Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justyska23

po jakim czasie biorąc yasminelle można się bzykać bezpiecznie?

Polecane posty

Gość Justyska23

Witajcie! mam taką sytuację, że w kwietniu mam swój ślub, a zawsze mam pecha i mam okres. A nie chce mieć na swoim ślubie okresu, więc poprosiłam moją ginekolog o przepisanie mi yasminelle. Pierwsze opakowanie zaczęłam brać od 11dnia cyklu, nie wiem czy to dobrze? W każdym razie za bardzo nie wiem jak to przesuwać? Wy bierzecie przez 21 dni te tebletki, później całe 7 dni BEZ TABLETEK? Bo tu w trakcie tych dni co sie nie bierze ma wystąpić okres i nie wiem czy mam je brac od 2 dnia cyklu swojego? czy dwa dni po tej 7 dniowej przerwie? Rozumiem, ze najpierw biore przez 21 dni, pozniej 7 dni przerwy, a pozniej w 2-5 dniu te tabletki, taak? Czy inaczej? W ogole to pierwsze opakowanie wzielam w 11 dniu cyklu, bo zalezalo mi na tym zeby jak najszybciej zaczac kochac sie bez gumek, tylko nie wiem czy to da mi gwarancję, że będę bezpieczna? ze nie wpadne? dopowiedzcie, prosze

wszystko o co pytasz jest opisane w ulotce tabletek, radziłabym ją przeczytać 1. bierzesz tabletki 21 dni, potem 7 dni nie bierzesz w ogóle, i ósmego dnia zaczynasz kolejne opakowanie - i tak w kółko. zawsze ma być 7 dni przerwy i ósmego dnia pierwsza tabletka z kolejnych 21 2. w ulotce jest wyraźnie napisane że pierwsze opakowanie tabletek trzeba zacząć od 1 dnia cyklu (wtedy jest sie zabezpieczonym od razu) lub 2-5 dzien cyklu (zabezpieczenie jest wtedy po uplywie 7 dni), Ty zaczełaś 11 dnia więc źle zrobiłaś - nie wiem dlaczego, i zabezpieczona bedziesz dopiero po rozpoczęciu kolejnego opakowania

Gość hejhej nocna pora
nie wiem dlaczego jużwziełaś skoro śłub masz w kwietniu. Bierze się pierwsza tabletke w pierwszy dzien okresu lub do piatego jego dnia ale wtedy musizsz przez pierwszy tydzien stosowac metody mechaniczne. zaczecie opakowania od 11 dnia nie gwarantuje w ogole ochrony