Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale czy napewnoo??

Czy czarna spacerówka to dobry pomysł ?

Polecane posty

ludzie na pustyni nosza też czarne szaty a takze brązowe, granatowe i czerwone ;) Bialy odbija slońce, owszem ale nie niebieski czy czerwony. A już pytalam ile widzisz bialych wózków? Jest ich na prawde niewiele.

Gość yyyhmyyy
Wózek jak ma się pobrudzić, to się pobrudzi, bez względu na to czy czarny czy biały, nawet czarny wózek wyobraźcie sobie trzeba czyścić. szok - prawda? To że czegoś nie widać, to nie znaczy że tego nie ma.

ciuchy wklądasz do pralki i są czyste a wózka raczej nie wlozysz, a jak go umyjesz to ci nie wyschnie w 10 minut zeby isc na spacer tylko musi postać (w leci pol biedy bo na sloncu przeschnie, ale zimą gorzej), a na bialym znać kazdy brud- każde blotko z kaluzy, spaliny z mijanych po drodze samochodów i wszytsko inne. Ciuchów zazwyczaj ma się minimum kilka na zmianę. Wózki max dwa, a najczęsciej jeden wiec bialy jest po prostu nie praktyczny i tyle.

Gość yyyhmyyy
A gdzie ja piszę o biały? :-O Kolorów mamy multum i odcieni także, piszę o JASNYM, a jasny nie znaczy od razu że biały, ale pewnie najlepiej sprowadzić wszystko do skrajności.

Gość yyyhmyyy
że*

Gość noinienoxi
a czarny przepuszcza promienie słoneczne? głupota, to właśnie biały przepuszcza promienie, a czarny odbija, nie przepuszcza, przez to nagrzewa sie wszystko to co jest pod nim wystarczy poczytać, a nie pleść głupoty

Gość yyyhmyyy
Widziałam dziecko w czarnym wózku i wybaczcie, wyglądało jak w trumience, ale każdemu podoba się co innego i najważniejsze że brudu nie widać :D

Gość hmmm 1111111
tak czarny to na pogrzeb no no nie ma to jak staroświeckie poglądy i zabobony !!!! jak chcesz kupić to kup i nie pytaj na kafeterii bo tu zawsze się znajdą przeciwnicy ja ma dwa czarne stokke gondole i spacerówkę i cybexa topaz i wcale się nie nagrzewa latem materiał !!!!!!!! a po drugie nakryjesz dziecko czarnym kocem czy co w lato kocham ograniczenie ludzi :) :D

Gość yyyhmyyy
Kolor czarny pochłania promienie słoneczne, a kolor biały odbija je. Fizyki nie zmienicie!!!

Gość yyyhmyyy
wypada, wypada :) Przecież musisz postawić na swoim, to pisz, co ci zależy :)

a kolor zielony nie odbija ich wiec wybacz ale twój pistacjowy ma sie nijak do twojej teorii wiec - w leci ci sie dziecko grzeje ;) proste.

Gość nikiszka
Ja miałam najpierw jasny- coś jak wyblakła pistacja i to nie był za dobry pomysl... Wyjdziesz dwa czy trzy razy na spacer i musisz go czyścić i to porządnie. Drugi kupiłam czarny z zółtym i nie narzekam. yyyhmyyy-> wyobraź sobie, ze wiemy, że wózki się czyści, ale wybacz nie po dwóch użyciach;-)

Gość yyyhmyyy
noinienoxi - idź do SP dowiedz się trochę o barwach jakie przepuszczają, jakie pochłaniają, chcesz pouczać, a piszesz wszystko na odwrót :-O

Nie no kurwa widziała dziecko w czarnym wózku ,wyglądało jak w trumience nie obraźcie się ale mam wrażenie że to piszą jakieś zacofane baby ze wsi .

ok no to napisze. Jak slysze argument ze czarne wózki wygladaja jak trumny dla dzieci to nie specjalnie rozumiem bo zazwyczaj dzieci chowa się w bialych trumienkach wlasnie. Nie wiem skad to skojarzenie. Chyba po prostu ktoś raz coś glupiego powiedzial a reszta podchwycila i powtarza.

Gość yyyhmyyy
wiosenna - kolor jasny odbija, co nie znaczy że stricte biały :-O Gdzie wy uczyłyście się fizyki?

