletek jakos 200 zł

ja mam na policzkach tylko takie zmiany ale tragicznie to wygląda, nie widzę żeby cokolwiek było lepiej, skora owszem schodzi ale nawilżam

Gość maxroger
Epiduo trzeba stosować minimum 3 miesiące wtedy będzie działać. Cierpliwość:)

Gość iwo555
Po trzech miesiącach używania epiduo to chyba nie masz twarzy?! Minimum miesiąc ale nie dłużej niż 1,5 tyle trwa leczenie.

Gość hela wodorra
Złe dawkowanie - mim zdaniem w takiej sytuacji powinno się iść do lekarza i spytać co robić. Używasz może czegoś do nawilżania skóry bo to pomaga podczas leczenia trądziku tą metodą.

Gość ymeki
Witam, moim zdaniem to wymaga interwencji lekarza. Nie wiem jak wygląda to co opisujesz ale podobno podczas używania epiduo mogą pojawić się chwilowo wysypy nowych pryszczy.

Gość ukrop3
Z takimi rzeczami do lekarza, nie powinno się tak robić przy epiduo, może to nie trądzik?!

Gość janka22
Jeżeli masz aż takie problemy to polecam wizytę u lekarza, to nie jest normalne, żeby ten lek powodował takie rzeczy.

Gość truskdzem
Idź do lekarza bo to może być coś poważniejszego.

Gość truskdzem
Idź do lekarza bo to może być coś poważniejszego.

Gość loki4
Wątek może nie aktualny ale to normalne dla epiduo, że w trakcie leczenia dochodzi do "wysypu".

Gość labrador5
Tak jest, około 2 tygodnia stosowania miałem więcej pryszczy niż na początku ale potem, po zakończeniu leczenia już ani jednego.

Gość poluks
Jeśli po 4 tygodniach nie ma efektu to ja bym poszedł do lekarza, żeby zobaczyć czy nie robiłem czegoś nie tak przy dawkowaniu albo ogólnie sposobie stosowania.

Gość waldek711
Jeżeli masz na początku wysyp pryszczy to jest to normalne przy stosowaniu epiduo ale jeśli po miesiącu masz jakieś zmiany ropne to ja bym poszedł do lekarza.

Gość hank34
Idź z tym do lekarza może coś robisz nie tak! Epiduo nie powinno czegoś takiego wywoływać.

Gość hektor223
Jeżeli masz coś takiego po epiduo to ja bym się skonsultował z lekarzem, który ci to przepisał bo to nie wygląda dobrze.

Gość penny5
Na ulotce jest napisane, że takie objawy mogą się pojawić podczas stosowania. Także trzeba przeczekać chyba, że bedą na prawdę uciążliwe wtedy do lekarza.

Gość qermit2
Ja leczyłem się około 2 miesięcy tak kazał mi lekarz. Przez ten czas miałem takie chwile, że pryszczy było dwa razy więcej niż na początku ale na końcu okazało się, że takie jest działanie tego leku i w efekcie udało mi się pokonać trądzik polecam ten lek.

Gość termit333
Ludzie czytajcie dobrze ulotki, tam wyraźnie jest napisane jak przebiega leczenie tym kosmetykiem. Zdarza się że będzie trochę trudniej przez chwilę ale potem pryszczy nie będzie.

Gość utramdobro
Ja też miałam chwilowe kłopoty ze skorą podczas używania tego leku ale efekt końcowy to czysta skóra.

Gość kopycik2
Na ulotce jest napisane, że może coś takiego się pojawić, ja bym pogadał z lekarzem, żeby wykluczyć coś innego np alergię.