Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość u mnie

JAK ODUCZYC KARMIENIaA NOCNEGO?

Polecane posty

Gość u mnie

moj syn domaga sie piersi 2 razy w nocy jak moge go oduczyc?inaczej placze doradzcie mamusie

Gość u mnie
dodam ze ma 6 miesiecy

Gość mamama27
6 m-czy i tylko 2 razy w nocy i to pierś?? kobieto ty sie ciesz a nie myśl jak oduczyć!!! mój na mm gorzej spał i więcej jadł - aż sam przestał chcieć - musi w dzień dużo sie najeść żeby w nocy nie chciał - mój je obiadki, kaszki - dużo i różne rzeczy i najada sie tak ze w nocy nie chce

Gość livingNextDoorToAlice
ja karmiłam do roku i jak skończył rok oduczyłam nocnego karmienia. moim zdaniem 6 msc maluch ma prawo domagać się mleka w nocy.

Gość tikal
moj ma 8 m-cy i budzi sie 1-3 razy, ale nie mysle go na razie oduczac. Moim zdaniem jest jeszcze na to za maly. Jak spanie nie unormuje sie do 1 roku to wtedy pomysle o czyms. Dadam ze pracuje, wstaje o 5.20 i karmie piersia wiec troche zlezy mi zeby w nocy pobudzic laktacje

Gość ytyryry
moj syn ma 11 tyg i sie nie budzi w nocy na karmienie (karmie piersia), co mnie martwi, bo wolalabym go karmic przynajmniej raz, a ty chcesz oduczac ? moim skromnym zdaniem to normalne ze chce jesc w nocy (wtedy - w nocy- podobno jest najlepszy, najbardziej wartosciowy pokarm)

Gość u mnie
to mnie pocieszylyscie bo jak narazie slyszalam tylko ze powinnien juz przesypiac noc i ze powinnam oduczyc go w nocy jesc chociaz wcina juz w dzien papki i takie tam to w nocy tez potrzebuje

Gość ytyryry
jest malutki, a wez pod uwage ze to moze tez byc potrzeba bliskosci z toba :) wtulic sie w piers mamy, slyszec bicie jej serca :) moj synek nie okazuje mi nigdy ze jest najedzony, moglby tak caly dzien ssac moja piers, ja sama musze kontrolowac i karmic z zegarkiem w reku a i tak mu sie czesto ulewa bo za duzo zjada - to maly glodomorek, ale dobrze mu przy piersi mamusi :P

Gość u mnie
ytyryry twoj to jeszcze naprawde maly anilolek ja sie boje ze go pozniej od piersi nie odciagne bo w dzien tylko przy niej zasypia ,spi tylko dwa razy tego sie obawiam

mni bardzo drażni ta nagonka żeby już półroczne dzieci oduczać jedzenia nocnego bez przsady żeby raz czy dwa nie dać mu jeść Moj syn ma 10 msc i zazwyczaj je kolacje o 20 a potem dopiero kolo 4, ale jak sie wierci i ssie smoka jak zwariowany to mu daje butle, (jest na mleku modyf) nawet i o 1 w nocy. Skoro tak sie domaga no to po prostu mu daje bo nie chce zeby byl glodny, niektorzy z niemowląt robią duze dzieci. mysle ze niepotrzebnie. nie potepiam innych mam absolutnie, ale ja na to nie naciskam.

Gość mamamamamamaa
jakoś od 8-9 miesiąca zaczęłam oduczać córkę od jedzenia w nocy, pomogło jedzenie gęstej kaszki łyżeczką przed snem, po jakimś miesiącu już nawet nie trzeba było, przestała się budzić po prostu. Wcześniej żadne sposoby z podawaniem wody nie działały, urządzała histerię...

Gość u mnie
tikal swietny link

Gość hhjgbhj
Moja doktor mówi,że budzenie się dziecka w nocy jest zupełnie normalne do końca 2rż.Nocne karmienia podtrzymują laktacje-w nocy mleko jest pożywniejsze.Ja dawałam cyca i spałam dalej a dzidzia jak już się nadoiła też zasypiała przy piersi.Rano zawsze się budziłam z biustem w pełnej krasie-jak z zadowoleniem opowiada wokół mój M:)

Gość wielka stopa aaa ;))))
mnie teściowa radzila, że mój syn wówczas 2 miesięczny jeść już w nocy nie powinien i powinnam go oszukiwać wodą ;)

Gość u mnie
zdecydowalam ze dam mu tyle czasu ile on potrzebuje i od razu lepiej poczulam sie psychicznie wiedzac ze nic na sile

Tez miałam takie pomysly ze jak synek skonczy pół roku to go oducze ale widzę ze nie ma szans. O 19 zjada kaszke ryzową - gęstą i po 30 min daje mu mleko w butelce. Zjada ok 180 ml. Za 3 godziny on jest znowu głodny i daje mu znowu mleko. Dopiero nad ranem daję mu piers. Gdyby nie fakt ze niedlugo wracam do pracy na nocki to karmilabym cały czas piersia bo duuuuzo wygodniejsze !!! Moja starsza corka przestala jesc w nocy ok 1,5 rż. Pediatra twierdzi ze dziecko takie do roku czasu ma jeszcze prawo jesc w nocy.

Gość tupu tupu
nic na sile dziecko to krucha istota i nie zmieniaj mu czegos czego potrzebuje

Mój synek tez ma 6 m-cy i budzi sie w nocy na karmienie i to często.Zasypia też przy mnie.Tak samo jak autorka myślałam,że może już tak nie powinien,poniewaz ma pół roku... Ale po przeczytaniu linka od Tikal nie pozwolę aby moje dziecko cierpiało!nie chcę żeby pomyslało,że mama go zostawiła:( porzuciła,że go nie chce :( Kiedy przyjdzie pora,sam prześpi noc.Chcę,aby mój synek wyrósł na szczęśliwego człowieka ...

Gość taka jaka
wreszcie kobiety macie madre podejscie do wychowania nic na sile tylko z milosci

Moje 5 miesięczne dziecko, powoli samo do wszystkiego dochodzi. Jeszcze miesiąc temu budził się 3 razy w nocy. Zasypiał przy piersi. Teraz zdarza się że prześpi całą noc bez karmienia, ale najczęściej budzi się raz na karmienie. Coraz częściej po jedzeniu zasypia spokojnie w łóżeczku. To trochę trwa, ale nie robię nic na siłę!

Gość jdjijdfijalkjflajl
racja

Gość podnosze0990
uo

Gość ania lez
ja karmilam do 15 miesiaca w nocy budzila sie kilka razy potem kilka miesiecy picie w nocy ma ponad trzy lata i jeszcze sie budzi a to na siku a to chce zeby ja przytulic do tej pory przespala tylko kilka nocy i nie uwazam zeby to bylo cos dziwnego

Gość spiaca52
ja bym karmila w nocy jakby, ,iala tyle pokarmu niestety nie mialam