Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amanda ooooooo

czym nasycic 1,5 miesieczne dziecko

Polecane posty

Gość amanda ooooooo

dwie butelki mu malo

dwie butelki mleka na śniadanie ?? ile tego mleka może idź do pediatry może mu sie pić chce może ma silny odruch ssania i smoka trzeba

Gość Bjgfxftyvbbjffff
Zajmij go czymś bo grubasa wychodujesz

Gość amanda ooooooo
slyszalam ze jest cos dla malenkich dzieci co im mozna dawac ale nie pamietam jaka to mialo nazwe jakas kasza chyba probuje wciskam smoka ale maly dalej chce jesc ograniczam go staram sie ale w dzien zjada co 2 godz a nawet 1,5 120 ml

Gość nycity
120 ml co 2 h to przeciez nie jest zle.

Gość nycity
nie dawaj mu kaszy. A to cos to moze woda z glukozą? Najlepiej poradz sie lekarza.

Gość amanda ooooooo
bo ja go ograniczam do tych 120 a on dalej chce jak mu dam wiecej wyjada drugie tyle

Gość smutnezyciejestgdy
szczerze wspolczuje. moje dziecko mialo nadmierny apetyt od poczatku. darla sie bo ciagle glodna byla a pic dawalam. potem zaczelo sie dokarmianie przez babcie no bo przeciez dziecko chce to nie chce. efekt jest takie ze moje dziecko bedzie otyle, nie panuje juz nad tym bo upominam wszystkim staram sie zabawiac ale ciagle tylko am czasem gorszy dzien ze nie chce to sie ciesze. I wieczne sluchanie czym ja dziecko karmie u lekarza, jak ja uciekam jak jem przed Nia. a dziadki sie ciesza ze dziecko je i to dobrze a tesciowa jest rabnieta z tym jedzeniem i zwracam uwage i nie daje a niestety jeszcze bede musiala mieszkac z nia to dopiero dziecko zamieni sie w grubasa ;(

Gość amanda ooooooo
przytyl szybko staram sie dawac mu w dzien co 2 w nocy co 4

Gość amanda ooooooo
ja tez ci kobieto wspolczje

Gość missso
To faktycznie problem. JA zawsze miała niejadka i też się gimnastykuje co tu zrobić, żeby jadło. Szczęśliwe te mamy co nie mają takich problemów.

wiesz moje dziecko w tym wieku też ciągle chciało ale dawałam tyle ile powinnam była, tzn. już nie pamietam ale jak na mleku pisało np. że mam dawać maks 600 ml to ja dawałąm 700 ml a i tak było mało więc pomiędzy poiłam dziecko herbatami, po miesiącu się uspokoiło i teraz jest ok, nic się nie stało dziecku

Gość mama dwojeczki
A po jakiego grzyba ty go ograniczasz??? Daj mu tyle, ile chce! Poza tym kieruj sie regula: dziecko powinno wypijac na dobe 150 ml mleka na kg wagi czyli jesli zaluzmy wazy 5 kg to powinno wypijac 150x5=750 ml Oczywiscie to tylkpo wytycznei niektore dzieci pija troche wiecej, inne troche mniej, ale osobiscie uwazam za glupote ograniczanie mleka do 120 ml. Dziecko raz wypije 180 ml, a innym razem 80 ml. Jelsi mu ograniczasz mleko i jest wiecznie glodny to zawsze bedzie ci wpijal wiecej niz mu dasz. Logiczne.