Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Darka113

Podzielmy się swoją wiedzą i doświadczeniami!

Polecane posty

Gość Darka113

Witam! Proponuję abyśmy wszystkie dzieliły się swoimi przeżyciami,wymieniały przepisami oraz dobrymi radami lub po prostu gadały :) Co wy na to? :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Frużelina z czarnej porzeczki - przepis Składniki: 1 kg czarnej porzeczki 1,5 szklanki cukru 4 łyżki soku z cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżek żelatyny Frużelina z czarnej porzeczki - jak zrobić? Owoce umyć, osuszyć. Podgrzać z cukrem, mieszając delikatnie od czasu do czasu, ale nie gotować. Kiedy cukier się rozpuści, dodać sok z cytryny oraz mąkę ziemniaczaną rozrobioną w 4 łyżkach wody. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, dodać do owoców, wymieszać. Słoiki wyparzyć, osuszyć. Frużelinę przelać do słoików, mocno zakręcić, postawić do góry dnem i zostawić do wystygnięcia. Powinna mieć konsystencję lekko galaretowatą, ale nie powinna być tak ściągnięta, jak galaretka. Jest super do ciast,naleśników,racuchów:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×