Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Leśna Stonoga

Nie mam na opłaty i żarcie - proszę o...

Polecane posty

Gość Leśna Stonoga
Witam. Klekle, Cena tej bransoletki to 40zł. Piękna reklama za darmo? Reklama ma sens, gdy jest skuteczna. Do tej pory nic nie sprzedałam. Wysłałam też maila osobie która prosiła o próbki moich rysunków i projektów graficznych i nie dostałam żadnej odpowiedzi. Powoli zaczynam widzieć, że nie ma sensu szukanie pracy na kafeterii, ale chciałam spróbować. Szukam jej oczywiście także na inne sposoby.

Gość maryjetta.
Podniose,a co tam ;p

Nie wierze... wy to nazywacie BIZUTERIA!? Taki szmelc?! Kurva ja bym takiego badziewia za darmo nie chciala, jak Bozie kocham..:O

Gość mondrA joanna
no a mnie się podoba i to bardzo, kobieta się stara a taka szmata wyzywa od razu :(

Gość Leśna Stonoga
Byłabym zapomniała - dziękuję za obronę. Łatwo jest bluzgać anonimowo.

szkoda że koniec miesiaca , ja czasami kupuje małzy podobne rzeczy ,ale w koncówce miesiaca lece na oparach;(

Gość kjcvkjhvhjvsh
Autorko ja ci ŻYCZĘ JAK NAJLEPIEJ! ale pracy na kafe to ty nie szukaj ;-) bo napisałaś, ze szukasz... sama robię biżuterię od wielu lat i znam wszystkie te półprodukty i obie wiemy, ze sa najtańsze jakie mogą być :-( niestety kobiety nie są w większości ślepe i głupie i potrafią to odróznić. Zeby coś sprzedać i chcieć zarobić trzeba zainwestować, nie można kupić badziewia za 3 zł i sprzedac za 30. no niewiele osób na to pójdzie. Wyrzuć ze swojej twórczości te tandetne pozłacane elementy :-O nic bardzij nie wygląda tandetnie niż sztuczne "złoto". Poza tym kryształki wcale nie sa kryształkami szklanyumi (a już nie wspomniam o kryształkach Svarowskiego) ale sa ze zwykłego akrylu, to widac na pierwszy rzut oka. Fajne sa jeszcze kostki koralowe, ale za 6-10 sztuk zapłąciłaś 1.4o góra 1,80, trochę droższe były koraliki z lawy wulkanicznej i to jedyne które są fajniejsze i droższe, ale to nadal koszt 3zł :-O Ja ci życzę jak najlepiej, ale musisz pamiętać, ze kobiety potrafią rozróżniać biżuterię od tandety. Pomysły masz fajne, ale zainwestuj na przysżłość w lepsze łańcuszki, bigle i zapinki bo to od razu zmienia cały przedmiot

Gość kjcvkjhvhjvsh
a bransoletke, którą wyceniłaś na 40 zł, obrzydzają własnie elementy srebrne, a raczej w kolorze srebrnym co sprawiło, ze kamienie straciły totalnie na wartości. Daj jeden kamień, ale łańcuszek srebrny lub posrebrzany, a nie w kolorze srebrnym

Gość Leśna Stonoga
kjcvkjhvhjvsh Nie chcę się kłócić, ale niestety nie znasz się na biżuterii tak dobrze, jak myślisz. Kryształki z ostatniego postu są jak najbardziej szklane. Nigdzie też nie pisałam, że to kryształy Swarovskiego. Jeśli chodzi o komplecik w kolorze złotym, to przyznam Ci rację, że nie jest to najpiękniejsza rzecz, jaką w życiu stworzyłam, ale urzekł mnie kontrast złota z niebieskim i sam naszyjnik jak i bransoletka są nietypowo rozwiązane. Nie mają też wysokiej ceny. Bransoletka, którą radzisz mi wykonać z elementów posrebrzanych, jest wykonana z elementów posrebrzanych (robiłam kiedyś próbę chemiczną na prefabrykatach z tej samej partii). Piszesz, że "obie wiemy, że moje elementy są najtańsze, jakie mogą być" i że ludzie znają się na biżuterii, a później, że życzysz mi jak najlepiej. NIE SĄDZĘ. Inaczej nie próbowałabyś "delikatnie" wmówić moim potencjalnym klientom, że nie mam gustu, a moje prace to badziew. Dodam jeszcze, że ani srebro, ani fasetowane labradoryty z pierwszej strony nie należą do prefabrykatów "najtańszych jakie mogą być". Dodatkowo, jeśli sama wykonujesz biżuterię (w co wątpię), powinnaś wiedzieć, że cena za gotowy przedmiot też nie powinna być równa cenie elementów, kupionych na przecenie, a doliczyć trzeba takie rzeczy, jak klej czy wkład pracy. Jeśli jednak masz ochotę tak właśnie wyceniać swoje rzeczy, to życzę samych sukcesów.

