Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaskadaaa

Nocnik!! cz to już?? Może jeszcze odpuścić???

Polecane posty

Gość kaskadaaa

Córka ma 17 miesięcy i od 2 tygodni uczę ją robić siku na nocnik. Cały dzień chodzi tylko w spodenkach, pampersa zakładam jej tylko na noc. tak mniej więcej co 20 minut pytam ja czy chce siku i sadzam ja na nocnik. Mój problem jest taki że jednego dnia ładnie woła za każdym razem siku a następnego załatwia się w spodnie:( Mam taki pytanie czy powinnam dać sobie na razie spokój i poczekać jeszcze z kilka miesięcy czy uczyć nadal?? moja mama uważa że córka jest jeszcze za mała i powinnam odpuścić a ja mam wątpliwość bo skoro raz potrafi zawołać to może szkoda tego marnować i za kilka miesięcy zaczynać od początku. A wy jak myślicie???

Gość lo matko i corkooooo
17 mcy i jeszcze z pampersem?!

Gość kombartatahanan
17miesiecy to duz dziewczynka i radzilabym pojsc do lekarza czy wszystko z nia ok ze nie robi jeszcze na nocnik i leje w spodnie. moze to nie twoja wina ale mala rozwija sie wolniej zdecydoewanie niz rówiesnicy. moj synek w wieku 15miesiecy uzywal tylko pieluchy na noc

Gość tatatatatattat
Myślę że skoro potrafi zawołać już to nie odpuszczaj, tylko cierpliwie, chwal jak się uda ale nie krzycz jak się zleje.

Gość powiedz mi jeszcze ze ze
smoczkiem biega :O dziewczyno co ty robilas do tej pory ze takie duze dziecko dalej sika w pieluchy :(

Gość tatatatatattat
i to nie prawda że jest do tyłu to żadne opóźnienie, żadnych lekarzy

Gość kaskadaaa
3 letnie dzieci w pampersy jeszcze leją:) a smoczka córa nigdy nie miała

moja corka skonczyla rok razem z pieluchami, zakladanymi tylko na noc, bo w dzien robila na nocnik duzo wczesniej :)

Gość kasia0419
Ucz ucz. Skoro już wie ze powinna robić siku na nocnik to nie odpuszczaj. Ja synowi schowalam pieluchy i powiedziałam ze już nie ma, nie kupowalam, powiedziałam mu ze jest już dużym chlopcem a duzi chłopcy robią siku do kibelka. Nie było żadnego problemu z nauka.. myślę ze nie powinnas rezygnować z nauki bo nawet jeśli saczniesz uczyć core. Za misiac czy 2 to i tak będzie to samo

Gość dobrze robisz??
Droga Mamo, nie przejmuj sie takimi ktore tutaj tylko judza... Niektore dzieci maja wczesniej gotowosc do rzucenia smoka, pampersow a niektore pozniej i nic w tym dziwnego. Nawet niektore moga robic do 3 lat... Nie ma reguly. Tylko wstretne zawistne i biedne niemoga sobie pozwolic na kupowanie pampersow to beda jechac po Tobie... To tak samo jak w dziecku 6m wpychaja maslo z pomidorem ;/ Zalosne. A mysle ze jestes juz w polowie sukcesu.

Gość powiedz mi jeszcze ze ze
autorko 7letnie rozniez jak sa chore umyslowo, a twoja coreczka ma chyba na to zadatki bo ja takiego duzego dziecka z pampersem nie widzialam :( radze sie wybrac do lekarza. bo mala jest ewidentnie opóźniona.

ale to wymaga obserwacji i zajecia sie dzieckiem, a nie pampers i spokojna glowa :P

mam znajomą która ma 2i pół letnie dziecko i nawet nie sadza na nocnik bo mówi ze nie ma sensu ;/ i ze samo sie kiedys nauczy...bez sens...

