Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ŻEBRACZKA OD JUTRA

MAM PYTANIE O ....ŻEBRANIE ....

Polecane posty

Gość ŻEBRACZKA OD JUTRA

To nie będzie prowokacja a smutna prawda , jutro wychodzę po prośbie ,mąz zmył się z dnia na dzień , zadszwonił tylko ze koniec ma kogoś nie wróci i bay. Oczywiście będę skarżyc o alimenty ,ale nie w tym rzecz ,mam pytanie ,bo strasznie się boję wyzwisk od ludzi ,jakbyście zareagowali gdyby do waszych drzwi zapukała normalna schludnie ubrana ( widać że nie pije) kobieta i poprosiła grzecznie o jakies produkty żywnościowe i środki czystości ? nie o kase .Czy pomoglibyscie czy kazdy z was wyciągałby z tej kobiety ojej a czemu tak a co się stało ? bo ja juz nie mam sił o tym mówic i płakac ,w dodatku to upokorzenie ... czy zaczelibyscie spiewke , po co dzieci płodziłas ? widziały gały co brały itp wyswiehtane slogany ,które raczej nie przekładają się na prawdziwe życie. Prosze wyobrazcie sobie taką sytuację i napiszcie waszą reakcje.

Gość kawałek drewna
A może idź do mopsu, caritasu?

będąc w UE to wstyd żebrać, obrończyni Krzyża jaka jesteś czy insza oszołomka katolicka?normalni nowocześni Europejczycy nie żebrzą

Gość chce zasnac
Mieszkanie wynajmowane czy swoje? Masz jakieś oszczędności? Pracujesz? W jakim wieku dziecko? Co z twoją rodziną i czemu do nich się nie zwracasz?

Gość 84hfnfi438534tyhs
no tak a pomysl że 3/4 osob w sytuacji podobnej do Twoje j zaczełoby takie cos praktykowac? żebraneria ogólna...co to byłby za świat...jeden ma drugi nie ma... tyle

Gość kwaśna jak truskawka
ja bym zlustrowała napewno , wypytała tez ,ale bym pomogła i patrzyła czy nie wywali. Współczuję Ci ,to takie upokorzenie -zabiłabym tego twojego chłopa

Gość ŻEBRACZKA OD JUTRA
poważnie mówisz ? musiałabym zaprosić Cię na kawę byś podzieliła się ze mną 10 dkg proszku do prania i połówką chleba ???

Gość ŻEBRACZKA OD DZIŚ
ja zaprosze na kawe no problemo ,ale przynies swoją ,cukier -najlepiej 10 kg ,expres i karton mleka , możliwość wypicia ze mną kawy -1000 zł / 20 min

Gość chce zasnac
Tak bo trzeba sprawdzić kim jesteś a nie tak po prostu ufać w ciemno. Oczywiście kawę i ciasteczka zapewniam ja :) W każdym razie przedstawiam ci swój punkt widzenia... większość zamknęłaby ci drzwi przed nosem bez rozmowy...

Gość lil lets
a nie możesz czegoś sprzedać, poprosić rodziny o pożyczkę, albo poszukać pracy, choćby jako sprzątaczka... trochę zaradności, ludzie :O

Gość chce zasnac
Pierwsze kroki to do mopsu od razu. I w ogóle jak żyłaś do tej pory? Mąż pracował tylko? Z kim zostawiałaś dziecko? Nagle jesteś sama jak palec i taka desperacja?

Gość lil lets
i w ogóle jak to- on wczoraj odszedł, a ty już nie masz w domu jedzenia i środków czystości? robisz jakieś mikro zakupy na 1 dobę? :O

Gość ŻEBRACZKA OD JUTRA
no tak sporzedac pozyczyc isc do pracy jasne ze tak ,ale ja z dnia na dzien zostałam gola i wesoła , o to chodzi ,zupełnie goła bo ten skurw... wziął całą kasę wspólną !! sprzedac ok ,ale to tez trzeba czasu ,a dziecko nie poczeka grzecznie aż coś się sprzeda .Nie mogąca spać , powiem szczerze że ok ja tam nie mam nic do tego by sprawdzac jak najbardziej ,ale bułkę czy małe zakupy to robiłam bez patrzenia tym biednym ludziom do lodówek , wystarczyło że nie byli nawaleni i z kulturą prosili a ja mialam i czas i pieniadze.Rozumiem kasa ,ale chleba kawałek ...

Gość ŻEBRACZKA OD JUTRA
dobra ide sie położyć bo faktycznie jutro pomyślą że jestem po libacji i jeszcze mnie obrzucą kamieniami ,to nie było prowo ,przykro mi .Dobranoc.

Gość lil lets
są agencje pracy, które płacą po jednym dniu. a jak zabrał wspólną kasę, to zadzwoń na policję i to zgłoś, skoro znasz sprawcę i jest tak jak mowisz, to chyba nie potrwa długo.

