Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fghfjhy

PROBLEM Z FACETEM

Polecane posty

Gość fghfjhy

Zaczęłam się spotykać z facetem starszym od siebie o 8 lat, ja 21, on 29. Jest juz po kilku związkach. Trochę przeżył. Mój problem jest taki,że chyba się za bardzo do niego przywiązałam i chciałabym miec go całego ciągle tylko dla siebie. Jestem zazdrosna o wszystko. On mi mówi,że mnie kocha,że mu zalezy. Powiedział mi też,że w przeszłości tak się po prostu zawiódł na dziewczynach,że teraz jakos ciezko mu zaufac i po prostu jest trochę oziębły. Mówi,że przejdzie mu to. Powiem Wam,że nie wiem co myslec...

Gość lafysovereign
ja uważam że powinnaś dać facetowi troche czasu i wszystko się ułoży :) swoją drogą widzę że nie ja jedyna jestem taką cholerną przywiżaną zazdrośnicą... ;)

Gość lafysovereign
damn it... przywiązaną miało być ;]

Gość Tęgie Sranie
Mimo, iż facet ponad połowę rzeczy, których robi, robi dla kobiet, to czasami sam stwierdza że nie było warto. Dlaczego? Bo z czasem na jaw wychodzą wady kobiet. Można by powiedzieć, że to stereotypy ale, jak rzadko, tak akurat kobiece wady się sprawdzają w większości przypadków. Nie chciałbym żeby ten tekst był odebrany jako stereotyp, lecz jako spojrzenie na sprawę z zewnątrz. Czepialstwo, zrzędzenie żaden facet nie lubi, kiedy kobieta o wszystko się czepia. Jeśli do tego robi to w formie takiej, która zahacza o zrzędliwość kobieta z góry jest skreślona. Ciągłe czepianie się o każdą, nawet najdrobniejszą rzecz powoduję, iż facet będzie nabierał jeszcze większej niechęci do owej czynności. Pouczanie czyli, tzw. „matkowanie. Nie ma chyba mężczyzny, który zniósłby na dłuższą metę ciągłe „dobre rady. Tym bardziej jest to irytujące, jeśli kobieta poucza mężczyznę w sytuacjach, w których sama by sobie lepiej nie poradziła. Jeśli jest taką mądra, to niech sama zrobi lepiej. Negowanie kobiety lubią się czuć lepsze od mężczyzn i starają się za wszelką cenę to udowodnić. Oczywiście robią to kobiety tylko te, które mają niskie poczucie własnej wartości. Bądź przeciwnie wyżej od mężczyzny w hierarchii związkowej. Taki typowy „samiec Alfa. Mężczyzna też człowiek i czasami potrzebuje pochwały zamiast nagany. Porównywanie grono kobiet ma w swojej naturze porównywanie swojego mężczyzny z innym. I wszystko byłoby całkiem w porządku gdyby nie to, że przeważnie to porównywanie odbywa się na zasadzie „on lepszy, ty gorszy. Panie tutaj robią ewidentnie to, czego same w partnerach nie lubią. Wścibskość wykraczając trochę poza ramy związku, jest to jedna z głównych wad kobiet. Kobiety lubią wtykać nos w nie swoje sprawy. Niektóre nawet czują „misję zbawiania świata i próbują zawrócić kijem Wisłę. Gadatliwość można tu jeszcze podczepić plotkarstwo. Każdy lubi plotkować również mężczyźni to nie ulega wątpliwości. Kobiety mają ten dar, że mogą robić to dniami i nocami i w dodatku, często z tych rozmów nic nie wynika. Wracając do gadatliwości wielu mężczyzn wręcz nie znosi nadmiernego rozgadania. Niestety jakby nad tym nie pracować, kobiety i tak dużo częściej GADAJĄ od mężczyzn. Nadmierne zakompleksienie wszyscy mają kompleksy, mniejsze bądź większe. Kobiety czasami sobie te kompleksy same tworzą i potem czekają na potknięcie mężczyzny. No bo mówić ciągle jej, że nie ma racji to ją jeszcze bardziej podjudzasz do projekcji swoich kompleksów. Powiesz, że „może trochę to zaraz będzie spanie na kanapie i wielka obraza. Niedbanie o siebie strażniczki higieny u mężczyzn czasami same wyglądają gorzej. Przetłuszczone włosy, poobgryzane paznokcie, ubrania z poprzedniej epoki. Niektóre kobiety prezentują się znacznie gorzej od mężczyzn. Przerabianie się na faceta jest to chyba jeszcze gorsza wada niż poprzednia. Kobiety starają się stylizować i zachowywać jak partner. Bluza z kapturem, nałogowe palenie, częste wulgaryzmy. Mimo, iż mężczyzna sam tak robi, to jednak takie zachowanie w wykonaniu kobiety razi i jest od razu wychwytywane. Niezdecydowanie nie ma chyba kobiety, która by nie posiadała tej wady. Może nie zawsze ją uaktywnia, ale znaczna większość kobiet jest niezdecydowana. Nawet w najprostszych sprawach. Sprzeczne komunikaty wiele kobiet (świadomie, bądź nieświadomie) wysyła sprzeczne komunikaty. Mówią tak myślą co innego. Płaczą, a gdy zapytasz się dlaczego, to twierdzą że nic nie jest. Są smutne, ale próbują udawać, że wszystko w porządku. Ogólnie rzecz biorąc Myślą zupełnie co innego, niż okazują. Manipulują potrafią to świetnie. Czasami robią to tak często, że jest to ich codziennością. Mężczyzna musi zrobić tak jak chce kobieta, bo inaczej będzie foch, albo spanie na kanapie. Bierność jedna z największych wad kobiet. Nawet gdy mają ochotę na seks, to nie potrafią tego okazać. Łatwość jest taka grupa kobiet, która jest łatwa dla innego mężczyzny. Nie chodzi tutaj o zdradę, lecz o podatność na flirty. Swojego partnera potrafią trzymać z dala od łóżka i cielesnych przyjemność, za to potrafią robić maślane oczy do każdego innego, który powie im byle komplement. Śmiałość tą wadę można przypisać kobietom w związkach. O ile wolna kobieta może sobie pozwolić na niezobowiązujące flirty i romanse, o tyle kobieta żyjąca w związku powinna przekierowywać swoje żądze na obecnego partnera. Wymówki stosowanie powszechnych wymówek jest bolączką każdego mężczyzny w związku. „Boli mnie głowa, „nie teraz, „źle się czuję - drogie Panie, mężczyźni potrafią czasami wyczuć kiedy to jest prawdą a kiedy nie. Próżność moja „ulubiona wada kobiet. Jeszcze nie spotkałem kobiety, która by nie była próżna. Każda lubi pompować swoją samoocenę byle czym, byle by czuć się lepsza od innej, lub (co śmieszniejsze) od mężczyzny. Ciągłe pytanie o uczucia nie ma chyba nic bardziej denerwującego, niż kobieta pytająca się co 5 min czy się ją kocha. Ba! Nawet nie chodzi o samo kochanie. Są kobiety, które nazbyt często pytają się czy się je lubi, co się o nich myśli, jaki się ma do nich stosunek. Jest to o tyle denerwujące, że odpowiedź musi być pozytywna, bo inaczej foch. Istotną wadą kobiet jest to, iż tracimy przez nie zbyt wiele czasu. Ale jest to najpiękniej stracony czas