Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona mama :)

Jak powinien leżeć noworodek? Plecki czy boczek?

Polecane posty

Gość zagubiona mama :)

Jak układacie do snu swoje maluchy? Dziękuje za odp :)

Gość no to wejdz pod ten link
Ja układałam na zmianę. Raz na plecy, raz jeden bok raz drugi. Żeby głowy nie miał płaskiej jak deska od tego leżenia plackiem ;)

Gość mbmb
noworodka nie kładzie się na plecach tylko na zmianę raz jeden bok raz drugi

Można kłaść na pleckach ale żeby główkę miał na bok w razie jakby się mu ulało żeby się nie zakrztusił ,na boczki też można kłaść można nawet na brzuszek na chwilę ale to już jak jesteś i obserwujesz nie wolno tak zostawiać samego malucha.

Gość kiotogejszs
noworodka sie kładzie na plecach, przeciez sie udusic moze inaczej

Gość mama dwojeczki
Oficjalnie powinno klasc sie noworodka na pleckach z glowka skierowana w prawo lub w lewo oraz co jakis czas powinno sie to glowke obracac, aby nie pojawilo sie splaszczenie, ale...no wlasnie. Dzieci sie rozne i jedne chca spac na pleckach, a inne na boku. Synek moj spal zawsze na boku, bo nie znosil lezenia na pleckach, natomiast corcia odwrotnie. Spi wylacznie na pleckach, bo na boku nie lubi.

no właśnie i plecki, i boczek i brzuszek(pod nadzorem oczywiście) i plecki, trochę inteligencji mamusiu;/

Gość WGTROP
Pamiętam jeszcze kilka miesiecy temu tez mialam taki ,,problem,, i sie zastanawialam nawet nad monitorem oddechu,zeby czuwal nad dzieckiem kiedy ja wyjde do kuchni czy łazienki,jednak od początku kazano mi zwracac uwage na główke,zeby nie była plaska,tak jak to wyzej ktoras mama pisala i dlatego klade dziecko na boczku,zreszta lubi tak zasypiac,nawet podczas snu od małego zmieniam mu ,,boczki,, wiadomo na poczatku nie umial sie sam przewracac traz umie,ale jak mocno spi w nocy to go odwracam :) i uwazam na uszy zeby sie nie odgniataly na ,,kłakouche,, :P. Na brzuszku spał pierwszy raz w wieku 7 miesiecy,ale i tak pilnowalam zeby nie za długo.