Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lcuia

wasze metody zabezpieczen ?

Polecane posty

Gość lcuia

raczej gumki czy tabletki ?

Gość weronika rotatti
Tabletki ale i tak nie kochamz sie do konca.Tzlko wyskakuje przed.

Gość lcuia
zeby byc pewna ze nie bd ciazy no ba ;D

Gość lcuia
ramona i co bylo najlepsze ? pekla kiedys guma?

Gość gsfdgsfdgf
Mnie tabletki nigdy nie zawiodły (brałam Diane35 a one mają bardzo silne działanie antykoncepcyjne, nawet zdarzało mi się zapomnieć i bez konsekwencji). Teraz zabezpieczamy się tak że partner kończy stosunek przed wytryskiem (już piąty rok). Ale do tego mężczyna musi mieć doświadczenie, dobrze znać swoje ciało i być zdyscyplinowanym. Dodam że gdy dla odmiany spróbowaliśmy stosunku prowadzacego do ciąży - zaszłam w ciążę przy pierwszym razie czyli megałatwo.

Ja (w sumie bardziej mój chłopak) - używamy gumek. Kiedyś brałam tabletki, ale gdy bardzo przytyłam, stwierdziłam że ich nie chce. No i od tego czasu jest ok;) Dwa razy w ciągu trzech lat nam pękła gumka, z czego raz to się stało w dni płodne (tak podejrzewam), więc wzięłam tabletkę 72 h po. Dobrze, że jest coś takiego, wiem że to dużo hormonów, ale przynajmniej jesteś pewna że gdy zdarzy się wpadka, to możesz się zabezpieczyć przed ciążą;)

Gość szalonyopos
tabletki! Z prezerwatyw definitywnie zrezygnowałam, kiedy dwa razy musiałam przyjmować tabletkę awaryjną 72h po stosunku, którą całe szczęście udało mi się szybko zdobyć. Tabletki jednak dają mi większy spokój

Gość kasinka...
no co Wy! Po co sie zabezpieczac? Wystarczy, ze po stosunku zalozy sie topik z zapytaniem: "czy jestem w ciazy?" "halo!czy ja mam owulacje?" "kochalam sie z chlopakiem i on mial wytrysk" itp. itd. ;) dla sporego grona dziewczyn to wystarczajacy dowod na to, jak bardzo sa dorosle i odpowiedzialne :P zwlaszcza, ze do ginekologa nie moga pojsc. Przeciez to wstyd! :P

Gość NoSesiEsAmore
My z mężem stosujemy NPR. I jesteśmy bardzo zadowoleni oboje. Używamy komputera cyklu - cyclotest przy metodzie objawowo-termicznej. Nie jest to staroświecki kalendarzyk od razu mówię.