Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co gotujecie w piatki ?

Dzisiaj piatek , co gotujecie ? Bedzie u was ryba ?Pytam , bo

Polecane posty

Gość co gotujecie w piatki ?

Pytanie szczegolnie do katoliczek . Pytam ,bo moj znajomy w piatki jada tylko rybe , bez wzgledu czy jest post czy go nie ma . A jak jest u was ? Czy mieso w piatek to grzech ?

u mnie rosołek, a na śniadanie pasta rybna przygotowana wczoraj przeze mnie teściowa przestrzega tej zasady, ale my nie jak ona jest u nas to niestety musimy z nią razem

w piątki zawsze jadam potawy bezmięsne i nie grymaszę;-) nie wiem do końca jak jest ze spozywaniem potraw mięsnych w piątki ,ponieważ Kościół wprowadzał kiedyś jakieś zmiany(ale mówiąc szczerze nie znam ich). Jadam w pt. rybę, naleśniki, jakies zupy czy pierogi itd. robię to równiez z wygodnictwa, ponieważ przygotowanie obiadu bezmięsnego zajmuje mi zdecydowanie mniej czasu-i mam wcześniej weekend(czyli mój piątkowy czas na nieróbstwo,małe przyjemności typu książka lub dobry film;-)

u nas spacjalnie nie wyznajamy zasady bezmięsnych piatków ale dziś wyjatkowo będą ziemniaki i jajka sadzone plus salatka z pomidorów. za to jako zupa byl rosół z makaronem ;)

Ja przestrzegam. U mnie dziś naleśniki, ryba była w zeszłym tygodniu, a syn bardzo nie lubi i nie mam sił na kolejne spory.

ja w piatki robie albo rybe albo nalesniki dziś nie robie nic ;) młoda je w przedszkolu, małzonek wyjechał służbowo wiec zje gdzies po drodze ja zjadłam w bufecie rybe po grecku ;)