Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wenus83

Wybielane zęby, czy póżniej żółkną?

Polecane posty

Gość wenus83

Interesuje mnie wybielenie zębów chociaz o 2 tony, ale boje się że po wybielaniu u dentystu zęby będą bardziej narażone na żółknięcie i odobno po roku już są w gorszym stanie niż przed wybielaniem :( jak było u was? A może znacie jakieś produkty co bezpiecznie wybielają ząbki.Zależy mi też na czasie :)

Gość monia_uwolniona
tak żółkną i są bardziej porowate, tak że wszystko łapią, również próchnicę

Gość wenus83
To jak bezpiecznie jest je nieco rozjaśnić?

Gość monia_uwolniona
daj spokój, jeśli nie masz kupy kasy żeby bez przerwy siedzieć u dentysty i zęby kontolować, to nawet z tym nie zaczynaj co ci po bielszych zębach przez parę miesięcy jak potem będziesz miała tragedię w ustach?

Gość wenus83
No ludzue, niek nie wybielał ząbków ? :(

Gość dziaddek
sa inne sposoby poczytaj troche

Gość ja wybielalam
zeby u dentysty, zaplacilam ok 1100 zl 3 lata temu. Mialam nakladki z jakas pasta trzymane chyba 2h (wydawalo sie wiecznoscia), tam gdzie pasta dotknela dziasel poparzyla je. Jakis czas po wybielaniu mialam jesc tylko"jasne" rzeczy, czyli takie, ktore nie zostawilyby koloru na zebach. Rezultat: zeby wrocily do dawnego koloru, calkowita strata pieniedzy, mam problemy ze szkliwem na 2 zebach. Odradzam.

Gość ja wybielalam
znajoma wybielala pastami dostepnymi w drogeriach i mam problemy ze szkliwem. nie wierz, ze jakakolwiek pasta da Ci hollywoodzki usmiech. Taki efekt daja wyrwane zeby i wstawione sztuczne:)

Gość dffddffgfgfg
oczywisccie to bardzo szkodliwe jest. juz lepeij zalozyc licowki jak cie stac, cena za jedna to 1000 zl. gwiazdy takie mają i dlatego maja biale zeby, oni nie wybielają raczej

Gość dffddffgfgfg
jak rozjasnic? zadne srodki chemiczne, po prostu zmiana diety, zero herbaty, kawy, zero rzeczy barwiących, tylko jasne pokarmy, przeciez zeby zolkną od barwnikow zawartych w jedzeniu. a najlepeij to po prostu jesc same jasne owoce

Gość JaabayakHtrg
Jak czytam wypowiedzi to śmiać mi sie chce! Jeżeli pojedziesz do dentysty i zrobisz to profesjonalnie nic Ci nie bedzie... Ja wybielam co dwa lata i efekt mam super, zeby po wybielqniu wracają do swojego koloru ale to teZ wszystko zależy od tego co jesz... Ja jestem zadowolona z efektów....wybiel sobie zobaczysz jak zaczniesz sie ładnie uśmiechać ;) Jescze dodam ze ja wybielalam już chyba z 4 razy co d lata i zeby mam zdrowe

Gość JaabayakHtrg
* co dwa lata

Gość dodaj do ulubionych
ja wybielalam Biala Perla ( koszt ok 50zl) okolo roku temu i efekt jakies 3 tony jasniejsze moze wiecej w kazdym razie roznica ogromna. Zeby dalej biale, codziennie uzywam pasty wybielajacej blenda med 3dfresh , jka herbatka to z cytryna jak kawa to z mlekiem i juz. Najwazniejsze na pocztaku oczyscic zeby z kamienia i uzywac past wybielajacych i unikac barwnikow a zeby beda biale

Gość dffddffgfgfg
hahaha pcozekaj za 5-10 lat tlumoku :D jak ci ząbki zaczną sie psuc, teraz to za wczesnie, widocznie masz mocne szkliwo, ale to sie keidys skonczy... ;)

Gość dffddffgfgfg
"Jeżeli pojedziesz do dentysty i zrobisz to profesjonalnie nic Ci nie bedzie..." wcale bym sie nie zdziwila jakby jakis dentysta to pisal ;) wszak zycie w luskusie wazniejsze od zębow pacjentow czyż nie? ;) spoko rozumiem.... dla kasy wszystko ;)

Gość mialam wybielanie ,
szkoda kasy na dentyste , 1100 zl poszlo sie walic, po miesiacu zeby wrocily do poprzedniego koloru

Gość jbjnkj
Ja rowniez nie polecam. Jestem aststentka w gabinecie dentystycznym, wiele ludzi chce wybielac zeby, oczywiscie dentysta zachwala i mowi, ze to bezpieczne, rzecz jasna klamie, zeby sobie zarobic. Zeby po takim wybielaniu oslabiaja sie, sa bardziej czule na zimno, na goraco. Niszczy sie szkliwo itp. A po pewnym czasie zeby bardziej zolkna , i trzeba co troche je wybielac, a to kosztuje kupe kasy. Do tego zaczynaja sie psuc , a nawet lamac, sa kruche. Po pewnym czasie ktos moze przyjsc bez zebow do takiego gabinetu. Naprawde tak wlasnie jest. Biala perla tez oslabia zeby , dziala na podbnej zasadzie ... do tego zeby moga stac sie przebarwione, w miejscach nawet przezroczyste ... Wszystkie takie zabiegi niszcza zeby ... Nie ma co kierowac sie gwiazdami , oni uzywaja roznych nakladek itp. Trzeba po rpostu dbac, myc reguralnie, jak sie wypije herbate to umyc zeby po niej odrazu itp. I jak juz to lepiej zakupic dobra paste , ona najmniej niszczy szkliwo, fakt trzeba duzej stosowac, ale utrzyma zeby w odpowiednim tonie. Przeciez zeby to kosci ludzie , pomyslcie troche ...

23.11.2011] 13:35 [zgłoś do usunięcia] jbjnkj Ja rowniez nie polecam. Jestem aststentka w gabinecie dentystycznym, wiele ludzi chce wybielac zeby, oczywiscie dentysta zachwala i mowi, ze to bezpieczne, rzecz jasna klamie, zeby sobie zarobic. Zeby po takim wybielaniu oslabiaja sie, sa bardziej czule na zimno, na goraco. Niszczy sie szkliwo itp. A po pewnym czasie zeby bardziej zolkna , i trzeba co troche je wybielac, a to kosztuje kupe kasy. Do tego zaczynaja sie psuc , a nawet lamac, sa kruche. Po pewnym czasie ktos moze przyjsc bez zebow do takiego gabinetu. Naprawde tak wlasnie jest. Biala perla tez oslabia zeby , dziala na podbnej zasadzie ... do tego zeby moga stac sie przebarwione, w miejscach nawet przezroczyste ... Wszystkie takie zabiegi niszcza zeby ... Nie ma co kierowac sie gwiazdami , oni uzywaja roznych nakladek itp. Trzeba po rpostu dbac, myc reguralnie, jak sie wypije herbate to umyc zeby po niej odrazu itp. I jak juz to lepiej zakupic dobra paste , ona najmniej niszczy szkliwo, fakt trzeba duzej stosowac, ale utrzyma zeby w odpowiednim tonie. Przeciez zeby to kosci ludzie , pomyslcie troche ... Zgadzam się i też odradzam wybielanie , szczegolnie pastami czy paskami wybielajacymi dostepnymi w aptece dla kazdego🖐️