Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

funny_women

lakiery do paznokci

Polecane posty

Jakich używacie lakierów - jakie kolory i czy sa trwałe? Wolicie kupić droższy, który teoretycznie nie odpryskuje po pięciu minutach, czy tańszy, być mieć większą paletę kolorów? :)

ja mam tysiące lakierów ale takie tanie, co potrafią odprysnąć jeszcze tego samego dnia co malowanie. a szukam czegoś nietypowego, oryginalnego, co będzie długo trzymac... jakieś fajne wzorki, ale te naklejki na paznokciach też szybko schodzą. zazwyczaj kupuje w rossmanie lakiery, co nie znaczy że nie wydałabym chętnie więcej na coś innego, ale muszę wiedzieć, że to dobry produkt

Gość kocham malować paznokcie
ja maluję w kolorze swojego szczescia... hehe a tak serio to mam niezła kolekcję - od rimmela, po sally hensen, a kończąc na lovely... a ostatnio odkryłam naklejki na paznokcie nawet :) są super, łatwe w użyciu, nie odpryskuja szybko, a najfajniesze sa wzorki :) ostatnio zamówiłam sobie czarne w trupie czaszki :D http://www.californianails.pl/kolory-paznokci/

Ja kupiłam na Allegro za 2 zł. wczoraj malowany dzis nadal wygląda ładnie :D Kiedyś kupowała inglot, teraz kupuję tanie.

Gość a mnie zaciekawiły
mnie zaciekawiły te naklejki na paznokcie i mają śliczne wzory - ciekawa jestem czy naprawdę sa takie skuteczne jak opisuja na stronce;) a już wzór w kratkę Burberry mnie rozwalił :D

Gość nie ma co sobie wkręcać schiz
droga impreza 17 zyla za jeden manikiur ...... trochę szkoda kasy

Gość ustka
hej, no nie przesadzaj, za 17 masz 20 naklejek czyli starczy na 2 manicury i to nie jest tak drogo. tym bardziej, że w takich wzorkach na co dzień chyba nie chodzisz więc od czasu do czas na imprezowy makijaż chyba można się szarpnąć!

Gość moalowanka
świetna rzecz! nie wiedziałam, że są takie naklejki, kiedyś widziałam jakieś w drogerii ale je się chyba przykładało na lakier. bardzo fajny pomysł!!! ja najbardziej nie lubię jak mi schną paznokcie, zawsze gdzieś dotknę i muszę malować od początku... :/

Gość odido
a może dziewczyny które to stosują niech się wypowiedzą - ile to się trzyma na paznokciach? Bo ja mam chęć spróbować, ale jak mi odpadnie następnego dnia to szkoda kasy!

Gość wisienka an torcie
ja powiem Ci że używałam! nakłada się bardzo łatwo, dla mnie łatwiej niż zwykły lakier tylko trzeba uważać, żeby się te naklejki ni pozaginały bo się zrobią zmarszczki na paznokciach. trzymało się długo, prawie 2 tygodnie, ale ja uważałam, tzn prace domowe w rękawiczkach itp, pewnie jakbym się w nich wzięła za zmywanie i ręczne pranie to by szybciej odeszły!

Gość hgfhrt
Mój najlepszy lakier: Golden Rose care+srtong, nr 194. Kupiony za 4,50 (czasami są do 6.50). Trzyma do 2 tyg. Nie wiem jak jest z innymi kolorami, bo nic więcej nie kupiłam, ale inne lakiery z innych serii Golden Rose, nie są już takie dobre (choć niektóre niczego sobie).

Gość a ja robię tak
kupuję zwykłe lakiery, takie po 3-4 zł. Po pomalowaniu paznokci na wierzch nakładam utwardzacz. I każdy jeden lakier trzyma się co najmniej kilka dni :)

Gość pazerna_ola
ja uwielbiam mieć perfekcyjnie ozdobione paznokcie! często je maluję, ale muszę przyznać dziewczyny, te naklejki california nails wyglądają zachęcająco! gdzie je kupujecie?

