Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Chrzestna

Co się teraz kupuje w prezencie na ROCZEK?

Polecane posty

Gość Mama Chrzestna

Proszę o pomoc. Chciałabym kupić coś Chrześniakowi na Roczek. Coś w kwocie 150-200 zł. Wiem, że mogłabym zapytać Mamę Chrześniaka, ale chciałabym, żeby to była niespodzianka i miłe zaskoczenia.

Gość mamaKacpraMałego
konia na biegunach, szczeniaczka uczniaczka, jakiegoś dużego pluszowego misia, wypasiony zestaw klocków.

Gość anita1978
Moja córa na roczek pól roku temu dostała od chrzesnej coś takiego http://allegro.pl/fisher-price-krzeselko-uczydelko-po-polsku-i1943123011.html -tylko nowe. Mała się tym super bawi cały czas, Ja coś takiego 5 lat temu kupiłam dla chrześniaczki na roczek, Jak rodzice maja pieniądze na ubranka i podobne rzeczy to kup może coś z zabawek co wiesz że oni napewno nie kupią, może rowerek(do 200zł na allegro znajdziesz super sprzęty) a na wiosnę jak ulał, A jak mają mniej kasy to coś z ubranek lub bardziej praktycznego

Misia odradzam- ja mam całą szafę tego paskudztwa i dziecko nawet nie chce na nie patrzeć. Koń- czasem się sprawdza, czasem nie- większość dzieci, które znam zaczynają się nim interesować około drugiego roku życia. Klocki zawsze są dobre i zawsze na czasie. Wejdź najlepiej do jakiegoś sklepu albo na allegro i poprzeglądaj zabawki dla dzieci od 12 m.ż. Nie polecam kupowania na wyrost- człowiek chce dziecku frajdę zrobić a ono przez dwa lata ma w nosie taką zabawkę. Możesz też sprawić coś praktycznego- jak krzesło do karmienia jeśli jeszcze nie ma. Ja zawsze na roczek dorzucam książkę spersonalizowaną, tzn. taką, w której dziecko występuje jako główny bohater. Można tam dać dedykację od siebie, wydrukować zdjęcie dziecka. To bardzo ciekawa pamiątka- moim zdaniem lepsza od srebrnych smoczków i grzechotek.

Gość Mama Chrzestna
no właśnie ja tez i nie chcialabym srebrnych smoczków - tylko cos co dziecko ucieszy... Dlatego pytam tutaj, bo Mamy wiedza najlepiej. Krzesełko fajne - podoba mi się, pomysł z rowerkiem również.

Gość szukam księgowej
mam roczniaka - możesz kupić: rowerek, jeździk, fontanna z kulkami albo żyrafa z kulkami Fisher price: oba nasze hity, basen z piłeczkami, zebre skoczka, sanki, krzesełko do karmienia 2w1 ze stolikiem jeźeli jeszcze nie ma, odkrywczy domek... albo poprostu jakieś klocki możesz sie poinspirować tutaj http://www.babiniec-cafe.pl/viewtopic.php?t=3660 - jest temat o hitach i kitach dla dzieci 12 - 24 - temat już długo istnieje, ma sporo zdjęć - ja to czytałam generalnie zależy od dziecka - spokojnemu wystarczy książeczka, mata wodna itd żywemu polecam fontanne czy zebre skoczka a i polecam teletubisie - synek jest w nich mega zakochany - ogląda jak zaczarowany - okiem nie mrugnie - także polecam film, książeczkę z bajkami i interaktywnego tubisia