Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona6987

Allegro-pytanie mam

Polecane posty

Gość ona6987

Zamowiłam coś na allegro co sie stanie jeśli nie zapłace za to.Czy można anulować taką aukcje???Proszę o odpowiedz

Gość Dostaniesz komentarz neg.
za 3 takie akcje zawiesza Ci konto. Jesli jednak zwrocisz Sprzedawcy koszty wystawienia, moze nie dostaniesz neg.

Gość a dosfe
stanie sie to ze mozesz dostac negatywa, a sprzedajacy wystapi o zwrot prowizji. Mozesz ewentualnie dogadac sie ze sprzedajacym, ale to tylko jego dobra wola czy sie zgodzi. Ale o zwrot i tak wystapi tylko pytanie czy da ci negatywa czy nie..

Gość jakaaaaaaamm
jak ja nienawidzę takich głupich cip. Kupią , a potem się rozmyslają. :O

Gość ona6987
A to prowizja to ile może wynosić??

Gość jakaaaaaaamm
a umiesz czytać regulamin ?! tam jest napisane jakie są prowizje i ile za wystawienie. Może jeszcze instrukcja do podcierania dupy? :O

Gość ona6987
jakaaaaaaamm jak ja nienawidzę takich głupich cip. Kupią , a potem się rozmyslają. Nie obrażaj mnie! Nie znasz sprawy to się tak nie wypowiadaj

Gość ona6987
12:21 [zgłoś do usunięcia] jakaaaaaaamm a umiesz czytać regulamin ?! tam jest napisane jakie są prowizje i ile za wystawienie. Może jeszcze instrukcja do podcierania d**y? Zapytałam bo nigdy nie miałam takiej sytuacji i nie wiem a ty zaraz na mnie z ryjem wyjeżdzasz.a ty zawsze czytasz regulaminy?!Na ogoł nikt tego nie czyta.Zapytałam bo być może ktoś też miał podobną sytuację do mojej

Gość jakaaaaaaamm
TO NIE PYTAJ TUTAJ, TYLKO NAPISZ MAILA DO SPRZEDAWCY I GO ZAPYTAJ CO I JAK

Gość dobrze dobrane
jakk ktoś może mieć podobną sytuację do Twojej idiotko - skoro swojej nie opisałaś :D przeczysz sobie w każdym zdaniu - widać, żeś niezbyt rozgarnięta - Ci biedni sprzedawcy z allegro będą się musieli z Tobą męczyć :)

Gość jakaaaaaaamm
na ogół, to ludzie nie kupują, bo mają jakieś chwilowe widzimisie. Niech tata zadzwoni i cie wytłumaczy. :D

Też mnie wpieniają takie pajace. Najpierw kupią, a potem się rozmyślają, jakby ciężko im było pomyśleć przed zakupem:/ A regulaminy sa po to, aby je czytać. Owszem, większość nie czyta, ale większośc ludzi to totalne tumany:)

Gość jestesmy tylko ludzmi
raz mi sie zdarzyło cos kupic bezmyslnie...w koncu kazdy jest czlowiekiem i zdarza sie ze kupi cos pod wpływem chwili. najwazniejsze aby wybrnac z tego a nie olac sprzedawce. ja napisałam do niego przeprosiny, oczywiscie zwróciłam koszt prowizji i wystawienia aukcji - nawet troche wiecej mu wplaciłam. sprzedawca byl bardzo miły i wyrozumiały, nie dał mi negatywa..zreszta gdyby dał to trudno. po prostu napisz sczerze ze sie pomyliłas, nie wiem co kupiłas i za ile ,ale jak jakkas pierdołe to koszt prowizi i wystawienia aukcji to nie sa jakies duze kwoty, wiec powinnnas to zwrócic. co innego jak ktos cos kupi a potem zero odzewu, loguje sie ale ani wpłaty ani pocałuj mnie w dupe. tacy sa najgorsi.

Gość jakaaaaaaamm
ale czy trzeba czytać regulamin, zeby wiedzieć, że jeśli się coś kupi, to jest to wiążąca umowa? Wystarczy miniumum ruzumu. A w regulaminie może dokładnie sprawdzić na jakie koszty naciągnęła sprzedającego. Uwierz mi, że pomyśli o tobie podobnie jak ja :) A że klient nasz pan, to bedzie bardziej kulturalny. :D Do mnie autentycznie kiedys tatuś zadzwonił i przepraszał za córeczkę. No ludzie! :O

Gość ona6987
Po prostu zaszło małe nieporozumienie.Oczywiście bede sie starać wyjaśnić to ze sprzedawcą.I napewno mój tatuś nie bedzie nigdzie dzwonić i przepraszać za mnie sama to załatwie

Gość olgaola85
xhehehehe do szkoły!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

też trochę tam sprzedaję i kilka takich przypadków miałem, nawet ostatnio laska 2 razy kliknęła 2 razy kup teraz, ale zaraz napisała maila, że się pomyliła, przeprasza i czy może PROSIĆ o anulowanie. Bo w świetle KC zawarła wiążącą umowę i powinna zapłacić za 2 szt. Ale że była miła i nie unikała kontaktu to się zgodziłem, mam też drugą taką. Kupiła coś 3 listopada i do dzisiaj się nie odzywa, ani przelewu, zero odpowiedzi na maile i przypomnienia. Dostanie negatywa jak tylko dostanę zwrot prowizji z Allegro. Kiedyś miałem podobną delikwentkę. Na mojego negatywa odpowiedziała swoim i że rzekomo wysłała mi kasę a ja jej nie odesłałem zamówionego towaru. Niestety na moje prośby o jakikolwiek dowód przelewu, przekazu czy innego dowodu już się nie odezwała. I tu jest największa słabość Allegro - oczywiście serwis się na to wypiął i do dziś wisi mi na koncie ten negatyw. Żeby go usunąć musiałbym w sądzie kupującej udowodnić oszczerstwo i to sąd musiałby nakazać usunięcie komentarza. Przy kwocie zakupu to się nie opłaca niestety. A Allegro o tym doskonale wie i dlatego ma swoich klientów głęboko w dupach. Za to do pobierania prowizji są pierwsi

Gość ona6987
Ja kupując przedmiot zamierzałam za to zapłacić a nie że to jakieś chwilowe widzi mi sie.Po porostu zaszła mała pomyłka ale wyjaśniam to ze sprzedawcą

Gość jakaaaaaaamm
ja też mam tak często. Kupuja po 5 szt, a potem piszą, ze sie pomylili i chcą jedną. No i proszą o anulowanie :O Napisz, tylko nie pisz, żeby anulował, bo takiej opcji nie ma. Zaproponuj mu zwrot kosztów. Prawdopodobnie się zgodzi. Chcociaż takiej pewności nigdy nie ma ;) I myśl na przyszłość :)

Gość ona6987
tylko że ja kupiłam jedną rzecz a chciałam 5 a dokładniej to chodzi o metry bo to zasłony są

Gość marysienka maryska
wYGRAJ 500 PLN ROBIĄC TO CO W TEJ CHWLI. postując na forum, dane-miast.pl jest nową strona, która chce rozwinąć swoje forum, 4 nagrody po 500 pln dla najbardziej aktywnych forumowiczów :) http://www.dane-miast.pl/