Gość dobrze robisz??
lo matko a ty czytasz ze zrozumieniem?? przeciez autorka wyraznie napisala ze uczy ja czyli wskazuje na to ze zajmuje sie dzieckiem. Boze!! Jacy niektorzy sa bezmyslni...

Gość mamili
jak wszystkie jesteście takie do przodu, to jakim cudem widuję na placach zabaw 3 latki w pampersach? ;) a wasze dzieci pewnie już na harvardzie studiują, co ?:)

uczy....w wieku 3 lat tez mozna uczyc :P

Gość kaskadaaa
Powiedzcie mi ile to jeszcze może potrwać?? jak w ogóle wygląda dalsza nauka? Kiedy nie zakładać na noc pampersa?? Kiedy uczyć siadać na kibelek??

Gość dobrze robisz??
Bardzo dobrze, tak samo jak dziecku uczy sie mowic, posluguje sie widelcem tak samo zacznie poslugiwac sie nocnikiem. Wiadomo ze trzeba pokazac, ale nic na sile. Na wszystko przychodzi pora!!! Nie moge pojac co za durne matoly z matek ktore ucza dzieci przed rokiem na nocnik;/ przeciez dziecko nawet niezdaje sobie z tego sprawy co robi....!!!!!!

do dobrze robisz----hahahaa moja corka ma 20 lat, wiec ja malolata nie jestem, a dziecko rozumie wiecej niz ci sie wydaje, tylko trzeba z nim byc :)

Gość wściekłość nad wściekłościami
Mój syn za 3-m-ce kończy 3 latka. Odkąd skończył 11 m-cy uczę go na nocnik. Sadzam, co chwilę pytam. Efekt jest taki ,ze dziecko panicznie boi sie nocnika, na samo słowo zaczyna przeraźliwie płakać i uciekać, doszły do tego problemy z pęcherzem i zatwardzenia-bolesne wyprózniania-jest pod opieka lekarza i psychologa dzieciecego Ja tez byłam- i chyba nadal jestem pod presja, innych matek, których dzici juz to potrafią Ciągle słyszę-jeszcze nie umie, taki duzy i nie umie, i wysmiewanie małego przy innych dzieciach-zobacz a on jeszcze sika w pampersa hahahah! a mały płacze bo czuje się gorszy Lekarz psycholog powiedział wprost-dziecko musi samo chcieć a zmuszanie daje odwrotne efekty

Gość kaskadaaa
lo matko i corkooooo ty na pewno pamiętasz ile twoje dziecko miało lat kiedy zaczęło sikać do nocnika. Stara bab a pierdoli takie głupoty dziwić się małolata .!

to wlasnie teraz mlode matki zakladajac pampersy przedluzaja moczenie sie dziecka, bo im wygodniej i dziecko ma komfort, bo nie czuje, ze sie zlalo, dlatego tak trudno niektorym uwierzyc, ze niespelna roczne dziecko chodzi bez pieluchy, a kupke w pieluche ostatni raz zrobila jak miala 7mcy.....geniusz? nieee...rozwijala sie zupelnie normalnie:)

oczywiscie, ze pamietam....dziwne to ,prawda? :P

Gość kaskadaaa
lo matko i corkooooo na przykładzie wściekłość nad wściekłościami widać że twoja teoria nie jest taka rewelacyjna/.

Gość wściekłość nad wściekłościami
dodam,że synek chodzi bez pampersa, zakładam mu na noc, albo gdy wyjeżdzamy

to nie bzdury, tylko moje nocnikowe doswiadczenia z moja corka:) a ze trudno w nie uwierzyc to juz nie moj problem, opisujcie swoje sukcesy z 3latkami, powodzenia🖐️

dzięki Bogu,że w cv nie trzeba pisać,kiedy zaczęło się na nocnik robić...choć może dla tych,co szybciej to źle,że nie mogą i tym się pochwalić... normaknie nienormalne!17 mies. jak nie robi do nocnika,to opóźnione!skąd wy te teorie czerpiecie?bo chyba nie z życia???!!!