Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto fie o tym

jak zrezygnować ze statusu bezrobotnego??

Polecane posty

Gość kto fie o tym

zarejestrowałam się jako bezrobotna tylko po to,żeby dostać dofinansowanie na otworzenie własnej działalności. okazało się,że nie mają kasy. chciałam zrezygnować ze statusu bezrobotnego. Za miesiąc zaczynam studia i chcę podorabiać na umowę o dzieło, taki status jest mi niepotrzebny. Czy trzeba coś mówić szczególnego?

Gość drgvfwegweg
przyniesiesz umowe i cie wyrejestruja

Gość kto fie o tym
ale na co im ta umowa?? idę na studia (u rodziców w zakładzie pracy będę ubezpieczona) i po prostu nie chcę być na liście bezrobotnych. jeździć na te durne podpisy, do szczęścia mi to nie potrzebne.

Gość ehwethet
robisz tak, dzień dobry chciałabym się wyrejestrować, dlaczego ? Bo idę na studiach i ta będę bezpieczona, echa to jest umowa rozwiązania prosze podpisać (podpisujesz) dziekuje, dziekuję, do widzenia, do widzenia.

Gość Prrrrrrrrrrr
Bosz, idź do UP i powiedz: "Chciałam się wyrejestrować" - proste jak drut.

Gość Prrrrrrrrrrr
Oni nie pytają czemu chcesz się wyrejestrować, mają to w dupci, dla nich nawet lepiej, bo mają "mniej bezrobotnych", a więc mniej pracy. Po prostu wyrejestrowując się u nich nie masz ubezpieczenia, a ich to wali, jak nie chcesz mieć od nich ubezpieczenia, to nie i tyle.

wlasnie poprostu idz i powiedz ze chcesz sie z up wyrejestrowac , tak zrobilem kiedy zarejestrowalem firme chcieli odemnie wyciagnac info na temat czy znalazlem prace -jaja to praca -gdzie ta firma itp ale powiedzialem ze nie bede na te pytania odpowiadal a ze nie otrzymawalem od nich zadnych swiadczen tym bardziej nie czulem sie w obowiazku spowiadania sie po to aby pani urzednik mogla poprawic swoja statystake skutecznosci jej pomocy .

Gość rewkaaa
chju i co powiedziała jak powiedziałes że im nie powiesz dlaczego chcesz sie wyrejestrować ? Właśnie zastanawia mnie czy ja np.jakbym się chciała wyrejstrować to będę musiała się spowiadać z tego dlaczego ? Tym bardziej że też nie pobieram zasiłku.

Gość pole obowiązkowe OOO
chju pobieałes świadczenia byłeś u nich ubezpieczony !

Gość Prrrrrrrrrrr
Znam przypadki gdzie nie pytali dlaczego.

Gość ytui
Bzdura ! Mnie pytali jak się wyrejestrowałam tak samo moja znajomą, dlatego jak tam szłam to już sobie w głowie wymówke wymyślałam, jakbym wiedziała że nie muszę odpowiadać to bym tak powiedziała jak chju

Gość uhauha
A słyszeliście coś o czymś takim, że mąż może wziąć na siebie w ubezpieczeniu żonę? I w tym wypadku trzeba sie tłumaczyć, czy jak to jest. Chodzi o to, że mąż dopisuje do swojego ubezpieczenia żonę i ona nie musi łazić na te dziadowskie podpisy.

Wystarczy, że nie pójdziesz się podpisać. Za ok. tydzień dostaniesz pisemko, że wykreślili Cię z listy bezrobotnych.