Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młodaa2112

Nie ma okresu-winy

Polecane posty

Gość młodaa2112

Witam.Miesiączkuję od 12 rolu życia,dziś mam prawie 18 lat.Sprawa przedstawia się tak,że od 6 miesięcy nie miesiączkuję.19 maja był normalny okres.Myślałam,że w czerwcu bede miała.nawet byłam pewna bo miałam tez PMS.Ale nic..Nie uprawiam seksu (co najwyżej czasami petting)ale bezpiecznie.Nie jestem w ciąży.Za zatrzymanie zaczęłam obwiniać zaburzenia hormonalne i odchudzanie.Nie byłam jeszcze u lekarza.Próbowałam wywoływać polopirynami itd.ale bez efektu.Wzięłam też tydzien temu 2 luteiny ale tylko 1 dnia bo nie moje :P Mam mniedowagę.Obecnie ważę 45,1 przy 160cm.Tydzien temu było 45,3kg.Wszyscy mówią że strasznie schudłam i ja sama to widze.W tej "diecie" prawie nie jadłam kolacji,a śniadania marne +duży wysiłek.We wrzesniu wziełam sie za siebie.Zaxzełam od bardziej kalorycznych soczków.Jem 3 posiłki dziennie+deserek.Po kolacji nie podjadam.Często nie jem nic od śniadania do obiadu (jakies 5 godzin).Staram sie spalać na bierząco+40 minut ćwiczen dziennie.Kiedyś zawsze przed poludniem jadłam batonika,cukiereczka,jogurt albo jakis owoc.Po tej diecie mam jakąs blokade ze nie moge.Dziś będe jeść i płakać.Trudno..Po tej wakacyjnej diecie ważyłam 41 kg.Te 45 to i tak sukces.Dodam,że przy ostatnim okresie było coś poniżej 50,ale powyżej 45.Proszę o radę.

Gość a jakiej rady chcesz?
do lekarza idź i to raz dwa. Sama sobie okresu nie przywrócisz.

zgadzam się, do lekarza marsz:) nie jesteś mega wychudzona, choć to co zjadasz to chyba jakieś minimum... ja pochłaniam mega ilości i ważę 54kg przy 165cm, nie wiem ile ważyłas przed odchudzaniem ale nie jestem lekarzem, dziwne, że jeszcze tego nie zrobiłaś...

Gość młodaa2112
Zawsze ważyłam 52 lub około tego.A przed tym schudnięciem tak z 50 może 48 kg z groszami.Myśle że wyglądałam lepiej..i przedewszystkim nie miałam problemów z okresem.To było jakiś rok temu.Chcę odzyskac normalną wagę i przedwszystkim okres :)