Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zyrafka zielona

Co dziś dobrego i taniego na kolacje? Wasze propozycje.

Polecane posty

Gość zyrafka zielona

Co dziś pysznego przygotowujecie? Moze jakies pomysly? Chciałabym zrobić mężowi niespodziankę:)

Gość zieeeeewwwwwwwwwww
my dzisiaj idziemy do restauracji (wyjątkowo, bo bardzo lubię gotować) może jakieś mięsko w sosie i knedliczki ziołowe? albo zapiekankę z kiełbaski, ziemniaków, warzyw? lub pizzę własnej roboty? (mam sprawdzony przepis na szybkie ciasto, mogę się podzielić) no nie wiem co lubicie, jakiego typu rzeczy - czy bardziej mięso, ryby, warzywa? ryże?

Gość zyrafka zielona
Kochana chcialabym zeby tob yło coś dobrego ale az tak pracochłonnego. Jestem w zaawansowanej ciazy i nie moge zbyt dlugo stac na nogach :( No ale moze ta pizza? Jesli bylabys uprzejma podzielić się przepisem

Gość zieeeeewwwwwwwwwww
to bardzo proste (ale musisz mieć drożdże w domu, najlepiej w proszku...) ja daję 2,5 kubka mąki pszennej, 1 kubek wody mineralnej, 5 łyżek oliwy z oliwek i paczuszkę drożdży sypkich (odpowiada ich waga niby na 500g mąki) wyrabiam ciasto, odkładam na pół godziny w ciepłe miejsce później rozwałkuję na cienki placek, smaruję brzegi oliwą, całość pomidorami- albo keczupem i nakładam co jest w lodówce piekę w 200 stopniach 10 minut (zależy od piekarnika) moja rada-nie dawaj sera na samą górę- a np. pod szynkę- inaczej się przypiecze i zbyt rozpuści i nie będzie taki dobry :)

Gość zieeeeewwwwwwwwwww
aa! i łyżeczkę soli do ciasta, sorry zapomniałam w ogóle polecam Ci stronkę www.sztuka-gotowania.blogspot.com tam jest więcej przepisów

Gość zyrafka zielona
Dzięuję. Na pewno zajrzę :) A inni ? Nikt dzis nie je kolacji ?

Lazania z Biedronki, dziś próbowałam, naprawdę dobra. Tylko ta kilogramowa. Kosztuje 12zł, 25 min w piekarniku i trzeba umyć tylko talerze ;)