Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wetgeb

Kiedy ktoś staje się alkoholikiem ???

Polecane posty

Gość wetgeb

od ilu piw dziennie zaczyna się alkoholizm ??

Gość autorowi/autorce chodzi
zapewne o najłagodniejszą formę alkoholizmu, od kiedy się zaczyna nie wiem

Gość myślę, że z 10 piw
oczywiście codziennie :)

Gość ***Iana***
kiedy pije alkohol nie dlatego, że jest jakaś super-okazja, ale dlatego, żeby załatwic nim swoje problemy bądź swój ból istnienia

Gość sebastian,2011
alkoholizm jest wtedy, gdy osoba nie potrafi normalnie funkcjonować bez wypicia alkoholu z ilością może być różnie: np. gdy osoba pije 1 piwo dziennie, ale bez tego piwa wpada w szał, nie potrafi ułożyć sobie dnia bez niego, jest alkoholikiem ale np, gdy osoba piję np 6 piw dziennie, ale odstawiając te piwa funkcjonuje całkowicie normalnie, alkoholikiem nie jest

Gość mam problem zzzzz
ja sie boje ze bede alkoholiczka, poki co pije rzadko, ale moj ojciec jest alkoholikiem, i ostatnio ciagle mysle zeby sie napic, zeby zapomniec o problemach nienawidze ojca, i boje sie ze bede jak on.

Gość incognito......
mój ojciec jest alkoholikiem, lub byłym alkoholikiem, w jego przypadku trudno powiedzieć, ja alkoholu nie znoszę, ale ostatnio wziąłem się za picie tigerów i chyba uzależnię się od nich

Gość lojalna jola***
ja mam jeszcze gorzej bo moj tata jest alkoholikiem i mama:-/

Gość megitkaaaaaaaaaaaaaaaaa
Moj ojciec jest alkoholikim,a przejawia sie to tym ze teraz: -codziennie pije piwo jedno lub kilka -od piatku do niedzieli pije ostro wodke sam, tak ze nawet jak kial cos zaplanowane, albo cos do zrobienie,czy mial gdzie spojechac to tego nie zrobi bo tylko pije i spi -we wszystkie dni wolne i swieta pija tak samo jak w wekendy -ogolnie ma prawo jazy ale nie jezdzic bo albo jest po piwie albo na kacu -ogolnie w miesiacu ma moze kilka (lm 5 dni) bez picia na wytrzezwienia -po pracy czasmai pije od razu, w pracy jak ma kaca to go nie kontroluja, tam kazy jest na kacu A zaczelo sie od tego ze pil co kilka dni piwo na relaks, albo w wekendy popijal dla jak to mowil odpoczynku. Dodam ze zawsze pije sam w ukryciu, nigdy przy nas.Buyelki skrzetnie ukrywa ale wiemhy gdzie. Uwaza ze pronlemu nie ma i ze przesadzamy.

Alkoholizm - zespół nagłych napadów głębokiego smutku, rekompensowanych piciem alkoholu. Zwykle aż do wystąpienia zaburzeń świadomości; w skrajnych przypadkach do zarzygania się w trupa.

Gość mój ojciec pije,
od niedzieli do czwartku po 5 piw, w piątki 8 piw, a w sobotę i święta 10 piw, nie ma dni bez piwa, ale wódki, czy wina nie pije