Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę mieć swoj biznes

Mój własny BIZNES. Jak zrobić ANKIETĘ?

Polecane posty

ja mam tylko 20 tyś na ten cel a za takie pieniądze hurtowni nie otworze

Gość uuuuuuuuuum
książka książka ale miałam nadzieję ze ktoś mi tu cos doradzi. ja ci doradzam- kup drugą książkę. książka ci wszystko powie. gdy nabierzesz doświadczenia b biznesie to sobie unowocześnisz metody książkowe o nowo nabytą wiedzę praktyczną. nie żałuj kilkudziesięciu złotych na książkę jeśli nie chcesz płakać po bankuructwie i jeszcze długach na kilka tysięcy złotych. wiesz co to jest płynność finansowa (link podany w moim poście)? uważaj na to i pilnuj tego

spokojnie, weż relanium..:-D

Gość uuuuuuuuuum
zresztą 20k można zrobić 40k, z 40k robi się 80k i tak się dochodziło od kilku tysięcy dolarów do miliardów dolarów

miliardów dolarów?? chłopie zejdz na ziemię proszę cie to tylko sklepik z art, fryzjerskimi:-)

Gość uuuuuuuuuum
spokojnie, weż relanium.. ty lepiej pamiętaj że na początku towaru masz kupować mało i często po niego jeździć. codziennie masz wyciągać wnioski na temat jak idzie sprzedaż, co kupują, co nie kupują itd chodzi o to że gdyby coś nie wypaliło to nie stracisz wszystkich pieniędzy i wycofasz się z biznesu. poszukaj sobie mały i tani lokal w ruchliwym miejscu

Gość uuuuuuuuuum
miliardów dolarów?? chłopie zejdz na ziemię proszę cie to tylko sklepik z art, fryzjerskimi nie obchodzi mnie to;) masz zacząć od małego biznesu i myśleć jak miliarder żebyś za kilka lat pochwaliła się siecią takich sklepów albo innym większym biznesem :D

Gość uuuuuuuuuum
zauważaj też związki między różnymi rzeczami np: święta z większymi zakupami klientów. to jest twoja wiedza która buduje twój biznes

Gość uuuuuuuuuum
jesteś tu jeszcze ? :)

Gość uuuuuuuuuum
bo ja się boję najgorszego scenariusza : nie trafisz w niszę (bo nie zrobisz badań rynku), kupisz towar za 20k i słaba sprzedaż spowoduje że stracisz płynność finansową, żeby ją odzyskać to się zadłużysz a później i tak ją stracisz i zostaniesz z długami :O dlatego ci radzę: ucz się pływać ostrożnie, prowadź "bezpieczny" biznes tzn nie szalej, asekuruj się, zdobywaj wiedzę która rozwiąże twoje problemy biznesowe z którymi na bank się spotkasz. nie zapominaj wrzucać wszystkiego co się da w koszta bo tu możesz zaoszczędzić pieniądze http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5022078&start=0

jestem jestem a czy ty prowadzisz jakis biznes i zarabiasz te miliony?:-)

Gość uuuuuuuuuum
jestem jestem a czy ty prowadzisz jakis biznes i zarabiasz te miliony? odkładam kapitał i na wiosnę lub lato spróbuję z bratem otworzyć biznes. na razie się uczę biznesu i pracuję. jestem po studiach (mgr inż). jestem takim człowiekiem no chrześcijańskim z prawdziwego zdarzenia i pomagam ludziom

ooo to dziękuję BRACIE za rady, Bóg Ci wynagrodzi:-)

w jaki biznes chcesz wejsc?