Gość hmmm 1111111
a propos trumienki są białe dla dzieci nawet dla dorosłych nie widziałam czarnych ;) jeśli chodzi o brudzenie to wcale nie jest tak że brudy nie widać a wręcz przeciwnie każdy flips czy biszkopt się " odznacza " jeśli chodzi o blaknięcie koloru to pewnie zależy od jakości wózka jak Ci się podoba to kup i tyle o gustach się nie dyskutuje jedni lubią czarny inni wolą całe pink wózki i basta

Gość yyyhmyyy
wiosenna - kojarzy się z ŻAŁOBĄ konkretnie jeśli już musisz mieć konkretną odpowiedź. No chyba że u Was chodzi się w białym... :-O

Gość noinienoxi
no, to poczytaj sobie i sama się dokształć, ba weź sobie szmatę białą pod słońce i czarną i teścik zrób, która bardziej przebije światło? proszę cię, byłam w szkole plastycznej

tego na fizycje w podstawówce nie bylo ale wyobraź sobie ze wózki niezaleznie od koloru są wykonane ze specjalnych materiałów które w jakiejs mierze blokują przenikanie promieni slonecznych do dziecka ;) Ale o tym trzeba by doczeytać bo w podręcznikach niewiele pisali :P:D

Gość nikiszka
yyyhmyyy -> mi czarny nie kojarzy się z żałobą... I jak widać nie tylko mi.

Gość noinienoxi
i nie rozmawiamy na tym temacie o farbach, a o tkaninach, a to zasadnicza różnica farby jasne rzeczywiście ten kolor odbijają, a tkaniny to tak jest jak wyzej napisałam

Wiosenna porządne wózki są z takowych materiałów ale nie wiemy jaki autorka chce kupić.Może być tak że i jasny kolor" spali nam dzieciaka " bo okaże się chińskim gównem z domieszką czegoś tam .Tak czy inaczej nie jeździmy z dziećmi z największych upałach ,ja np staram się wychodzić w lato w upał z rana lub po południu ,po za tym budka jest odkryta a nie jest to pancerz ludzie gdyby w jakikolwiek czarne wózki szkodziły to by ich nie produkowali są bardzo drogie wózki kolorowe a budka jest czarna .

Gość hahahaaaaaaaahhhaaa
Czarne tez sie brudzi , ale biale bardziej !!!!! A praktyczny wozek to nie tylko kolor , dla mnie praktyczny wozek to lekki , latwo i szybko sie go sklada , miesci sie w bagazniku samochodowym , latwo nim wjechac do autobusu , jezdzic po sklepie pomiedzy polkami i wieszakami sklepowymi , bardzo wygodny dla dziecka , z gleboka , skladajaca sie buda w razie potrzeby (* ma kilka ustawien budki ),rozkladane oparcie , skretne kola , niezbyt jasny , bo bardzo widac brud i kazda plamke ! Dla ciebie jak widac wystarczy ,ze wozek jest czarny , to juz niepraktyczny :-P A propo , jesli mialabym okreslic pod wzgledem koloru , ktory wozek jest mniej praktyczny , powiedzialabym jasny ! Proste i logiczne , nie .

Gość yyyhmyyy
Oj obrończynie! Kupujcie ten czarny szajs, bo w modzie, niech wam się dzieci poduszą w upały :-O ale przecież producent ma to gdzieś. Najważniejsze że czyścić nie trzeba, oj mamuśki, mamuśki...

jak czytam Wasze posty to momentami zastanawiam sie co za ludzie siedza po drugiej stronie?niektore Panie zachowuja sie jak male, infantylne dziewczynki!Czasy paradowania z rozowymi wozeczkami z dziecinstwa dawno sie skonczyly..teraz mamy do czynienia z dzieckiem a nie lalka! oczywiscie ze nie ma nic niezwyklego w czarnej spacerowce!Wozek przede wszystkim ma byc praktyczny!Czarny kolor nie oznacza od razu ze jest brzydki.Powiem Wam ze na zachodzie jest to standart a wozki mimo wszystko sa stylowe i funkcjonalne bo o to wlasnie chodzi, aby spacerowka sprawiala swoja funkcje i byla dobra jakosciowo!

Gość yyyhmyyy
Czarne tez sie brudzi , ale biale bardziej !!!!! Sama nie wiesz co piszesz. Białe nie brudzi się bardziej, tylko bardziej widać na nim brud. :-O Czy przejedziesz tą samą trasę czarnym czy jasnym wózkiem, tak samo się ubrudzi. To czy wózek wyczyścisz, upierzesz - (mam na myśli te najnowsze, nie jakieś starocia, bo można ściągać wszystko z obudowy i wyprać) to tylko kwestia tego czy jesteś brudasem i będziesz cieszyła się że dziecko jeździ w osyfionym wózku, ale fajnie bo tego tak nie widać :D czy też myślisz o tym, aby dziecko miało po prostu czysty wózek.

Gość co gotujecie w piatki ?
yyyhmmyyy ty jakas pierdolnieta jestes :-0