Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość perfumy bardzo ladne

prosze sprawdzic - angielski

Polecane posty

1. Is this the bus to London czy for London ? 2. czy I prefer a I would prefer znacza to samo ? 3. czy te zdania sa prawidlowe? a. I'd like the key to my room b. Can I have the key in my room 4. Trzymam w rece bluzke i chce zapytac ekspedientke czy ma inny kolor bluzki ? Have you got different colour? - prawidlowe zdanie ? 5.This is too expensive, I would prefer cheapper? 6.I'm wearing black dress and silver high heels ? 7.Jak zapytac czy masz inna oferte? Have you got another/other offert? :( 8.Pytanie w sklepie: Where can I find red wine? czy bez can? 9.W sklepie z ciuchami: It's wrong size because it's too big, have you got the smaller? czy tak jest ok? :( 10.No i chce powiedziec,ze wcale mi sie nie podoba - I don't like it at all - prawidlowo? :) prosze o sprawdzenie i poprawe :)

nooooooo postarajcie sie kolejny raz :(

Gość proooooooszęęęęęęęęę
1. Is this the bus to London? 2. czy I prefer a I would prefer znacza to samo ? wolę, wolałabym 3. czy te zdania sa prawidlowe? a. I'd like the key to my room b. Can I have the key TO my room 4. Trzymam w rece bluzke i chce zapytac ekspedientke czy ma inny kolor bluzki ? Have you got different colour? - prawidlowe zdanie ? ok, może też być another 5.This is too expensive, I would prefer cheapper ONE? 6.I'm wearing black dress and silver high heels ? ok 7.Jak zapytac czy masz inna oferte? Have you got another/other offer? 8.Pytanie w sklepie: Where can I find red wine? 9.W sklepie z ciuchami: It's wrong size because it's too big, have you got the smaller ONE? czy tak jest ok? 10.No i chce powiedziec,ze wcale mi sie nie podoba - I don't like it at all - prawidlowo? ok

Gość proooooooszęęęęęęęęę
ups 5.This is too expensive, I would prefer the cheapper ONE

no a teraz bez wyglupow napisze ktos ? :(

Gość aha ii ach
1. Is this the bus to London ? 2. czy I prefer a I would prefer znacza to samo ? prefer - woleć w ogóle, would prefer - wolec w konkretnym przypadku, czyli jak ktoś napisał "wolę (w ogóle)/ wolałabym (teraz) 3. czy te zdania sa prawidlowe? teraz TAK a. I'd like the key to my room b. Can I have the key to my room 4. Trzymam w rece bluzke i chce zapytac ekspedientke czy ma inny kolor bluzki ? Have you got a different colour? - albo Have you got it in a different colour? 5.This is too expensive, I would prefer a cheaper one. Uważaj na pisownie cheaper. 6.I'm wearing a black dress and silver high heels 7.Jak zapytac czy masz inna oferte? Have you got another offer? bez "t" na koncu 8.Pytanie w sklepie: Where can I find red wine? czy bez can?Z can 9.W sklepie z ciuchami: It's the wrong size because it's too big, have you got a smaller one? czy tak jest ok? 10.No i chce powiedziec,ze wcale mi sie nie podoba - I don't like it at all - prawidlowo? TAK

Gość aha ii ach
zapomnialam wykasowac gdzieniegdzie twoich pytan, ale się kapniesz chyba

czemu to ONE w cheapper i smaller jest na koncu ? musi byc naprawde? :(

Gość aha ii ach
one zastepuje ci rzeczownik, zamiast mówić chcę tę niebieska torbę i tę zółtą torbę i tę fioletową torbę to mówisz I want the blue handbag and the yellow pne and the purple one itd. Jakbyś powiedziała I want the blue and yellow and purple handbag toby ekspedientka szukała niebiesko-żółto-fioletowej. Jednej.

Dziekuje za szybka pomoc :) aha ii ach - nie wiem czy wiesz, ale drugi raz tu na forum juz mi pomagasz, wiec szczegolnie dziekuje :)

Gość aha ii ach
możesz zawsze zapytać "Have ypu got a smaller sweater?/a cheaper dress?" czy cos tam innego.

Jakbyś powiedziała I want the blue and yellow and purple handbag toby ekspedientka szukała niebiesko-żółto-fioletowej. Jednej. No to jest najlepsza podpowiedz - dzieki temu zrozumialam jakie ma znaczenie to ONE :) dzieki jeszcze raz za pomoc :)

Gość aha ii ach
wklej fote cycków i jesteśmy kwita :)

wklej fote cycków i jesteśmy kwita sadze,ze to podszyw :D zbyt cenny wizerunek by na forum upubliczniac ;) 🖐️

Gość sorry me moi
1. Is this the bus to London? ok 2. czy I prefer a I would prefer znacza to samo ? wolę, wolałabym I prefer- wole, I would prefer-wolalabym 3. czy te zdania sa prawidlowe? a. I'd like the key to my room i na koncu PLEASE b. Can I have the key TO my room i na koncu please 4. Trzymam w rece bluzke i chce zapytac ekspedientke czy ma inny kolor bluzki ? Have you got different colour? - prawidlowe zdanie ? ok, może też być another Haw you got it IN A different colour? 5.This is too expensive, I would prefer cheapper ONE? i'd prefer A cheaper one. 6.I'm wearing black dress and silver high heels ? A black dress 7.Jak zapytac czy masz inna oferte? Have you got another/other offer? have you got any other offer? 8.Pytanie w sklepie: Where can I find red wine? ok 9.W sklepie z ciuchami: It's wrong size because it's too big, have you got the smaller ONE? czy tak jest ok? ja bym powidziala A smaller one 10.No i chce powiedziec,ze wcale mi sie nie podoba - I don't like it at all - prawidlowo? ok

sorry me moi tez dziekuje :) nie sadzilam,ze ktos sie jeszcze dopisze ,wiec wrocilam do nauki, ale cos mnie tknelo by tu zajrzec ;) przegladam teraz zdanie po zdaniu i ANALIZUJE by wbic do glowy :) pa