Gość chce zasnac
Bardzo nieciekawa sytuacja, możnaby ci paczkę wysłać, ale skąd pewność że to prawda co piszesz? Tylu ludzi teraz kombinuje w necie...

Gość może być ale
to może pojedź do innego miasta, tam gdzie nikt Cię nie zna. Ja mieszkam w duzym mieście i nie raz mnie proszono o pomoc, na przykład żeby kupić dziecku mleko i chleb. Nigdy nie odmawiałam, więc na pewno znajdziesz ludzi, którzy Ci pomogą. Nie idź do ludzi w wieku 20-35 lat bo taki to tylko krzywo popatrzy i jeszcze Cię wyzwie. Zapytaj w szkole czy dziecko nie może jeść darmowych obiadów na stołówce, na pewno się zgodzą :) Powodzenia życzę kochana :)

Gość napalonyyyyy
Otworzy i rozłoży bezradnie ręce mówiąc, że ma kryzys w lodówce :D

Gość ten co widział moskwe
a potem żebraczka zostanie przykładnie aresztowana

Gość napalonyyyyy
przypadkowo oczywiście pod zarzutem przemycania amfy w chlebie

Gość ................X.............
Dzieci zostaną odebrane i przekazane porządnej homoseksualnej rodzinie :)

Gość napalonyyyyy
No chyba że to dziewczynki to nie.

Gość ŻEBRACZKA OD JUTRA
wy tutaj haha hihihi ,a ja własnie mam taka gule w gardle ,bo zaraz musze wyjść i sobie mysle czy jak ubiore sie za schludnie to nie pomyslą że jestem naciągaczką ,jak inaczej to lumpiarą .Nie zdajecie sobie sprawy co człowiek czuje w takiej sytuacji.

Gość ŻEBRACZKA OD JUTRA
a powiedz mi co to za agencje ( pracy-jak sądzę ..) gdzie jest wypłata po 1 dniu ? .Wczoraj całą kartę do tel mi zeżarło bo myślasłam że jak pójdę nosić ulotki to bede miała płacone codziennie ,tymczasem wszyscy pracodawcy zdziwieni ,nie ..eee ,a skąd , po 2 tyg . No i najlepiej by to był student ,albo czarno . Na czarno moze byc ,ale pytanie czy wypłaci .

Gość a nie lepiej..................
zapukac do drzwi i przedstawiajac swoja sytuacje, zapytac czy (szczegolnie teraz, przed swietami) nie moglabys pomoc w czyms odplatnie. Umyc okna, posprzatac mieszkanie. Zarobiony chleb smakuje chyba lepiej niz ten wyzebrany :O

Gość ŻEBRACZKA OD JUTRA
a jakbym poszła do prywatnych niewielkich firm i powiedziała ze mam trudną sytuacje i chętnie posprzątam ,pomyje okna i co tam jest do roboty ,tylko prosze o wypłate w ten sam dzień ,zaufali by mi ? czy pomysleli , o jak bidna to sie nie nadaje ? albo jeszcze okradnie.

Gość a nie lepiej..................
Firmy to raczej maja swoich ludzi sprztajacych.

Gość ŻEBRACZKA OD JUTRA
myslisz ze ludzie tak ochoczo wpuszczą kogoś do swojego prywatnego domu by posprzątał ?

Gość do MOPSU?!
Jestem w podobnej sytuacji , mam 2 dzieci , sprawa o rozwód, alimenty, zabezpieczenie finansowe od stycznia. W sierpniu dopiero przyznano mi adwokata, we wrześniu alimenty 1000zł ,szanowny mąż płaci 200(rachunki około 700zł) mąż wynajmuje sobie mieszkanie. Ja nie pracowałam i nie pracuje(w małym miasteczku pracy nie ma) W pażdzierniku poszło do komornika, dalej cisza. Byłam w MOPSIE, formalnie jestem mężatką, mąz dobrze zarabia czyli nic mi się niue należy. Musiałam wydać kase na pozbieranie dokumentów ,że się rozwodzimy i wiele innych . po miesiącu walki,latania załatwiania przyznali mi 200zł na 2 mies. ( bo mops nie ma więcej) Ja już nie mam gdzie pożyczać, naprawde mam już dość zupy cebulowej ze starym chlebem i barszczu( jem to co mam z ogródka,dzieciom robie obiady w miare możliwości) Syn nie ma butów , kurtki na zime ,lada moment odłączą mi prąd. Myśle o żebraniu, albo o puszczaniu się( nie wyobrażam sobie tego ,ale nie mam wyjścia) Uprzedzam pytanie na net mnie stać bo Mąż ma podpisaną umowe do czerwca , to jest na niego.