Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie o zus

zasiłek chorobowy z zus

Polecane posty

Gość pytanie o zus

Jestem na zwolnieniu chorobowym już 2,5 miesiąca i zus wypłacił mi zasiłek za 2 miesiące. Mam pytanie czy wie ktoś czy wypłaci też za pół miesiąca czy to musi być pełne 3 miesiące choroby?

Gość pytanie o zus
nikt tego nie wie?

Gość Kasia...............
prowadze wlasna dzialalnosc i jeszcze kilka lat temu, zeby dostac chorobowe, musialam chorowac pelne 4 tyg. Inaczej zus zasilku nie wyplacal. Na szczescie ten przepis zmieniono. I o ile wiem nigdy nie obowiazywal pracujacych na etacie. W takim przypadku za dni przepracowane nalezy jednak przeslac skaldke ubezpieczeniowa umniejszona o dni chorobowego.

Gość pytanie o zus
dziękuję,ze wypowiedziałaś się na mom topiku,ale ja nie pracuję. Zachorowałam zaraz po skończeniu się umowy o pracę. choroba trwa już 2,5 miesiąca. Za 2 miesiące pieniądze dostałam. Chodzi mi o to czy musze chorować pełne 3 miesiace,żeby dostać pieniądze za 3 miesięc czy zus wypłaci kase tylko mniej za np 21 dni zamiast 30?

nie jestem co prawda ksiegowa, ale mysle, ze zus powinien placic do ostatniego dnia chorobowego, niezaleznie od ilosci dni jakie obejmuje, czy 5, 10, czy caly miesiac...

zadzwon jutro do zusu i zapytaj.