Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość voxal

Cwana dziewczyna mnie wycyckała i oszukała a nie wiem co mam teraz robić,

Polecane posty

Gość pewna38latka
ZAPRZECZENIE OJCOSTWA DZIECKA POCHODZĄCEGO Z MAŁŻEŃSTWA, SPRAWA W SĄDZIE TERMIN ZAŁATWIENIA: Wytoczenie powództwa jest ograniczone terminem, który nie podlega przywróceniu: w przypadku męża matki dziecka - 6 miesięcy, od kiedy dowiedział się o urodzeniu dziecka, nie później niż do osiągnięcia pełnoletniości przez dziecko; powództwo wytacza przeciwko matce i dziecku, w przypadku matki - 6 miesięcy od urodzenia dziecka; powództwo wytacza przeciwko mężowi i dziecku, w przypadku dziecka - 3 lata od uzyskania pełnoletniości; powództwo wytacza przeciwko mężowi matki i matce. Prokurator nie jest ograniczony powyższymi terminami. Zaprzeczenie ojcostwa nie jest dopuszczalne po śmierci dziecka. MIEJSCE ZAŁATWIENIA: sąd rejonowy, wydział rodzinny i nieletnich, miejsca zamieszkania strony pozwanej, w przypadku, gdy strona pozwana nie ma miejsca zamieszkania w Polsce - sąd rejonowy, wydział rodzinny i nieletnich miejsca zamieszkania strony powodowej. WYMAGANE DOKUMENTY: pozew wraz z jego odpisem, odpis zupełny aktu urodzenia dziecka, wydany przez usc, który sporządził akt, odpis skrócony aktu małżeństwa rodziców, wydany przez usc, który sporządził akt. WYMAGANE CZYNNOŚCI I UZYSKANE DOKUMENTY: prawomocne orzeczenie sądu rodzinnego o zaprzeczeniu ojcostwa, na podstawie orzeczenia, w usc właściwym do sporządzenia aktu urodzenia dziecka - wpisuje się do aktu dane kryjące ojca. WYMAGANE OPŁATY: opłata sądowa od pozwu wynosi 200,00 zł, opłata za wydanie odpisu wyroku wynosi 12,00 zł za każdą stronę.

Gość voxal
strona nie działa :o A pokoju nie mogę wynając bo jak się wyprowadziłem z tamtąd to nie mam tam już wstępu - ten jej facet grozi mi pobiciem :o Rzeczywiście można wynająć taki pokój bo mam je dwa ale nie wiem jak to zrobić skoro oni tam nikogo nie wpuszczają. Banku nie interesuje, że ja tam nie mieszkam, byłem rozmawiać z nimi to postraszyli mnie windykacją i wpisanie do KRD ( Krajowy Rejestr Dłużników )

Gość pewna38latka
Założenie, że ojcem dziecka jest aktualny mąż matki, ma ogromne znaczenie. W świetle prawa bowiem, ojcem dziecka jest aktualny mąż matki, nawet jeśli oboje małżonkowie, lub jedno z nich, są przekonani, że ojcem dziecka jest inny mężczyzna. Ale nie zawsze. Jeżeli mężczyzna uznał dziecko poczęte, po czym matka tego dziecka wzięła ślub z innym mężczyzną, to domniemanie, że ojcem dziecka jest aktualny mąż matki dziecka - nie działa. W tym wypadku pierwszeństwo przyznaje się mężczyźnie, który uznał dziecko poczęte. (Art. 75 2 Kodeksu rodzinnego i opiekuńczego). Kto i w jakich okolicznościach może wystąpić o zaprzeczenie ojcostwa? Można udowodnić, że biologicznym ojcem dziecka jest inny mężczyzna, występując do sądu o zaprzeczenie ojcostwa. Zaprzeczenie ojcostwa to udowodnienie braku biologicznego pokrewieństwa. Pozew o zaprzeczenie ojcostwa może złożyć: mąż matki dziecka, w ciągu 6 miesięcy od dnia, w którym dowiedział się, że jego żona urodziła dziecko, nie później jednak niż do dnia osiągnięcia przez dziecko pełnoletniości (Art. 63 Kodeksu rodzinnego i opiekuńczego), matka dziecka, w ciągu 6 miesięcy od urodzenia się dziecka (Art. 69), dziecko, po skończeniu 18 lat, ale nie później niż do ukończenia 21 roku życia (Art. 70 1). Uwaga: Terminy te są nieprzekraczalne! Tylko prokurator i Rzecznik Praw Obywatelskich występujący na prawach prokuratora, .nie są ograniczeni żadnym terminem, a więc mogą wystąpić o zaprzeczenie ojcostwa w każdym czasie, jeżeli wymaga tego dobro dziecka oraz ochrona interesu społecznego.

Gość pewna38latka
Wejdź zatem z policją Głuptasie. Załóż zamki i tyle Cię widziano. Nie daj Sobą bezkarnie manipulować. Wiesz..jest takie powiedzenie..jak jeleń to go w rogi, jak sarna to ją w pizdę. Weź się w garść chłopie i zacznij działać!

