Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Arabella22

Miłość do kuzyna:-(

Polecane posty

Witajcie Nie wiem co mam robić i proszę o radę. Mam 21 lat i od roku jestem zakochana ( z wzajemnością) w swoim kuzynie (niżej wyjaśnię pokrewieństwo). On ma 23 lata. Nie jesteśmy w żadnym związku, nawet się nie całowaliśmy, bo wiemy, jak trudny może być taki związek (tylko o tym rozmawialiśmy). Jednak rozum swoje, a serce swoje... Nie znaliśmy się praktycznie do 2010 roku, wtedy to spotkaliśmy się pierwszy raz (mieszkamy prawie 600 km od siebie) na chrzcinach w rodzinie i uczucie pojawiło się jak grom z jasnego nieba. Gdyby mi kiedyś ktoś powiedział, że zakocham się w kuzynie, to popukałabym się w głowę. On pyta mnie, czy chciałabym wykonać dalszy krok. Bardzo się boję, ale aż rwę się do niego:-( Pokrewieństwo jest następujące. Jego dziadek i moja mama to rodzeństwo, czyli ojciec jego ojca, to mój wujek. Między wujkiem i moją mamą są 22 lata różnicy, dlatego jego ojciec jest w wieku mojej mamy(jest to jej bratanek), a ja praktycznie w jego wieku. Nawet nie wiem kim on dla mnie jest-chodzi o nazewnictwo. Nie wiem co robić:-(

Gość pytająca ewelinka
też nie wiem kim jest, ale jest bliskim krewnym. Musisz zdusic to w zarodku. Nie odpowiadać na smsy, telefony itp. itd, bo popłyniesz.... wspólczuję Ci. Unikaj go jak ognia - czego oczy nie widzą tego sercu nie żal...

Gość sredniTON
a jaka jest roznica wieku miedzy twoja mama a jej bratem, ktory jest dziadkiem twojego kochasia?

Gość pytająca ewelinka
masz dopiero 21 lat!!! dasz radę. Rozejrzyj się wokół, tylu jest fajnych facetów niekuzynów :( A swoją droga to chyba niezły z niego cham skoro Ci zaproponował przejście o krok dalej. Jest starszy - nie powinien tego robić. Gdyby miał choć odrobinę szacunku do Ciebie zdusiłby to i nigdy nie powiedział, że coś czuje.

Gość Niefortunne sformułowania
Zróbcie sobie dwoje dzieci. Na próbę. Jak wyjdą potworki - nie dupcyjcie się więcej. Jak wyjdą normalne - róbcie dalej. Pewno babka się puściła i nie jesteście żadną rodziną. ;)

Gość Eleeene
ja nie jestem katoliczka ale wiem, ze jak mlodzi sa skoligowaceni rodzinnie a chca wziac slub , to pisza do biskupa .Czyli wniosek z tego , ze dopuszcza sie milosc w jakis konfiguracjach powinowactw. Moze tu jest taki przypadek . Niec chce mi sie rozpatrywac linii powinowactw. Ale chyba nie jest tu niemozliwe do skonsumowania :-P

jak mlodzi sa skoligowaceni rodzinnie a chca wziac slub , to pisza do biskupa Ci mlodzi sa SKOLIGACENI. I oni nie chca brac sluba. Chca sie dupcyc. A do tego nie potrzebna dupa biskupa. ;)

Martwi mnie to, jaka mogłaby być reakcja rodziny. Ty sie zamartw jakie beda dzieci z tego zwiazku. Zbyt bliskie pokrewienstwo zwieksza ryzyko mutacji (t.zw. rozmnażanie wsobne)

Gość Eleeene
zamiast sie zmartwiac tu na Kafe zapytaj mamy co sadzi o twoim kuzynie. Powiedz ze jest sympatyczny i wpadl Ci w oko. Zapytaj czy to nie za bliska koligacja ? Tak z lekkim przymruzeniem oka , na wesolo potraktuj temat i watpliwosci rozwiejesz jeszcze dzis :-D

Tak z lekkim przymruzeniem oka , na wesolo potraktuj temat i watpliwosci rozwiejesz jeszcze dzis a juto bedziesz miala dzieci sikajace spod pachy :)

Gość Eleeene
przesadzasz niefortunne :-P Nie raz ogladam stare filmy i tam sa milosci wsrod kuzynostwa.

Do Niefortunne... daj już sobie spokój i przestań pisać ciągle to samo, bo szkoda Twojego czasu. Nie wiesz czy będę chciała mieć kiedykolwiek dzieci ( wyobraź sobie, że nie każdy musi), więc przestań marnować Swój i mój czas.

ok Może dosiądź też swojego dziadka. Jak już dobrze zesztywnieje oczywiście ;) No i kulawych dzieci z tego NA PEWNO nie będzie.

Gość Eleeene
oj niefortunne -czemu dziewczyne tak dreczysz? Masz w tym jakas przyjemnosc? Czemu taki jestes zlosliwy hmmmm?

Gość Eleeene
tak .Zywisz sie zloscia innych ? Podnieca Cie to? O to Ci chodzi? Beee.Brzydki jestes .Trzeba nie zwracac na Ciebie po prostu uwagi. 🖐️

Nie można. Mówię prawdę ;)

Gość Notoryczna narzeczona
To jest bliskie pokrewieństwo, szczególnie że geny "spotykają" się co 2 pokolenie. Wbrew pozorom, najwięcej dziedziczymy po dziadkach...tutaj jest spore ryzyko, że wystąpią problemy :/ współczuję Wam, ale taka jest prawda, że to odróżnia nas od zwierząt, że nie wiążemy się z rodziną, a że w "starych filmach" widziałaś to, że zakochują się w kuzynach, to tylko dlatego, że kiedyś nie wiedzieli co to geny, i zależało im na tym, aby majątek został w rodzinie. Rodzina się na to nie zgodzi i będzie miała rację.

Gość hmmm123
Arabello a czy Twoja mama i jego dziadek to rodzone rodzeństwo czy cioteczne bo to jest spora różnica? Jesli cioteczne to nie jest tragiczna sytuacja....:) Niemożliwe jest to żeby rodzone rodzeństwo nie widziało sie 23 lata... a 600 km można pokonać kilka razy co najmniej w ciagu 23 lat :)

Do hmmm : jest to, niestety, rodzone rodzeństwo i to rodzeństwo widuje się bardzo często (to samo miasto), nie pisałam nigdzie, że to brat mojej mamy mieszka w miejscowości odległej o 600 km...

Gość hmmm123
no to niestety przykro mi ale w tej sytuacji to już nie da się nic zrobić ;( pomyśl co byś zrobiła gdyby Twoja córka chciała spotykać się z wnukiem Twojego rodzonego brata... i już masz odpowiedź na swoje pytanie - nie pozwoliła byś na to, niestety to było by kazirodztwo :/

ja nie widze w tym zadnego problemu. To jest daleka rodzina i dalekie pokrewienstwo. Zbadajcie sobie tylko ewentualnosc jakis zagrozen genetycznych. Jednak to dalekie pokrewienswto. Nie przejmuj sie glupimi komentarzami. Jesli sie kochacie , to nie widze przeszkod. Tylko w zasciankowym mysleniu to jest problem.