Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kreseczka87

wynajem mieszkania - zepsula sie lodowka...

Polecane posty

witajcie, wynajmuje mieszkanie, w umowie mam wyszczegolnione co w tym mieszkaniu zostalo zostawione przez wlascicieli do naszego uzytku. kilka dni temu zepsula sie nam lodowka a dokladniej zamrazalnik. wlasciciel nie chce go naprawic i z tego co mowil mezowi bedzie chcial ja zabrac i wywalic a my mamy sobie kupic nowa lodowke za swoje i pozniej zabrac jak nam sie umowa skonczy i nie bedziemy chcieli przedluzac. ma do tego prawo? co proponujecie? ja myslalam ze ja naprawi ewentualnie da jakas inna a tu taka akcja :/

Gość milivanilii
prawo lewo to jej najwyżej nie zabierze... macie miejsce, żeby wstawić drugą?

Gość a co myślisz że
wam kupi nową? :D

no chyba żartujesz jak myślisz ze wam kupi ? jeśli kupi- to juz jego dobra wola... nie musi tego robić.

Gość dsfdsfdsdf
napraw ją na swój rachunek i tyle

ja mam swoją lodówkę miałam podobną sytuację ... wyniosło mnie to jakieś 60 zł. oczywiście lodówka pierwszej nowości nie jest ale jest sprawna:P

Gość znawca znawca cccc
powinien wam znaleźć zastępczą lodówkę - używaną, skoro w umowie macie jako wyposażenie, wszystko zależy jak jest sporządzona umowa

Gość masakraaaa
w umowie masz napisane ze usterki usuwasz na wlsasny koszt... sprawdz.

Gość a co myślisz że
przecież popsuła się w trakcie jak jej używaliście ciesz się, jeśli nie zarząda, żeby wraz z wyprowadzką sprzet był sprawny, bo taki wam zostawił

no wlasnie o to chcialam zapytac, czy jezeli w umowie jest ze jest lodowka to czy powinien sie tym zajac zeby dac nam inna zastepcza ...

usterki mamy zglaszac jemu i on sie tym zajmuje. nic sami. zawsze jak cos sie zepsulo to sie tym zajmowal.

Gość znawca znawca////
ja wynajmuje mieszkania, mam 3 mieszkania o podwyższonym standardzie, ja bym wymieniła, ale bym kupiła używaną

Gość znawca znawca////
ale ja więcej biorę za czynsz niż inni, ale zależy mi na moich lokatorach bo szukanie nowych to dodatkowe koszta, wolę kupić lodówkę używaną niż szukać od nowa lokatorów i stracić miesięczne czynsze

Gość Hfgbfdjk
Jezeli masz w umowie wyszczegolnione, ze jest na stanie lodowka to w zadnym wypadku nie kupuj ze swoich lodowki. Jak potem udowodnisz, ze ty ja kupilas? On ci pokazew w umowie, ze jak sie wprowadzalas to byla lodowka, i ze lodowka ma zostac

Gość Noyes
Ja mam na mieszkaniu ktore wynajmuje podstawowe sprzety typu lodowka pralka kupione przez wlasciciela. Lodowka byla stara zadzwonilam zabral ja i kupil nowa. Teraz cieknie pod zlewem w lazience i dzis przyjedzie i naprawi na swoj koszt bo w koncu to jego mieszkanie. Za wode rowniez plAci on. Ja sobie za gaz i prad. Ale mieszkam w usa to moze tu panuja inne zasady:)

Gość a co myślisz że
"Jak potem udowodnisz, ze ty ja kupilas? On ci pokazew w umowie, ze jak sie wprowadzalas to byla lodowka, i ze lodowka ma zosta" ej panna.. uważasz, że to nie do udowodnienia? :D:D:D głupich nie sieją :D