Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama karmiąca MM

Brzuch w drugiej ciąży...

Polecane posty

Gość Mama karmiąca MM

Słyszłam, że będąc w ciąży poraz drugi brzuch widać znacznie szybciej niż przy pierwszej ciąży. Z takim stwierdzeniem spotkałam się wiele razy. Czy ktoś to może potwierdzić ? Dlaczego tak się dzieje ?

Gość zxcvbnm,kjhgfds
pewnie dlatego, że mięśnie brzucha są rozciągniete i nie podtrzymuja tak brzuszka

u mnie w drugiej ciąży o wiele później niż w pierwszej wyskoczył brzuszek,do piątego miesiąca chodziłam w "normalnych" dzinsach z przed ciąży, pod koniec piątego zaczęłam nosić "ciążówki". Za to w pierwszej dość szbko przeszłam na ciążowe spodnie i w 5 miesiącu brzuszek miałam dość pokaźny.

Gość hggg
ja pamietam domyslilam sie ze jestem w drugiej ciazy jak mimo intensywnych cwiczen nagle brzuch zaczal mi odstawac:),bylam wtedy w 6tyg

Gość Mama karmiąca MM
hggg 6 tydzień licząc od pierwszego dnia ostatniej @ ? Bo różnie to liczą.

Gość stonka ziemniaczana
U mnie faktycznie tak było - w drugiej ciąży brzuch zaczął się powiększać znacznie szybciej niż w pierwszej. Już ok 12 tyg widać było, że jestem w ciąży.

U mnie tak wcale nie bylo- dlugo brzuch byl mniejszy niz za pierwszym razem (moze dlatego, ze po 1wszej ciazy cwiczylam miesnie brzucha jak glupia), za to teraz, jak jestem w 9 miesiacu- brzuch mam troche wiekszy niz za pierwszym razem- widac nadrobil w miedzyczasie

ja jak narazie raz byłam w ciąży i coś tam było widać w połowie 4miesiąca, za to moja mam mówiła mi że na mnie(2ciąża) miała mały brzuch wogóle i późno jej się pokazał.

Gość a ja.....
u mnie w pierwszej dla otoczenia był widoczny po 20tc, w drugiej już około 14 było widać

Gość kobieta w ciąży
W pierwszej ciąży brzuch pojawił się w połowie 5 miesiąca (wymiotowałam cały czas), w drugiej w połowie 3 m. Waga jest podobna ale brzuch większy, myślę że drugie dziecko będzie większe.