Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobitka23r

opiekun medyczny pytanie dla was kochani

Polecane posty

Gość w domu też
ale nie wykonuje takich zabiegów jak np. zastrzyki - to robią pielęgniarki.

Kim jest ten opiekun? Jakiś dobry samarytanin? Skąd go wziąć? Co oferuje? Kto mu płaci? Co potrafi? Jak to się ma do pielęgniarki środowiskowej? Jaki ma zakres świadczeń? Jakie ma uprawnienia?

Gość Kobitka23r
Najlepiej bedzie jak sie wybierzesz do najblizszego szpitala i porozmawiasz,tam ci powiedza co dokladnie robi opiekun,moze jakiegos poleca.moze wystarczy dac ogloszenie,ze sie szuka wykwalifikowanego opiekuna do opieki w domku??

A z kim mam rozmawiać. Z portierką, salową czy pielęgniarką na dowolnym oddziale:o Chodzi mi o procedury. Kto to jest opiekun medyczny, komu podlega i do czego służy.

Gość dziewczyny, a może inna szkoła
macie aspiracje podcierać tyłki ? Dupna robota po tej szkole was czeka

Gość moja znajoma w Unii
po szkole rolniczej jest szefową w domu spokojnej starości, ale wykazała się chęcią pracy... Przed kilkunastu laty na terenach północnej Polski zakładano stacje Johanitów. Ona pomagała, uczyła się, wyjechała do Niemiec, skończyła kursy, została, pracowała, awansowała, Po 16 latach pobytu kończy studia medyczne... Na obczyźnie też nie bywa lekko, ale awansowała!

Gość Kobitka23r
Ciekawe co powiecie ludziska jak bedziecie miec po 80lat,zostaniecie w domu opieki i bedziecie sie modlic zeby trafic na dobrego opiekuna ktory wam dobrze podetrze tylek a nie zostawi smierdzacych na lozku! Opiekunowie,pielegniarki tez sa potrzebne. I wiesz co,wcale nie czuje sie gorsza,ze chce byc kims takim.wole to niz bybie ekspedietka w sklepie,fryzjerka czy uczestniczyc w tej gonitwie szczurow jakie nam funduje teraz zycie.

Gość Kobitka23r
Moze jeszcze znajdzie sie jakis opiekun medyczny ktory sie wypowie??

Gość Kobitka23r
Jestem uparta..ponawiam temat.nie ma nikogo?rzadnego opiekuna?albo ratownika??

Gość Kshvuyenzlvjebajv
Tez planuje isc do takiej szkoly,ciekawi mnie czy ktos po niej szybko znalazl prace??

Gość Kwik
Ja jestem opiekunem w domu spokojnej starosci w Anglii i mi bardzo z tym dobrze. Zarobki calkiem ok doswiadczenie, szansa na awans. A ze tylki soe podciera? To nie wszystko co pferuje ten zawod. Zreszta chcialabym zeby sie ktos zajal mna i ma rodzina tak jak my sie naszymi babciami w pracy zajmujemy!

Gość perrrukkkia
to parszywy zawod -trza byc idiota by w ogole sie w niego pchac-jest tyle innych prac fizycznych aletszych i lepiej platnych-sprzatanie , zmywak ,fabtyka , smieciarstwo- lepsze to nic przewijanie obcych ohydnych ludzu fuuuj

Gość jana42
tak wszystko ładnie mówicie i te za i te przeciw ale jedna jest prawda że my kiedyś też będziemy stare i nie dej Boże nie dołeżne i będziemy potrzebować czyjejś pomocy wiec jak okażemy komuś swoją pomoc to może i kiedyś okaże nam ktoś !!!!!!!!!!!

Gość jana42
ja dopiero chodzę na taki kurs pół roku i bardzo obawiam się jak to będzie wiem jakie są osoby starsze i z chorowanie więcej z opowiadania jak z doświadczenia ale wiem a mimo tego boje się !!!! ... najwięcej tego czy zaliczę pozytywnie ten cały kurs i zdam egzamin końcowy.... a wiem jedno pomoc zawsze będzie potrzebna a szczególności do Starszych schorowanych ludzi !!!! i czuje że mojej pomocy na pewno będzie potrzebował ktoś!!!! POZDRAWIAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość alikkiii
w pracy najwazniejsze są zarobki i znośne warunki pracy-a za nedzna pensje i parszywa prace nie warto pomagac obcym i brnac w taka robotę

Gość gość
w tej chwili najlepiej zatrudniać się w tym zawodzie zagranicą, ja sobie wcześniej zagwarantowałam pracę w Niemczech chociaż dopiero zaczynam naukę w szkole policealnej w Goworku w Katowicach na kierunku właśnie opiekuna medycznego, ponieważ oni od razu po szkole mogą zatrudnić mnie w Niemczech

Gość matrona303
Ja jestem om( z zamilowania).Szanuje ludzi starszych,lubie z nimi rozmawiac i sie nimi opiekowac.

Gość matrona303
Zastrzyki robimy tj.np insulina,pomiar cukru.

Gość gość
z zamilowania to mozna byc ogrodnikiem ...a opiekun medyczny czy opiekun osoby starszej to czlowiek ktory opiekuje sie seniorem ,chodzi z nim do lekarza ,umawia na wizyty,zazwyczaj gotuje sprzata..zmienia pampersy ,myje ,zmienia posciel ,podklady .nie zajmuje sie tylko opatrunkami jak sa odlezyny -to nalezy do pielegniarki.i oczywiscie jesli stan podopiecznego pozwala to spaceruje z nim ale czesto senior jest lezacy .22 koncze 2.5 miesieczny kurs dla opiekunek z jezykiem niemieckim,mam nadzieje na prace w niemczech

Gość gość
mialam praktyke w duzym dpsie-okolo 400 mieszkancow -3 pietra -najgorsze to z demencja i alzchaimerem ..masakra -mialam 40 h

Gość matrona303
Wiem jaki jest zakres moich obowiazkow wiec nie cwaniakuj przedmowco.Uwielbiam pomagac innym.Z wyksztalcenia jestem ekonomistką,lecz praca w szpitalu byla dla mnie tym co naprawde kocham wiec zrobilam sobie kierunek om.

Gość gość
ja studiowalam tu na kierunku opiekuna www.wzspgdynia.pl i musze powiedziec, ze bylo warto, chociaz naczytalam sie jaka to jest ciezka i trudna praca... ale mimo wszystko jestem zadowolona

Gość gość
o jaka zakamuflowana reklama - czyżby pozycję strony ktoś widnował?

Teraz jawna reklama - zapraszam na bloga (adres w stopce - usunąć spacje), poświęconego zawodowi opiekuna medycznego. Można też znaleźć materiały do nauki.

Gość Opiekun medyczny

Polecam zawód Opiekun medyczny, na rynku zagranicznym jak i polskim można zauważyć duże zapotrzebowanie do pracy. Owszem jest to zawód wymagający, ce...ący ogromem empatii, natomiast warto, daje mnóstwo satysfakcji. Jeżeli chodzi o wynagrodzenie, zagranica  jest naprawdę zadowalające, w Polsce wciąż wzrasta:). Jest to zawód pewny. Jeżeli ktoś się zastanawia nad wyborem szkoły aby uzyskać uprawnienia Opiekuna medycznego, mogę polecić Plus Edukację.