Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasieńka87

Ból żołądka w ciąży

Polecane posty

Mam pytanie do kobiet, które miałay ogromny ból żołądka w pierwszym trymestrze ciąży i uciążliwe mdlości. Od 6 tc MASAKRYCZNIE bolał mnie żołądek a mdlości nie ustawały ani na chwile. Wizyty w szpitalu, nawet pogotowie u mnie było bo dusiłam się z bólu żołądka i poparzonego przełyku od wymiotów, kwasów żołądkowych. Tak było do 12 tc. Obecnie jestem w 15tc ból nieco ustąpił i mdłości są duuuużo mniejsze, jednak odczuwam wciąż dyskomfort. Czytałam, że dziewczynom taki ból i mdłości ustawały z dnia na dzień. U mnie idzie to stopniowo i bardzo "ociężale". Czy któraś z Was miała podobnie? Jak tak to kiedy CAŁKOWICIE ustąpił ból i mdłości? Kurcze nie dam rady, żeby to tak było do końca ciąży, jestem wykończona tym bólem i boje się depresji bo leże tylko w łóżku :( Prosze o szczere odpowiedzi.

jeżeli o mnie chodzi to do 20tc wymiotowałam dzień w dzień, później polepszyło się troszkę, bo 2-3dni ale aż do końca ciąży

Ojej pracowć???!!! Ja się prawie udusiłam z bólu a pracować bym na bank nie dała rady. Jesteś niezła jak dałaś rade.

Gość a nie dali ci tabletek
przeciwwymionych? W bardzo uciazliwych wymiotach potrzebna jest hospitalizacja i codzienne kroplowki. Staraj sie jesc bardziej plynne pokarmy, to jezeli bedziesz musiala "zwrocic" to mniej beda ranic twoj przelyku. Bardzo dokladnie wszystko gryź. Jedz male porcje, ale czesto. Unikaj potraw po ktorych ci niedobrze. U mnie np. byly to wszytskie owoce. Zrob badania na bakterie zolądka. Mozesz kupic sobie takie uciskowe przylepce na przeguby dłoni w aptece - podobno dziala na zasadzie akupresury - stosowałam kiedyś i chyba pomoglo. Pij herbatke imbirowa. Kup korzen imbiru i gryź go, lub wachaj. Ja tez bardzo wymiotowalam, ale dalo sie przezyc. Poźniej juz sie przyzwyczailam. Trwalo to do 12 tygodnia i tak z dnia na dzien odeszlo. Niestety teraz wrocilo, a juz jestem w 18 tyg., ale teraz nie jest tak źle.

Gość gość
Czesc dziewczyny,jestem w 15tyg ciazy I boli mnie zoladek az takie promieniowanie mam ,nie wiem czy to normalne czy powod do niepokoju,miala kiedys z was takie cos?