Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poszukującapracy

rozmowa kwalifikacyjna

Polecane posty

Gość poszukującapracy

cześć dziewczyny, mam dziś rozmowę kwalifikacyjną i nie mam pojęcia jak się do niej dobrze przygotować, poczytałam co nieco o firmie ale nie wiem o co pytają na takich rozmowach? dodam, że jest to wyższe stanowisko...

Gość mogą pytać co wiesz
o ich firmie i jeśli aplikujesz na stanowisko np. księgowej to mogą pytać o różne zagadnienia z księgowości. Mogą pytać dlaczego chcesz u nich pracować, gdzie wcześniej pracowałaś, czym się zajmowałaś. Mogą też dać do rozwiązania jakieś zadanie albo sprawdzić znajomość komputera.

Gość co to znaczy wyzsze stan
notak post skasowano. Moje pytanie nie bylo pozbawione sensu, bo jesli ktos aplikuje na wyzsze to wczesniej musial aplikowac na nizsze stanowisko, chyba ze nizsze zdobyl/zdobywal po znajomosci i/lub przez lozko itd itp

Gość a może zmienia jedno
wyższe stanowisko na inne wyższe w zupełnie innym miejscu i dlatego nie wie czego spodziewać się na rozmowie

Gość strzałka :)
w tej chwili wcale nie pracuję, skończyłam dopiero studia, firma jest produkcyjna a aplikuję na stanowisko referenta (jest to stanowisko wyższe, w sensie, że masz pod sobą przykładowo setkę ludzi i wykonujesz obowiązku specjalisty w danej dziedzinie, wykonujesz prezentacje dla prezesa itp) a wcześniej nie pracowałam w tej branży.

Gość strzałka :)
rozmowa w piątek i na razie się przygotowałam z historii firmy, z tego co produkują, wiem, ze mogą pytać np o różne metody jakie są u nich stosowane i o nich też czytałam, myślę, że ewentualnie mogą chcieć sprawdzić moją znajomość angielskiego, hmmm, nie wiem co jeszcze - z takich rzeczy ja się przygotowuję :) trzymajcie kciuki ;)

Gość poszukującapracy
ja złożyłam podanie na niższe stanowisko a zaproponowali mi niby wyższe (takie gdzie mam dużą samodzielność działania i odpowiedzialność). Mi się zawsze kojarzyło, że niższe to np na produkcji, albo jakiś brygadzista, a wyższe to specjalista czy kierownik - a przecież można złożyć podanie od razu na kierownika - ale może mam blędne myślenie :)

Gość mogą pytać co wiesz
A w trakcie studiów gdzieś pracowałaś czy to będzie twoja pierwsza praca? Jeśli nie pracowałaś to możesz zacząć przygotowywać odpowiedź dlaczego chcesz pracować w tej firmie. Mogą być ciekawi czemu na swoją pierwszą pracę wybrałaś akurat ich ofertę. A jeśli chodzi o znajomość komputera tak jak wcześniej pisałam to spotykałam się z tym, że sprawdzali czy potrafię zrobić tabelkę w excelu, coś policzyć, zrobić wykres. Mogą też sprawdzić szybkość pisania na klawiaturze.

Gość poszukującapracy
w trakcie studiów pracowałam, ale dopiero po studiach mam uprawnienia do pracowania w takiej branży... moja praca niby nie będzie miała nic wspólnego z excelem itp tylko z analizami... ale komputer ok, najbardziej bym się bała gdyby mnie coś z angielskiego zaczęli przepytywać :/ miała któraś z Was coś takiego?

Gość poszukującapracy
macie jeszcze jakieś doświadczenia z rozmów?