Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ofiara sprzedawcy na allegro

ALLEGRO - jak to załatwić?

Polecane posty

Gość Ofiara sprzedawcy na allegro

Kupiłam produkt. Zapłaciłam przelewem. Kiedy towar nie dotarł napisałam maila do sprzedawcy. Odpisał, że wysłał a paczka do niego wróciła bo nie przyjełam. Odpisałam, ze czekam na tą paczke wiec pewnie POCZTA POLSKA ściemnia. Sprzedawca odpisał, że wysyła jeszcze raz na swój koszt. POTEM ani paczki, ani odpowiedzi e-milowych, a telefon wyłączony. Zgłosiłam ALLEGRO. ALLEGRO zawisiło konto do czasu wyjaśnienia sprawy i zasugerowało, ze moge zgłosic to na policje itp itd. PYTANIE: czy warto zgłosić sie z tym na policje? Chodzi o 40 zł. To mała kwota - ale co jesli nie tylko mnie tak oszukał ten sprzedawca? Sprzedawca ma 20 dobrych opini, czyli mało no ale negatywów żadnych. Byliście juz w takiej sytuacji?

Gość nawet nie wiem
Ja kiedyś kupiłam telefon, używany. Facet miał mnie za idiotkę chyba, bo wysłał telefon nie ze zdjęcia a w dużo gorszym stanie, różnicę było widać na pierwszy rzut oka. I tak samo konto zawieszone, telefon wyłączony. Policja się wykręciła.

Gość michaił
napisz mu że ma 3 dni na zwrot kasy lub podesłanie numeru nadania obu paczek albo idziesz na policję i tak zrób - tobie zajebał 40, a komuś innemu może ukraść 400.