Gość Rozalka29
U mnie nie ma reguły jeśli chodzi o cenę, nie zawsze się to również przekłada na trwałość. Ja z dotąd wypróbowanych lubię Miyo, Artdeco i Bell. Są trwałe i co najważniejsze szybko schną ( ja strasznie nie lubię czekać na wyschnięcie lakieru ! :)

Gość wisienka an torcie
ja kupowałam na allegro te naklejki,ale jest napisane, że niedługo będzie tez sprzedaż przez stronę, w każdym razie to żadna różnica chyba! Generalnie zamawiam przez internet i dostaję prosto do domu :) potem już tylko nakładanie i szałowy efekt :D

Gość malowanka17
dziewczyny, mam pytanie! wybieram się na sylwestra z moim chłopakiem do jego znajomych, których w większości nie znam... No i oczywiście chciałabym zrobić jak najlepsze wrażenie :) planuję małą czarną i czarne szpilki, więc mogę trochę zaszaleć z dodatkami i makijażem. Co polecacie? Co na paznokcie?

ja musze uwazać na niektóre lakiery bo zauważyłam, że po niektórych łapie mnie alergia (czuję swędzenie oczu, lekkie spuchnięcie) i to co ciekawe, często po tych droższych. A tak w ogóle to moja mama ma to samo, czasem trzeba zaobserwowac jakie lakiery nam odpowiadają, a jakie nie.

neutralizowana na paznokciach musi byc szał koniecznie :D może jakaś sexowna czerwień? to zawsze działa ;) a te naklejki california nails to właściwie nietypowa sprawa, ale czy faktycznie jest to taki prosty sposób nakładania jak pokazują? znając moje drewniane ręce, coś bym popsuła sobie po drodze :P

Gość funny women
ech, to miało byc skierowane malowanki 17 :)

malowanie paznokci mnie irytuje - to wysychanie lakieru, potem czego sie nie dotknę to już szybko zepsute i z malowania nici i zmywacz w ruch i zabawa od nowa. ciekawa jestem czy takie naklejki, o których piszecie - czy z nimi tez dostawałabym szału. wiecie - równo przykleić do płytki, podsunąc pod paznokiec. nie wiem czy to nie aby za precyzyjna robota dla mnie

Gość Velvet_rose
Jeśli chodzi o kolory to ja stawiam na odcienie różu. Lubię też granat czy ciemną czerwień, ale częściej wybieram naturalne odcienie. Raczej lakiery nie są tymi kosmetykami, na które wydaję mnóstwo pieniędzy, bo często spotkałam się z tanimi i dobrymi, ale jak mi się podoba jakiś kolor, to kupię nawet ten troszkę droższy. Ogólnie bardzo sobie chwale lakiery Artdeco, Astor lub własnie bardzo tanie Essnce.

Gość kocham malowac paznokcie
sfrustrowana nie dostałbyś szału, california nails sa łatwe w użyciu, nie trzeba być wysokiej klasy specjalistka żeby je przykleić, a jaka wygoda, gdy nic ci nie odpryska :) ja mysle, że nawet takie naklejki zostały stworzone z myslą o takich desperatkach jak ty :)

Gość Velvet_rose
Też kiedyś tak miałam, że bardzo nie lubiłam malować paznokci, do dziś nie jest to moja ulubiona czyność, dlatego cenię sobie trwałość lakierów, bo nie muszę tak często malować ich na nowo. Wg mnie np. Artdeco i Astor, które wymieniła, trzymają się długo, schną też szybko, więc malowanie idzie sprawnie.

właściwie to tez chodzi o to, że ten zapach lakieru mnie denerwuje, drażni, lubię mieć ładne paznokcie ale co z tego - jak nie mogę się przelamać z ich malowaniem. może te naklejki california nails to jakies rozwiązanie... nie wiem, może mam lęk przed malowaniem paznokci :P

ja przetestowałam na sobie lakiery chyba wszystkich firm (ptzyjamniej tych dostepnych w rossmanie) i wygrywa odziwo tani lakier misssporty - edycja do frencza, takie po 5,99, wczesniej malowalam kilka lat inglotem (szybko wysychal w opakowaniu), maybelinem (to samo i odpryskiwał mi), barbra (pękał napaznokciach) loreal (szczególnie czerwony - cięzko się zmywal) to tyle jak znajde czas, napiszę dokładnie :)

Gość ustka
dziewczyny, a czy jak się naklei te califormia nails to trzeba czekać jakiś czas, żeby przyschło? Czy można do razu rąk używać, że się tak wyrażę?

Gość malowanka17
Ustka, ja przetestowałam ten lakier i powiem Ci że nie trzeba czekać, bo nie musi schnąć bo to taka jakby folijka :) nakleić też nie jest trudno, ja mam 2 lewe ręce generalnie a jakoś mi się udało :)

Gość stara lakiernica
ja w swoim życiu wiele rzeczy na paznokciach miałam, ale takiego czegoś jeszcze nie. często naklejałam takie ozdobniki, ale to mi szybko odpadało i się zaczepiało o ubranie... no powiem Wam, że mnie zainteresowałyście, ciekawa jestem ile na moich paznokciach to by trzymało...