Gość vernee
Nie poddawaj się -walcz o swoje! tak jak wcześniej już pisali-poradź się prawnika co zrobić. Założ sprawe o wykluczenie ojcostwa. Ech pewnie duzo cie to bedzie kosztowac nerwow...Jak to czytam to bym ta babe golymi rekami udusiła

Gość z_ uśmiechem
Idź do banku.Powiedz,że nie stać cię na spłatę kredytu .Niech bank je sprzeda i tyle...

Gość pewna38latka
z_ uśmiechem Idź do banku.Powiedz,że nie stać cię na spłatę kredytu .Niech bank je sprzeda i tyle... W rzeczy samej :)

Gość obaiwam-sie-ze
Zayebiscie cie zrobila! Gratuluje jej! Sama bym tak chciala! Faceci to nic nie warte cwele i strasznie szkoda ze jestem za uczciwa zeby ktoremus szmaciarzowi wywalic podobny numer!!

Gość pewna38latka
Żaba straszna łobuzica z Ciebie i bardzo dosłowna :D

Gość (@)
Może tak: Mieszkanie Ty spłacasz. Laluni i jej dziecku wynajmij pokuj- nie jest zameldowana lub policję bo nie masz gdzie mieszkasz i bez Twojej zgody mieszka tam jeszcze jakiś łach no i zgłoszenie do prokuratury!!! To podstawa. DNA- sam pobierz ze śliny dziecka. Ona może bez prawa działać a ty zastanawiasz sie jakim prawem wolno czy nie wolno. Świadomie oszukiwała i wiedziała. ZMIEŃ ADWOKATA !!!!!!! Wyjście inne wyjechać z kraju i osiedlić sie po za krajami UE i mieć ją i alimenty w dupie. Załatwić formalności z bankiem i podziękować za mieszkanie. szybko paniusi otworzą się oczka.

Gość MartaKrak
na twoim miejscu wybrałabym zemstę, nawet kosztem swojego dobra. Wyjedz gdzieś daleko i nie płać nic. Lepiej mieszkać w innym kraju niż płacić takiej suce, każdego dnia będziesz mieć dobry humor jak sobie pomyślisz, że ona tam na lodzie została, że jej ponad pół roku oszustwa poszedł na marne. Teraz jeśli zostaniesz, a prawo nie da Ci możliwości obrony, to bedziesz każdego dnia się zatruwać świadomością tego, że płacisz na nią. Tylko wyjazd jest dobrym rozwiązaniem. Jak opuścisz granice kraju, wyjedziesz najlepiej poza UE, to poczujesz się wolny. Tutaj będziesz ciągle się dusił uwiazany na łańcuchu, który założyła Ci ta laska. Wyjedz, zerwij się im z łańcucha.

Gość real madryttt
nie mscij sie, nie znizaj sie do jej poziomu,..

"Żaba straszna łobuzica z Ciebie i bardzo dosłowna" cóż, przebywanie z największym chamem i szowinistą kafe robi swoje :P\

Gość MartaKrak
real madryttt: akurat w tej chwili to on jest w sytuacji poniżej jej poziomu, więc by się co najwyżej przeniósł o poziom wyżej od niej. :D To co ty radzisz? Płacić przez kilkanaście lat kasę na kredyt i nie swojego dzieciaka? Oddać jej kilkanaście lat swojego życia, ciężkiej pracy? To trzeba być kompletnym łosiem...

Gość zenek11
chyba prowo bo nie wierzę, że autor może być az tak nieporadny ze wrecz głupi.

Gość co to znaczy że nie może
wejść do mieszkania bo tamci nikogo nie wpuszczana. Jak się jest gdzieś zameldowanym, a nie wpuszczają, to się dzwoni na policję i z policją wchodzi 🖐️

Gość proporwos
ale zaliczyłeś wtopę... :-D

Gość Antyalimenty.pl
Witam, Niedawno uruchomiony został serwis Antyalimenty.pl. Jego celem jest pomoc ojcom, którzy niesłusznie płacą alimenty. Serwis oferuje bezpłatne porady specjalistów oraz kontakt do prawników biegłych w sprawach rodzinnych. Wszystkich zainteresowanych odsyłam na stronę www.antyalimenty.pl . Zapraszam :)

przeczytalem tylko kilka pierwszych wypowiedzi i pewno ktos to zasugerowal. po pierwsz gazety po drugie telewizji po trzecie moze jakas interwencja u jakiegos malo znanego polityka- oni zeby wyplynac duzo moga zrobic, nie patrz ze kochales tylko staraj sie jej dopiec, niech poczuje sie jak gowno skoro nim jest. i nie poddawaj sie bo napewno jest wyjscie . jeden prawnik ci nie pomoze to drugi. trzymaj sie chlopie i zniszcz ja