Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość VaVa2222222222

zatrzymany Gromosław Cz. był założycielem Platformy

Polecane posty

Gość VaVa2222222222

czyżby początek jakiejś grubszej sprawy ? czyżby wszystko wychodziło na światło dzienne ? może to początek końca PO ?

Gość ten co widział moskwe
oby tak było

Gość ziuta33aa
Ja myślę, że tutaj jest akurat na odwrót. Może miał dobre zamiary zakładając PO. Kiedy zobaczył co to jest PO .. wiecie sami

Gość psia krew
Widocznie teraz Grom będzie gromił PO. Ciekawe ilu platformersów przeżyje konfrontację. A serio, to pewnie Służby Specjalne (których oczywiście nie było i nie ma) chcą zwinąć jedną firmę (polityczną) żeby uruchomić inną (również polityczną, lecz o innych poglądach).

Gość psia krew
No jasne... Będą zatrzymywać polityków - chyba żeby zrobić sobie nimi zdjęcie :( .

Gość danuśka9889
z niecierpliwoscia wyczekuje rozróby:classic_cool:

w tych latach w ktorych doszlo do tej afery i przekretow czyli 96-2004 to PO nie bylo u wladzy, nie mialo kontroli nad ministerstwami przeciez nie??? wiec co to ma z platforma wspolnego? kto wtedy rzadzil?

Gość 777777777777777
mnie sie wydaje ze zmusila go do tego sytuacja rodzinna. potrzebowal pieniedzy na syna. Syn ma zespol Dauna

Gość mehehehe
A Biedroniowi nie podoba się tekst "zakaz pedałowania" i sprawa w prokuraturze :)

nie chodzi mi o osbe tego typa tylko wpisy ludzi powyzej ze afera w platformie bedzie i politycy beda przesluchiwnani itd. jelsi beda politycy to raczej lewicy ktora wtedy rzadzila nie?>??? czy zle rozumuje? a z innej beczki to czy ten caly gromoslaw gto nie ten co wywiozl z iraku w 1990 6 agentow cia? i w zamian usa umorzyla nam czesc dlugow i nawiazala od tamtej pory scisla wspolprace z polskim wywiadem i kontwywiadem? czy to jakis inny gostek?

Gość fgfgfgfdgfdf
Ale o czym mówicie? Dajcie linki jakieś

Gość Ten sam.
I Gromosław Czempiński nie był założycielem PO.

Gość marlenaaaaa
Amerykańskich oficerów CIA wyciągał z irackiego bagna. Ale sam wpadł w gigantyczne tarapaty. Funkcjonariusze Centralnego Biura Antykorupcyjnego zatrzymali generała Gromosława Cz., polskiego superszpiega, i cztery inne osoby. Prokuratorzy z Katowic postawili mu wczoraj zarzuty korupcyjne. A chodzi o milionowe łapówki dawane przy prywatyzacji wielkich polskich przedsiębiorstw. no to już wiemy co się stało z polskim majątkiem i dzięki komu!

a możeby tak......... Stworzyc partię o nazwie "kafeteria" ??????? wygralibyśmy jak nic oczywiscie ja byłabym prezydentem! kto na mnie zagłosuje?

Gość marlenaaaaa
W śledztwie naszym prokuratorom pomocy prawnej udzieliły m.in. Liechtenstein, Hongkong i New Jersey. W tych właśnie miejscach zakładane były rachunki bankowe, z których gigantyczne pieniądze płynęły na konta zatrzymanych osób. Poza Gromosławam Cz. ujęto cztery inne osoby, w tym: Andrzeja P. byłego członka gabinetu politycznego ministra skarbu w rządzie Leszka Millera, Wiesława Kaczmarka, Piotra D., który pod koniec lat 90. był doradcą wicepremiera i ministra finansów Leszka Balcerowicza. Kolejni zatrzymani to Michał T. były rzecznik dyscypliny Polskiego Związku Piłki Nożnej, oraz Piotr P. współwłaściciel firmy konsultingowej. Hahaha wreszcie kaczmarka dorwali :)

Gość zyggii
bardzo dobrze, moze wreszcie te mafie same miedzy soba sie wykoncza :D

Gość ej coś kręcicie
założycielami platformy byli: Płażyński, Tusk i Olechowski.

Gość Gromek
"Dość duży miałem w tym udział, w tym, że powstała Platforma (...) Mogę powiedzieć, że odbyłem wtedy olbrzymią liczbę rozmów, a przede wszystkim musiałem przekonać Olechowskiego i Piskorskiego do pewnej koncepcji, którą później oni świetnie realizowali (...) Z Tuskiem także rozmawiałem. " - Gromek Czempiński, Rzeczpospolita, 2009 r. jakieś pytania, głąby?

Gość Gromek
"W 2009 roku Czempiński opowiadał w mediach o swoim udziale w powstaniu Platformy Obywatelskiej. - Nie było łatwo im wytłumaczyć, że mogą nadać nowy impet na scenie politycznej - mówił wówczas o swoich rozmowach z Tuskiem i Olechowskim. Podkreślał, że był tą osobą, która dała początek partii. Jak stwierdził, PO powstała dzięki jego rozmowom z politykami i długim przekonywaniu ich, że teraz jest czas i miejsce na powstanie partii. Miał rozmawiać z wieloma z nich, również z trójką tych, których później nazwano ojcami założycielami, trzema tenorami - Olechowskim, Płażyńskim, Tuskiem. - Nie było łatwo im wytłumaczyć, że mogą nadać nowy impet na scenie politycznej - opowiadał. Dodał, że choć długo to trwało, PO odniosła sukces. - A potem jak przystało na człowieka ze służb nie rościłem sobie żadnych pretensji do tego, aby być członkiem partii albo działać. Ludzie ze służb nie powinni być w polityce - wyjaśniał. " - tvn24.pl

"mnie sie wydaje ze zmusila go do tego sytuacja rodzinna. potrzebowal pieniedzy na syna. Syn ma zespol Dauna" Rzeczywiście miał za mało i musiał brać udział w przekrętach. No brawo.

Gość ptasiek nastroszony
zabiedzony tłumek raczy mysleć logicznie , gdyby to cokolwiek miało wspólnego z PO i rzucalo odium na Partie rządzącą to dwuzebny z gilem u nosa element wyborczy by się o tym nigdy nie dowiedział. swiadczy to o uczciwosci PO.

Gość tęczowy maniek
Chodźcie z nami gejami lesbijkami! :classic_cool:

Gość ptasiek nastroszony
kązdy jest Czlowiekiem , i należny mu szacunek. jeżeli nikt przez niego nie płacze. i chuj komu do tego z kim sypia . ile zarabia i w co lub w kogo wierzy. motłoch gdy mu chleba brak , zabiedzony , zadluzony , leniwy przyczyn swego dziadostwa szuka u innych. igrzysk chce. szuka w chuju kości choć wie , że nie ma. gdyby tak zaczęto się wpieprzać motłochowi w sfere prywatną albo co gorsza prześwietlać zrodło dochodów i czy opodatkowane to by mordy swe z próchnicą zacząl motłoch drzeć , ze wolnosć , pokój i łazienkie mu się zabiera. a tak z braku tego szuka winy u innych a sam nieuczciwy, kombinator i gupek. a długi swe spłacacie?

Gość glaskajaca
Gruba kreska Mazowieckiego sie odbija.