Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bladynka z zielonymi oczami:)

pomoze ktos napisac prace kontrolna z niemca chodzi o list z wkacji do przyjacio

Polecane posty

przyjaciolki prosze

Gość rzygotek
Liebe blondynka z zielonymi oczami wir wohnen direkt an einem See. Es ist sehr schn und ich bin froh hier sein zu knnen. Aber du fehlst mir auch. Gestern sind wir mit einem kleinen Kahn gefahren. Ungefhr drei Stunden waren wir unterwegs. Es war strahlender Sonnenschein und wurde schon am frhen Vormittag allmhlich richtig hei. Wir fhlten uns whrend der langen Bootsfahrt trotzdem sehr wohl, weil man das Wasser in die Hand nehmen und sich damit abkhlen konnte. Morgen frh wollen wir mit der Bahn zu einer ungefhr achthundert Jahre alten Burg fahren. Onkel Peter hat alles sorgfltig geplant und auch schon die Bahntickets bezahlt. Ich bin ehrlich gesagt noch gar nicht so begeistert davon, was wir dort morgen sehen und erfahren werden. Ich kann nur hoffen, dass man uns auch durch einen Geheimgang fhren oder andere gefhrliche Dinge mit uns machen wird. Bis spter!

dziekuje :) a dalbys/dalabys rade napisac po polsku prosze cie slicznie

Gość blondynka z zielonymi oczami:)
oj pomylilo mi sie :P

Gość rzygotek
Sprobuje ale napewno z bledami ortograficznymi Kochana blondynka z zielonymi oczami Mieszkamy odrazu przy jeziorze .Jest bardzo ladnie i bardzo sie ciesze ze tutaj moge byc.Brak mi ciebie. Wczoraj plywalismy na malym kajaku ,okolo trzech godzin bylismy w drodze ,bylo bardzo slonecznie i jusz przedpoludniem bylo bardzo goraco.Czulismy sie podczas tego dlugiego plywania pomimo wszystkiego bardzo dobrze,bo mozna bylo zamoczyc rece w wodzie i sie ochlodzic.Jutro z rana chcemy jechac pociagem do okolo 800 letniego zamku. Wujek Piotrek wszystko jusz dokladnie zaplanowal i zaplacil jusz za bilety na pociag. Prawde mowiac ja niejestem jeszcze zabardzo zachwycona tym co tam jutro zobaczymy i przezyjemy.Mam tylko nadzieje ze bedziemy prowadzeni przez jakies tajemnicze przejscia albo beda robic jakies inne niebespieczne zeczy z nami. Narazie!