Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 12345trekas

Może ktoś przetłumaczyc 1 zdanie na ang. ? Bardzo prosze....

Polecane posty

Gość 12345trekas

MNiej więcej wiem jak to przetłumaczyc mam jednak pewne obawy, a zdanie to musi byc napisane bez błedu gramatycznego. Myślałam, że po pierwszym semestrze studiowania psychologii dowiem się co dolega Biance (choroba psychiczna) ale ciągle nie wiem ... trudny przypadek. Bardzo bardzo dziękuje :)

Gość wwzdkjncdkjvbhdsvbgdvhbghjcvdb
I thought that after the first semester of studying psychology, I find out what's wrong with Bianca (mental illness), but I still do not know -difficult case. nie dziekuj 🖐️

Gość adrianna ***
A można dołozyć jeszcze jedno zdanie do tłumaczenia?: proszę [kot ze shreka] Od powietrza, głodu, ognia i pseudopsychologów zachowaj nas Panie... :D :P

Gość Eeerrr...
I thought I would've found out what's wrong with Bianca (mental health condition albo in relation to mental health) after completing the first term of psychology study but I still don't know. It's a difficult case.

Gość Zamaskowany Muchacho
I thought that after the first semester of studying psychology, I find out what's wrong with Bianca (mental illness), but I still do not know -difficult case. nie dziekuj Racja, nie dziekuj. W tym jest blad. I thought that after the first semester of studying psychology I'd find out what's wrong with Bianca (mental illness), but I still do not know -difficult case. i'd - I would mnie nie dziekuj :D

Gość Eeerrr...
Drugie zdanie.. Lord, keep us away from the air, starvation, fire and pseudopsychologists..

Gość oubrietta
I would've found out tu już jest zawarte, że nie dowiedziałam się więc piszesz podwójnie dodając I still don't know

Gość 12345trekas
Super. Wielkie dzieki

Gość Eeerrr...
Forma I would/I'd nie jest poprawna, bo w zdaniu jest napisane, ze myslala, ze sie dowie po pierwszym semestrze, ale sie nie dowiedziala, wiec musi byc I would have (I would've)

keep us away = save us from. Lord, save us from air, starvation and pseudo-psychologists.

Forma I would/I'd nie jest poprawna, bo w zdaniu jest napisane, ze myslala, ze sie dowie po pierwszym semestrze, ale sie nie dowiedziala, wiec musi byc I would have (I would've) I would jest jak najbardziej poprawne jako reported speach. Jak szla na studia myslala: Maybe I will find out. Raport teraz: THEN, I thought I would find out.

Ale rzeczywiscie I would have found out jest troszku naciagane - mysle ze niema tu potrzeby walic w past perfect. Niema w tym zdaniu nawet 'by the time'.

Gość Eeerrr...
Ja rozumiem zdanie w ten sposob, ze myslala, ze sie dowie zanim ukonczyla pierwszy semestr studiow (czas przeszly), wiec w tym wypadku jej myslenie jest czasem zaprzeszlym (czy za prrzeszlym, ni wiem, ktora forma poprawna:), dlatego w takim przypadku powinno byc i would have bo w koncu i tak seie nie dowiedziala...

No mozna, mozna tak powiedziec i native speaker Cie zrozumie, ale wedlug mnie nie ma co tego tak komplikowac. Uzycie 'I thought' krzyczy o reported speach. A would have i could have i might have niema co wkladac jesli nie ma wyraznych 'regrets'. Bosz.... Czy Polski robi sie coraz trudniejszy czy to tylko ja? :D

Gość Eeerrr...
Nie musi byc "regrets", zeby uzyc I would've. Przykladem moze byc: You would've liked it if you were there (ale you weren't), tak samo she thought she would've found out but she didn't. Bede twardo "obstawac" przy swoim:)

Ale You would've liked it if you were there to juz conditional (to usprawiedliwia would have). W zdaniu ktore dostalysmy do tlumaczenia conditional niema racji bytu. A z reszta ja nie twierdze ze sie nie da. Tylko pytam - po co? She would've found out podkresla ze NIE, TAK SIE NIE STALO. No to po co po tym jeszcze dodawac - but she didn't? :) Moze i gramatycznie ale jakos tak...maslo maslane.

Gość Eeerrr...
Umowmy sie zatem, ze obydwie mamy racje:)

No tak twierdzilam od poczatku. Czyli mialam racje bardziej niz ty :D :D :D Kto ma racje ten stawia kolacje!

Gość Eeerrr...
No tak twierdzilam od poczatku. Czyli mialam racje bardziej niz ty Whatever :) No to niech kazda sobie w takim razie kupi cos pysznego na kolacje:)

I git.