Gość uuuuuuuuuum
w jaki biznes chcesz wejsc? jestem po studiach a nie idiotą. ja ci te go nie powiem. biznes najpierw trzeba mieć w głowie: opracować całą strategię działania na podtstawie wiedzy z różnych źródeł i nie wolno zdradzać niczego ze swojego planu

a ja głupia zdradziłam swój plan:-(

Gość uuuuuuuuuum
a ja głupia zdradziłam swój plan i potencjalnie ułatwiłaś działanie konkurencji ale z drugiej strony zbyt dużo nie wiedziałaś na temat biznesu i ja ci pokazałem drogę którą masz iść, może to ciebie uratować przed bankructwem. sama widzisz że z twoją wiedzą jest słabiutko :O

Gość uuuuuuuuuum
a ja głupia zdradziłam swój plan dobrze chociaż że nie wymieniłaś nazwy taniej hurtowni ale ktoś ciebie może śledzić i się dowiem. musisz wszystko przewidzieć i mieć na to plan awaryjny ze sprawdzonej wiedzy różnego rodzaju

konkurencji? E nie przesadzaj, nawet nie zdradziłam z jakiego miasta jestem. W obecnych czasach już nie da się wymyślic czegoś nowego, możemy jedynie próbować zrobic konkurencje dla istniejących sklepów czy innych biznesów w naszym miescie. Dlatego tez nie robię zadnej tajemnicy i nie ukrywam o jaki mi sklep chodzi.

śledzić? Ej czy ty masz manie prześladowczą?:-) Jak ktoś bedzie chciał to sobie sam wyszuka, już nie popadajmy w paranoję:-)

Gość uuuuuuuuuum
śledzić? Ej czy ty masz manie prześladowczą? Jak ktoś bedzie chciał to sobie sam wyszuka, już nie popadajmy w paranoję nie mam mani prześladowczej. tym przykładem chciałem ciebie trochę uświadomić żebyś zawsze miała jakiś plan. po prosu przewiduj wszystko od tego jest wiedza. np wiedza: zauważ że na święta ludzie dużo kupują jeśli zbliży się boże narodzenie albo wielkanoc to stosując powyższą wiedzę wiesz że będziesz miała większą sprzedaż. po to potrzebna jest wiedza w biznesie albo wiesz że ludziom za miesiąc znudzi się jakiś towar to co zrobisz ?:)

Gość uuuuuuuuuum
po co się robi badania rynku ? :) dla wiedzy. dzięki wiedzy nie działasz w ciemno :) ty z badań masz wiedzę że jakiś tam krem się dobrze sprzeda a jakaś pomadka się w życiu nie sprzeda. wtedy wiesz co robić. a twoja konkurencja działa w ciemno (bez wiedzy) i na chybił trafił kupuje pół sklepu pomadek i zero kremów. jak oni wyjdą na tym biznesie gdy nie mają wiedzy (informacji)? warto miec wiedzę i warto ją zdobywać ? :)

Gość uuuuuuuuuum
zauważyłem że ty za bardzo nie myślisz (myślenie to zdobywanie i wykorzystywanie wiedzy) ale teraz ciebie wyczuliłem na to i myślę że będziesz rozwijać się w dobrym kierunku

Gość uuuuuuuuuum
jesteś tu jeszcze ? teraz wiesz że niektóre twoje koleżanki "biznesmenki" działają bez wiedzy, a ty będziesz działała na podstawie wiedzy i zmniejszysz ryzyko bankructwa i zwi ększysz prawdopodobieństwo zarobienia niezłych pieniędzy

Gość uuuuuuuuuum
nie wiem czy ktoś mnie jeszcze czyta ale DZIAŁAJCIE W BIZNESIE NA PODSTAWIE WIEDZY :)

Gość młoda w biznesie
Też miałam takie dylematy jak startowałam z swoim sklepem. Ja zainwestowałam parę złotych w możliwość przeprowadzenia ankiety internetowej w serwisie e-ankiety.pl Tam pomogli mi poprawić ankietę, którą robiłam niby na podstawie książki, ale jak się nie zna tego praktycznie to tak się kończy. Generalnie wnioski przydał misię potem na etapie tworzenia i rozwijania sklepu. Powiem Wam tak: róbcie biznes z głową, obejrzyjcie każdą wydawaną złotówkę 5 razy, analizujcie i wyciągajcie wnioski, ale zdecydowanie warto robićcoś na własny rachunej, a nie dorabiać kogoś!

Gość martiiii223
Tutaj masz wskazówki w punktach jak zrobić ankietę: www.jak-zrobic-ankiete.blogspot.com