Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lalicjanna

Prawdziwy przyjaciel? Jaki powinien być?

Polecane posty

Gość Lalicjanna

Czy macie prawdziwego przyjaciela? Kto mógłby nim w waszym odczuciu zostać? A może opiszecie patenty na bycie dobrym przyjacielem, oraz sytuacje w których przyjaciel się sprawdził? Zachęcam do pisania :)

Gość fgsdfsdas
moj chlopak jest moim najlepszym przyjacielem... po prostu rozumie mnie a nawet jak nie rozumie to probuje ;)

Gość e....................eee......
Ja kiedys bylam przyjacielem, ale oblalam egzamin z przyjazni:(

Gość Lalicjanna
Prawdziwym przyjacielem jest ten, który jest zawsze obok, nieważne czy dobrze czy źle robimy, który pomaga, nie ocenia, najwyżej doradza. Macie takich ? Czy to tylko marzenia?

Gość Lalicjanna
Taki temat chyba nie jest popularny. A szkoda.

tak jak juz wspominaliście powinien pomagac w kazdej sytuacji nawet tej ktorej nie moze wiele zdziałas ale wykazuje checi by przynajmniej byc obok tej osoby

Prawdziwy przyjaciel to taki który bez względu na sytuację zawsze służy pomocą i z całą pewnością nie chodzi tu o finanse. :-) To osoba która zawsze ma dla ciebie czas a przede wszystkim jest lojalna. Przyjaciel umie słuchać i jest szczery. ;-)

Gość Onekkk
Miałem przyjaciela, ale jak się mu ułożyło w związku, to coraz częściej zapomina o mnie. Zastanawiam się, czy to jet mój przyjaciel??

Gość prawdziwy przyjaciel to taki
że chociaż jestem w danym momencie skłócona z nim "na śmierć i życie" :-) to w środku nocy przybiegnie mi na pomoc - a ja jemu. I mam takiego! :-)

Gość Spiskend
Moj przyjaciel nie zapomni o mnie , kiedy będzie mu lepiej w życiu. Jak o mnie zapomni, lub będzie się wymigiwał brakiem czasu, to nie jest moim przyjacielem...

Gość goniatonia
moim najlepszym i jedynym przyjacielem jest moj maz,wszystko o mnie wie,pocieszy,przytuli,porozmawia...trudno dzis znalezc prawdziwego,szlachetnego przyjaciela,nie ufam ludziom...mam dobre kolezanki,kolegow lecz w zyciu nie nazwalabym ich przyjaciolmi bo sadze ze na to miano trzeba zasluzyc.

Gość Lalicjanna
A ja myślałam,ze mam przyjaciółkę. Tyle lat razem i wspierała mnie jak jej opowiadałam o moich problemach z chłopakiem. Została moją starszą na ślubie. Dopiero potem się dowiedziałam, że wspierała nie tylko mnie. A najgorzej ,że dowiedziałam się o tym po wszystkim podczas nocy poślubnej/..

Gość coś w tym jest
Moja przyjażń z nim trwa od ogólniaka, studiowaliśmy w jednym mieście, on miał swoją sympatię [tak to się wówczas nazywało], ja swoją. I ciągle kłócili śmy się, kto w ten weekend do domu po wałówę pojedzie[nasze ] Wiele razy pomagaliśmy sobie nawzajem, ja przez pewien czas zajmowałam się jego chorą mamą, on też nam pomógł finansowo. Nie mamy codziennych kontaktów, ba czasami tygodniami nie dzwonimy do siebie, ale jak już taki telefon otrzymujemy to wiemy, przyjaciel nas potrzebuje. I tak trwa nasz przyjaźń od 20 lat, nasze połowy już nie są "uczulone" na nasze rozmowy, wszelkie decyzje i tak podejmujemy ze swoimi partnerami. On od 2 miesięcy jest rozwodnikiem, zakochał sie w innej... Z jego byłą zoną nadal mam wspaniały kontakt I to jest historia naszej 20 letniej przyjaźni,która trwa nadal.

Gość goniatonia
sa ludzie i taborety!!przykro mi ze tak ci sie w zyciu zle wydarzylo..ja bym chyba mojego meza zabila gdyby mnie zdradzil(zart),nie posunelabym sie tak daleko ale swiat by mi sie kompletnie zawalil...lecz mam jeszcze dwa szczescia wiec mysle ze szybko stanelabym na nogi..

Gość powiemmm takkkkkkkkk
Jaki powinien być prawdziwy przyjaciel??? 1) nie pozwoli Ci odebrać sobie życia; 2) będzie z Tobą do końca życia; 3) akceptuje Cię bezwarunkowo, kocha Cię (gdy cały świat o Tobie będzie źle mówił i odwracał się, on nadal będzie wiedział, jaki jesteś naprawdę i będzie przy Tobie); 4) Twoi wrogowie i krzywdziciele będą jego wrogami (nawet ci z Twojej rodziny)- będzie trzymał z Tobą; 5) nie pozwoli Cię skrzywdzić w żaden sposób (o ile to możliwe)- powinien bronić; 6) będziesz dla niego tak ważny jak rodzona dobra siostra; 7) ma najwyższy poziom empatii (wie, że krzywdziciele są ohydni i skrzywdzenie kogoś jest czymś godnym potępienia, ostracyzmu itp); 8) jest dyskretny w 100%; 9) nada sens Twojemu życiu; 10) będzie Ci dawał nadzieję, troszczył się o Ciebie (nie pozwoli Ci zginąć, bo nie będziesz już widział wyjścia z sytuacji i się poddasz); 11) musi być inteligentny, normalny (nie może pewnych sytuacji oceniać na podstawie pozorów, musi Twoje słowa traktować jako wiarygodne, a nie robić z Ciebie kłamcę) po prostu nie może być idiotą; 12) będziesz z Tobą szczery (nie będzie Cię nigdy obgadywał za plecami); 13) jego doświadczenia życiowe są takie same jak Twoje; to chyba wszysko... CHYBA ;)

Gość powiemmm takkkkkkkkk
Aha, w razie czego będzie dbał o Twoje potrzeby np. poczucie własnej wartości itp...