Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dniwej9wi9e

uszkodzenie dysku czy pamieci operacyjnej?

Polecane posty

Gość dniwej9wi9e

objawy:przy pracy laptopa gasnie monitor,pokazuje sie czarny ekran i slychac jak system zwalnia.albo:w trakcie pracy pojawia sie niebieski ekran z inf. ze system zostal uszkodzony i komp zostanie wylaczony nast. wlacza sie tryb awaryjny.nie doznal upadku,zalania itd.od dluzszego czasu wyskakiwal blad przy wylaczaniu po podlaczeniu pewnego tel przez kabel(od tamtej pory to wyskakiwalo,niby ze tryb byl niekompatybilny i nie dalo sie bezpiecznie usunac sprzetu) czy cos tam.przy podlaczeniu pamieci masowej przez usb nie chcial za bardzo dzialac i sie wlasnie tak zawieszal jw ledwo udalo mi sie zrzucic dokumenty,teraz niby dziala ok ale nie wiem jak dlugo.co myslicie?

Napisz cos więcej, jakiej marki laptop, jaki system operacyjny i jak dawno instalowany, jakie masz zabezpieczenia (antyvir, firewall), czy skanowany regularnie na obecność wirusów. Czy bez podłączania czegokolwiek działa normalnie a może czy wywala się tylko w określonych sytuacjach (po jakims czasie pracy, po podłączeniu sprzętu, po uruchomieniu jakiejś aplikacji). Czy próbowałeś/łaś przywracania systemu po zgłaszniu komunikatów błędu z kopii przed podłączeniem tego telefonu? Czy w trybie awaryjnym sie nie zawiesza? Może to nie jest mechaniczne uszkodzenie tylko system operacyjny się rozwalił. Zanim pójdziesz do serwisu spróbuj przywracania systemu lub po prostu na nowo zainstaluj system i tylko kompatybilne oprogramowanie. Jeśli masz dostęp do danych w trybie awaryjnym to skopiuj co trzeba na płytę, zewnętrzny dysk.

Gość dniwej9wi9e
lenovo,defragmentowany co jakis czas,skanowany rowniez.system xp professional 2 lata temu system byl stawiany.zaczelo sie to nagle dziac,po czym zrzucilam dane z dysku zeby ich nie stracic i je skasowalam z kompa(troche zdjec) usunelam przy okazji 3 nieuzywane programy zrobilam defragmentacje i skanowanie.ogolem nie trzymam na nim zadnych flimow gier itd,tylko troche zdjec bylo i muzyki ale niewiele.zaczal swirowac jak dziecko zaczelo namietnie ogladac bajki na nim z plyt,poza tym po podlaczaniu tel do zrzucania muzyki przez kabel.ale nie wiem czy to zbieg okolicznosci czy co.teraz jak wywalilam wszystko prawie z dysku zrobilam te wszystkie operacje dziala jakby lepiej tylko widac ze wolniej sie wlacza i laduje ustawienia.ale nie bardzo.na razie nie swiruje ale nie weim jak dlugo.ma oczywisice avg zainstalowany i jeszcze jakis jeden program do ochrony przed wirami ale nie wiem jaki w sumie,zapomnialam.ale skutecze sa bo jak tylko cos zlapie to jest komunikat i usuwam.

Gość dniwej9wi9e
aha przywracanie tez bylo,cos podzialalo ze jest lepiej,dzis postawie system i zobaczymy :)

Gość dniwej9wi9e
ale po co?

Gość Aleksander Kwasniweski
Aleksander Kwasniewski

mam bardzo podobnie :O komputer wiesza mi się średnio 15 razy dziennie :classic_cool: ale u mnie się nawet nie da nowego systemu poprawić. dysk uszkodzony. i nic nie zrobię. tylko nowy trza kupić 🖐️

Gość dniwej9wi9e
a u mnie do tej pory wcale sie nie zawieszal 3 dni temu zaczal tak swirowac ale po tych wszystkich operacjach troche mu lepiej.mam nadzieje ze to nie dysk bo to troche kosztuje :( postawie go i zobaczymy.ale spec mowil ze moze byc roznie bo juz z 5 lat ma ten komp,wiec dysk mogl wysiasc.

Gość dniwej9wi9e
a jeszcze jedno-jest taki folder temp ktory przechowuje pliki tymczasowe chyba to co sie ogladalo w sieci.jest takich folderow wiecej?

no widzisz ja mam kompa nie całe dwa lata. a zyebany był od początku :O tylko, że ja nie zwracałam wtedy uwagi. a te pierwsze krótkie zawiechy były znakiem, że coś się święci :classic_cool: w ogóle to mam sony vaio i kurva nie polecam tego gówna nikomu 🖐️ dziekuje za uwage :classic_cool:

Gość Człowiek o dwóch donglach
Zainstaluj windows jeszcze raz i będzie po kłopocie. Tylko dane sobie skopiuj na dysk d. Fizycznie może to być ten sam dysk (C i D).

Gość gość
a może spróbuj zgłosić sie do jakiegoś serwisu?

Gość HalinkaaG
To może być bardzo dobry pomysł. Wiadomo, ze bardzo często takie rzeczy chcesz robić na własną ręke by nas to za duzo nie kosztowało, ale są momenty w których lepiej skorzystać z pomocy serwisu. Może zanieś dysk tutaj http://centrumodzyskiwaniadanych.pl/ by mogli sprawdzić co takiego sie dzieje i odzyskać utracone dane.