Gość Leśna Stonoga
Chciałam powiedzieć, że temat jest już nieaktualny. Niestety nikt z Kafeterii nikt ode mnie nie kupił. Tym niemniej udało mi się kilka rzeczy sprzedać. Pozostałe zaniosłam do galerii. pozdrawiam

Gość ptasiek nastroszony
to juz nowy trend w marketingu? na litosc?

Gość Leśna Stonoga
Chętnie. Jeśli chciałabyś, żebym Ci wyceniła, proszę podaj maila, ja napiszę, a Ty opowiesz mi, co ma na niej być, jaka ma być duża, czy masz jakieś zdjęcia, teksty itp. Od razu mogę ją przygotować do druku. Mam też troszkę pomocy naukowych ;) w postaci fajnych czcionek, obrazków clipart i... ale to już moja tajemnica ;-)

Gość Leśna Stonoga
Każda metoda jest skuteczna, ale zauważ, że nie żebrałam, tylko chciałam uczciwie zarobić na swój chleb.

ptasiek widzę,że wielu tematach masz coś do powiedzenia..oczywiście to wszystko takie mądre,że hej! ciekawe czy w realu też taki skoczny jesteś???:O Stonogo pisz do mnie na asik-paznokcie@gazeta.pl jak będziesz konkurencyjna to dobijemy targu:)

Gość Leśna Stonoga
Napisałam ;-)

Gość rtkohjeryeh
Idź do agencji towarzyskiej, może zarobisz do jutra.

Gość EmmaRabba
Na twoim miejscu jak masz takie problemy z kasa to powinnaś pójść do burdelu zarobić tam zarobisz najszybciej i najwięcej za zrobienie samego loda 50 do 100 byś dostała

Gość Leśna Stonoga
Nie mam już problemów finansowych. Dług, który miałam spłacić do końca grudnia, spłaciłam. Nie płaszcząc się przed nikim. Optymistyczniej patrzę w przyszłość. Chętnie dorobię dodatkowe pieniądze, ale nie pozwolę sobą pomiatać. Nie życzę sobie również głupich żartów. Każdy z Was może znaleźć się w podobnej sytuacji. Ciekawe, jak sobie poradzicie. BTW, pani od ulotki, jak każdy - pogadała tylko i znikła, mimo, że zgodziłam się ją zrobić za jakieś 8% przeciętnej ceny. Bywa i tak.

Gość bezzpracy
Stonoga nie przejmuj się nimi. Ważne, ze się nie poddajesz i coś działasz.Masz kwiatek dla Ciebie🌻

obiektywnie patrząc bizuteria jest slaba ja wole np cos bardziej porządnego nie latwiej znalezc jakąs dodatkową prace albo nadgodziny jak to sie stalo ze masz az tyle dlugu ile masz lat mimo to trzymam kciuki za ciebie zeby sie udalo wyjsc na zero ;)))))

Gość Leśna Stonoga
Czy mój wiek jest ważny? A co do długu... po prostu moja pensja starcza mniej więcej na styk na skromne utrzymanie. Ale wystarczy jakieś wyrównanie, niespodziewanie większy rachunek czy choroba (na leki wydałam niedawno 200zł, a i tak wszystkich nie wykupiłam) - i już. miszekkkk, nadgodzin i pracy dodatkowej szukałam. A moja słaba biżuteria jakoś się sprzedaje, dziękuje. :P

Gość Leśna Stonoga
Z resztek posiadanych materiałów zrobiłam dziś całe pudło prościutkich kolczyków. Ktoś coś chce kupić, zanim pójdą do galerii? Ceny 10-20zł http://zapodaj.net/680fd79b7925.jpg.html http://zapodaj.net/c3d7077db82f.jpg.html http://zapodaj.net/22bc463f98c6.jpg.html http://zapodaj.net/c704b0224009.jpg.html http://zapodaj.net/e519fd626817.jpg.html

Gość Leśna Stonoga
chwilowo niedostępne