Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mamcciaa

szykuję już wyprawke, co powinnam zakupic?

Polecane posty

Gość przyszła mamcciaa

dziewczyny, prosze o pomoc, to moje pierwsze dzieciątko i nie wiem co powinnam zakupić lóżeczko, pościel, prześcieradło, wanienke, pieluchy, pieluchy tetrowe, nożyczki, obcązki, oliwke, puderek, butelki, smoczek co jeszcze?pomozcie jakieś kremy??

Gość przyszła mamcciaa
oczywiście ubranka jeszcze rzecz jasna:) rożek też

Gość tajka mama
no wózek :) ale za wiele nie kupuj bo beda zbedne rzeczy wszystko wyjdzie w praniu mozesz kupic termometr elektroniczny spirytus albo fiolet do pempka waciki wode morska

Gość przyszła mamcciaa
wózek wydawał mi się oczywisty:) dzieki za podpowiedzi, chcialabym kupic teraz czesc rzeczy bo potem nie bede miala kiedy, a mąż pewnie nie bedzie wiedzial co i jak:P:) słucham dalej waszych podpowiedzi:) z góry dziękuję.

Gość przyszła mamcciaa
nikt mi już nic nie podpowie???:(

Gość no i ja
podpachy extra large po porodzie wkladki laktacyjne

Gość no i ja
masc na nipplesy lansinoh nie wiem czy jest w pl

Gość przyszła mamcciaa
oooo właśnie,dziękuje Ci bardzo ---no i ja :) ROBIE WLASNIE LISTE:)

Gość przyszła mamcciaa
NIE WCHODZI MI TA STRONA:(

bardzo przydatny jest przewijak.szczoteczka z miekkiego włosia do włosków tez sie przyda.Miękkie ręczniczki,chusteczki nawilżające,kocyk dla dzidzi...

Gość wstawić
to skopiuj link i usuń spację, a wtedy Ci się otworzy

Gość załamałam się
chusteczki nawilżane, coś do kąpieli, jakiś płyn, ręcznik, tylko taki zwykły byle by mięciutki i delikatny,sudocrem do pupy, puder nie praktyczny"zwija się" na pupie. oczywiście proszek dla niemowląt, kocyk albo nawet dwa jeden lżejszy drugi cieplejszy, jak masz więcej kasy to powiem ci ze super jest stojak pod wanienkę, ale jak kasy nie masz to się obejdziesz. ochraniacz do łóżeczka, parawan według mnie tylko ozdoba.

Gość przyszła mamcciaa
dzięki dziewczyny!!! wiedzialam,ze moge na was liczyć:)

za miesiąc mam termin więc piszę na gorąco - czapeczki takie cieniutkie po kąpieli i jedna cieplejsza na niepogodę - kaftaniki - śpioszki - body - pajace - tetrówki ja mam 20 - pieluchy flanelowe - mam 3 - sweterki/bluzy - spodnie z nogami - skarpetki - rękawiczki niedrapki - kocyki - rożek - wanienka najlepiej ze stelażem - na allegro dorwałam komplet z leżaczkiem do kąpieli - pościel do łóżeczka i wózka - myjka - ręczniki - płyn do kąpieli - oliwka - krem z filtrem uv - nożyczki/ cążki - laktator - butelka na wszelki wypadek (mam nadzieje ze uda mi się karmić piersią) - smoczki dla niemowląt - gruszka do noska - kombinezon na zimę - wózek - najlepiej od razu ze spacerówką i fotelikiem - polecam nową ballerinę, ma wady jak każdy (brak skrętnych kół ale prowadzi się jak malina, jest ciężki i raczej na większy bagażnik, ale koła duże pompowane, bujana gondola i fotelik, przystępna cena i skóra łatwa w czyszczeniu) - 70% spirytus, jałowe gaziki, sól fizjologiczna, bezpieczne patyczki do uszu, paracetamol dla dzieci (najlepiej w czopkach - tak awaryjnie) - termometr - krem na pupcie (linomag lub alantan) - sudokrem (na odparzenia) - paczka pieluch new born - paczka chusteczek nawilżanych do szpitala: - koszule nocne przystosowane do karmienia - podpaski poporodowe bella - wkładki laktacyjne .... chyba wszystko kosmetyki dobrze jest kupować jednej firmy - jak maluch ma uczulenie, odstawiasz wszystko i z głowy, tak samo pieluchy i chusteczki. najmniejsze ubranka prałam w białym jeleniu a te większe, pościel i kombinezony w lovelli.

i jeszcze tak.... wanienka + stojak + leżaczek + nocnik na allegro ok 100zl razem z przesyłką kurierską przewijak najlepiej sztywny, nie polecam tych gąbczastych bo wydają mi się mało higieniczne możesz zakupić krem na popękane brodawki i osłonki na brodawki (dostałam od bratowej więc nie wiem jakie najlepsze) dobrze sprawdzają się też podkłady pampersowe do kupienia w aptece, z jednej strony ceratka a od dupci miękka tkanina - wzięłam z pracy więc nie znam ceny ale nie jest to droga rzecz a uchroni pościel przy obfitym krwawieniu, jak nie zużyjesz to potem pod prześcieradło dzieciątku wsadzisz albo użyjesz awaryjnie zamiast przewijaka. dobrze jest kupić ceratkę do przewijania - małe zgrabne, pakujesz do wózka i nie musisz się martwić gdzie przewinąć dziecko - koszt ok 15 zl przydadzą się też biustonosze do karmienia - ja kupowałam dopiero niedawno bo nie mogłam dostać swojego rozmiaru -pamiętaj że piersi ci urosną a lepiej mieć luźniejszy niż za ciasny. .... jak sobie coś przypomne to skrobnę:]

Gość przyszła mamcciaa
oliffeczka---wielkie dzieki:):) super lista!!