Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justynka823

Pierwszy raz

Polecane posty

Gość Justynka823

mam 18lat planujemy z moim chłopakiem pierwszy raz. Postanowiliśmy,że będe stosowała tabletki antykoncepcyjne. Czy to dobry wybór? Ponadto myślałam o problemie suchości,myślicie,że jakiś środek nawilżający z apteki zastosowany przeze mnie przed załatwi sprawę?prosze o odp pozdrawiam

Gość Justynka823
upupup

o tabletkach najlepiej porozmawiać z lekarzem, ja je brałam i jak dla mnie to super metoda anty, ale nie wszystkie kobiety moga je brać, nie wszystkie sie po nich dobrze czują, wiec jak pójdziesz do lekarza ginekologa to podpytaj go dokładnie o wszystko, on Cie zbada, wyjaśni Ci wszystko co do tabletek i wspólnie podejmiecie decyzje czy chcesz to stosować co do problemów z suchością - młoda dziewczyna raczej nie powinna ich mieć, to może sugerować, że jesteś zbyt spięta i niepewna, lepiej zróbcie dłuższą grę wstępną, bo lubrykanty owszem pomogą w nawilżeniu i załatwią sprawę, ale je stosują kobiety które np. mają suchość pochwy właśnie po hormonach albo mają już po prostu swoje lata na karku, a zdrowa 18letnia dziewczyna skąd ma mieć problem z suchością?

Gość Justynka823
dziękuje za odp oczywiście wizytę u gina mam już umówioną. Na razie wstępnie o tym gadaliśmy,że gdyby nie było przeciwwskazań ta metoda by nam najbardziej odpowiadała. Co do drugiego,to nie wiem skąd ten problem,możliwe,że z nerwów niestety występuje